Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2016 10:10 - Политичският Самосвал Бойко Борисов изсипа асфалта в канавката.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1651 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 18.12.2016 01:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
С претъркулването насред пътя, Борисов затапи магистралата на България към Европа.
1. Маргинализира и смачка десните си съюзници.- РБ, ДСБ, ДОСТ.  Това бе и си остана непроменена характеристика на политическото му поведение до последно. Борисов и Цветанов наложиха впечатлението, че считат зс свой основен опонент своите съюзници. Което между другото бе и си остава основна цел на опозицията му - БСП и ДПС. Т.е. Борисов унищожи евентуалните си съюзници в очевидно взаимодействие с политическата си "уж" опозиция. Отблъсна реформистките и проевропейски привърженици.

2. Охрани и грижливо подсили политическите си "врагове" - вкара АБВ, Патриотите, хората на БСП във властта, накърми кметовете и фирмите на БСП,  ДПС, АТАКА и патреотите. Запази непокътнати позициите на статуквото в ключовите сфери на правосъдието и службите.

3.Унижи и унищожи излъчването на ярката фигура на Плевнелиев, която би била обединител на проевропейското в България. Отново в тясно взаимодействие с уж политическите си противници. В кампанията срещу Плевнелиев учстието на Борисов беше решаващо и координирано с антиевропейските сили в България. Че дори и в Русия.

4. Съзнателно даде възможност на Слави Трифонов да мобилизира протестен вот срещу него, че и му определи най-удобната дата на която с референдума да го убие. Съвместяването на изборите и референдума даде възможност на недоволните от системата да излеят гнева си и върху Борисов, а по инерция и върху Цачева на втория тур. Сега тази инерция ще го отвее на острия завой на предсрочните парламентарни избори.

5.Излъчи възможно най-неподходящата кандидатура на Цецка Цачева в условия на цайтнот, не я нито подготви, нито подкрепи.  Женичката се оплете в кълчищата на полемичната си необиграност.

6. Отгледа сам победителят на изборите.Радев, вместо да го унищожи точно преди изборите. Даде възможност на действащият генерал да си/му създаде имидж на борец срещу системата, пасващ точно на профила на популиста водач, в схемата на Слави Трифонов от 2008г.. Премълча нарушенията на Конституцията и Закона от Радев и от тези, които заговорничеха с него и "великодушно" възпря органите за защота на конституцията да го привлекат към наказателна отговорносът.

7.Не проведе кампания за победа, а за загуба. В кампанията на ГЕРБ отсъстваше който и да било типичен елемент на политическа борба за властта. Нито разгомяване на тезите на опнентите,  нито разобличаването им като личности.И за двете неща Борисов разполагаше и разполага и в момента, с необорими доказателства. В политиката няма място за снизхождение към опонентите. Те не му спестиха нищо, а той се обърка в полотическа "коректност". Да беше се поучил от Тръмп.

8.В пълно противоречие с логката, заложи правителството, ГЕРБ, дясното и своето политичско бъдещена карта в зависимост от резултатите от избори, които не засягат пряко властта му. Очевидно и нему, както на М.Миков, е известно, че победата на Радев е предрешена от задкулистни кръгове. Затова така послушно изигра падането.

Толкова много непохватни " завои" не се дължат на политическа заслепеност или некомпетентност. В тези "грешки" е видна последователност и умисъл. ББ се самсвали политически, пред смаяните погледи на българите и на външните си партньори.
Защо?
- Защото така му е било наредено да постъпи. Такъв е планът.
От кой?
- Ясно - от КОЙ. И от Путин. 
И пък недоволните се изкефиха на майсторското му търкаляне и се сринаха в капана..



Тагове:   ДПС,   БСП,   избори,   борисов,   ГЕРБ,   Путин,   радев,


Гласувай:
4



1. leonleonovpom2 - Здравей, Демограф!
14.11.2016 17:53
Това ,че политиката е игра, го е формулирал още Август
така, че щом е политик, ще играе някаква игра

Не знам защо и как Путин ще нареди на ББ да се провали? С каква цел?
Не я виждам
От друга страна Русия е сериозна военна сила!
Хиларито се провали според мен, защото размаха пръст на Русия Честно, ако бях американец, само заради това не бих гласувал за нея Мечката иска укротяване, не дразнене
Да гласуваш, за да те вкара във война?! Същата причина е и за Плевнелиев Не е ББ причината за провала му Той също размаха публично пръст на Русия Хубаво ,че Путин е със здрави нерви, не е някой истерик!
Ти си бил военен, на тебе ли да обяснявам?
Когато Ердоган свали самолета, излезнах с постинг, че дипломатите му трябва да намерят начин за извинение-Метан на Ердоган
Е, със закъснение дори, но го направиха!
Русия трябва да бъде приобщена към Европа, а не да и се размахва пръст!
Особено сега, при тази бежанска заплаха!
Още повече, че тя е скъсала с комунизма, за какъв комунизъм става сега дума за нея?!

Хубава вечер!
цитирай
2. krumbelosvet - О, бленуващий с поглед назад,
03.10.2019 11:52
Ти пишеш
"Унижи и унищожи излъчването на ярката фигура на Плевнелиев, която би била обединител на проевропейското в България."
Три години след като си го писал, дано разбираш това, което НