Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2016 15:54 - Западът е пробит от всякъде. Бедний ми, бедни Джон Кери...самичък ли си клякаш пред Злото или си слуга на Злото
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1554 Коментари: 2 Гласове:
-6

Последна промяна: 17.10.2016 02:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Путин е страшен не само защото има ядрено оръжие, а и защото смята войната за мир.. Русия е опасна, не защото начело и е Путин, а защото руснаците са се изпутили.

Западът се самозатрива не защото е слаб, а защото няма силни лидери.
/Четиво за анализатори. Кризата на лидерството в демократичния свят -
http://www.svobodata.com/page.php?pid=18065&rid=6/
..................................................................................................................................................................

Мадуро награждава Путин!

Моля ви, граждани, запушете ушите и очите на децата си. Заглавието на тази новина, поне на български, звучи твърде неприлично, а съдържанието ѝ е толкова грозно, че може да съсипе крехката им психика.

Президентът на Венецуела Николас Мадуро, част от анархо-комунистическия екип, докарал народа на тази прекрасна страна до просешката тояга, сега основава награда за мир, уж алтернативна на Нобеловата. И първо ще я връчи на планетарния миротворец, руския самодържец Владимир Путин. Който, освен своя, е на път да съсипе народите и на всички останали страни по света с наглата си и агресивна политика.

Самата награда, изобретена от Мадуро пък, е на името на неговия политически ментор, покойния венецуелски троглодит Уго Чавес.

На тия наистина чавка им е изпила акъла.

Подозирам, че непосредствено след Путин ще бъде награден и другарят Ким, който онзи ден обяви, че забранява сарказма в Северна Корея. Да се готви иронията, а после и човешкият език изобщо.

Идиоти! Тия май не си дават сметка, че хората могат да им се подиграват с жестове. Или дори само с поглед.

Но да се върнем на миротвореца Путин, известен в света на иронията като кремълското градинско джудже или подполковникът от КГБ, който се представи така зле дори по твърде ниските стандарти на тази служба, че никога не дорасна до полковник. В света на сарказма пък сякаш точно за него са записани принципите, че педофилията не е човеколюбие, а малката п…ка не винаги сочи голям ум. И имам предвид точно малката п…ка, а не малката п…ка.

В която и от тези или останалите му жалки роли да го вземем обаче, Путин все пак е опасен тип. И не само защото има ядрено оръжие. И не само защото смята войната за мир и си служи с нея като с обикновено политическо средство. Най-голямата опасност е онова, което онзи ден той самият сподели в интервю с германски журналист – че е такъв, 

какъвто народът на Русия го иска

Каза го без срам, дори с гордост своеобразна.

Даже не си даде сметка, че ако беше Достоевски жив, щеше да пренапише своя „Идиот” или „Братя Карамазови”, за да вмъкне и него като типичен руски образ в изключително саркастичните си изображения на Матушката. Пустата и объркана руска душа сякаш цялата е излята в казаното от Путин. То е потвърждение, че проблемът, който има света с Русия, идва не само от Кремъл и висшата руска политика, а е самата Русия.

Да, със сигурност част от хората в тази страна не само не харесват действителността си, но и прекрасно осъзнават целия ужас, в който са принудени да живеят. Има достойни руски журналисти, които продължават да казват истината, независимо, че някои от тях плащат за нея с живота, други със свободата или здравето си. Но тези хора са твърде малко. Техните усилия потъват и изчезват в морето от крепостническо примирение, умствена леност и сякаш вече генетично заложено невежество, съчетани с претенцията за духовна мисия и имперско величие, които разяждат душите и мозъците на милиони руснаци. Онзи ден тези милиони обожествяваха Ленин и убиваха за Сталин. Вчера се смееха на Брежнев, но убиваха за него в Афганистан. Днес вече боготворят Путин и убиват за него в Украйна и Сирия, а по-рано в Чечня, Грузия и къде ли още не. Утре ще си намерят нов идол, 

на когото да се кланят и за когото да убиват

Русия е черната дупка на света. Когато говорим за тъмната страна на междудържавните отношения, за тероризма, за наглата гьобелсова пропаганда, изкривяваща всичко до неузнаваемост, Русия е проблемът, не решението, тя е почти всеки проблем, който съществува не само в страните от близката нейна околност, каквато е и България, но и по целия свят.

Ако не вярвате, погледнете новините само от последните дни. Кремъл разполага в Калининград ракети „Искандер”, които могат да пренесат ядрени бойни глави поне до Берлин. Русия целенасочено атакува от въздуха все по-малко цели на ИД в Сирия и все повече – на умерената опозиция срещу руското протеже Башар Асад. А в Алепу пък просто избива мирни жители. Путин излиза с ултиматум към Съединените щати НАТО да се изтегли от източно-европейските страни България, Румъния, Литва, Латвия, Естония. С други думи – върнете ни ги обратно в лапите, независимо дали те са съгласни или не. Москва отрича каквото и да е участие в свалянето на пътническия самолет в Източна Украйна и смъртта на всичките 298 невинни жертви в него, деяние, доказано след 4-годишно разследване на обективна международна комисия. Това е просто пореден опит на гнилия Запад да помрачи светлия лик на Русия и да снижи авторитета ѝ в очите на прогресивната световна общественост…..

Няма да изброявам повече, който иска, сам да се порови, а който не иска, той дори това няма да прочете. Ще ви кажа обаче друго – за руската наглост и агресия не са виновни само руснаците. И не само Путин, плюс гангстерската му банда в Кремъл. Виновни сме и ние, демократичната общност, тъй нареченият Запад, цивилизованият свят. Също както през 30-те години на миналия век светът не намери сили да обуздае навреме нито Хитлер, нито Сталин, така и сега стоим, сякаш безсилни, пред произвола на един маниак, застанал начело на банда впиянчени роби. А демонстрацията на безсилие от наша страна все по-видимо ни води 

към пропастта

Какво може да се направи ли? Ами много неща. Може, вместо да се говори за отмяна на санкциите срещу Русия, да бъдат те разширени и засилени. Например - не само да се забрани на руски /военно/престъпници да влизат в свободния свят, а и тази забрана наистина да се прилага. Отдавна се говори за възможността Русия да бъде изключена от международната система за банково разплащане SWIFT и май е време това да се случи. Трябва не само да се блокират парите на някои руски бандити и политици в западните банки, а направо да се конфискуват и /извинете за незаконния сарказъм!/ оттам да се осигурят средства за отпор на твърде активната руска пропагандна машина. Защото засега няма кой да ѝ се противопостави, като каже, че черното не е бяло и никога няма да стане. Може всички западни лидери да ограничат демонстративно контактите си лично с Путин и с неговия пророк Лавров, за да се вкара Кремъл в по-сериозна политическа изолация, а не да се водят безсмислени преговори с тях и да им се дава световна арена, на която да демонстрират магариите си. Не е лоша идея да се прекратят всякакви хуманитарни и други помощи за Русия, да се блокира достъпа до западни капитали, да се спре сътрудничеството в космическата сфера. Трябва да се намалят още цената на горивата и максимално да се ограничи достъпа на руснаците до оръжейните пазари по света.

Ред още неща има, които могат и трябва да се случат. Да, знам колко е трудно това в демократичния свят. Колко е буквално невъзможно, защото ще пострадат интересите на мнозина, ще трябва да се променят либерални закони, ще трябва да пренагласяме мисленето изобщо.

Само че ако не го направим сега, скоро може да бъдем принудени да го направим. Като мисля за това, сещам се за Чърчил и дълбоката му депресия през 30-те години. Тогава той се събира с лоши другари и се отдава на алкохола, комара и други джентълменски забавления с пълна сила, за да се спаси от черните мисли за заплахата, която идва от Германия на Хитлер и ужаса, че обществото нехае за тази заплаха, колкото и да му се напомня. Заради тези предупреждения той е изолиран от реалния политически живот на Великобритания. Същата тая Великобритания, която заради нежеланието си да чуе човека, после преживя ужасите на войната на собствения си гръб.

Не е само Чърчил обаче. Можем да се поучим от величието и на други демократични политици, които са пример за противопоставяне срещу руската тирания и желание за диктат върху света. Да вземем Роналд Рейгън, който, въпреки съпротивата на политическите прагматици от екипа си, посочи открито Руската империя, наричана тогава Съветски съюз, като 

Империята на злото

И не се примири, докато не я видя на колене, където и е мястото. Можем, не, а сме длъжни, всеки ден да споменаваме и за Маги Тачър, на която точно руските генерали извадиха прозвището Желязната лейди. Веднъж тя каза, че за нас, хората на Запада, хлябът и маслото са по-важни от оръжията, докато за руснаците оръжията са по-важни от хляба и маслото. Ако сме умни, ще се замислим дълбоко върху тези нейни думи. Не можем да забравим, разбира се, Хелмут Кол, който използва всички средства, за да застане през ноември 89-та до Берлинската стена и – обърнал два шнапса против студа – с пълно гърло да изпее Deuchlanduber alles.Няма как да забравим папа Йоан Павел II, който показа на КГБ колко дивизии всъщност има папата. А на българските русо-ляви „социалисти” Първанов, Станишев и компания, ще припомня категоричната подкрепа на социалиста Франсоа Митеран за борбата срещу комунистическата зараза, която, както казваше преди него длъгнестият генерал Де Гол, е само мимикрия на руския империализъм.

Обама, Меркел, Оланд…..

Къде са истинските големи политици на демокрацията, които сега, докато чергата ни още гори само откъм единия край, да кажат на Путин „стига”. Защото ако продължим да чакаме, той непременно ще ни я подпали и от другите три края. Няма ги.

Затова сега отивам да пия уиски и да пуша пури с лошите си другари, депресиран, че и това поредно предупреждение ще потъне в блатото. 

Пламен Асенов
Faktor.bg




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. gpjprim - Нещастник !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
17.10.2016 15:39

Препоръчвам на г-н Асенов да пие водка за избистряне на ситуацията в главата му !
цитирай
2. krumbelosvet - Прочета ли
28.11.2017 19:31
Прочета ли вариации с думи за генитали, и до там. Как не ви омръзна! Да имахте АРГУМЕНТИ, не би се фащали за гениталите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7962641
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол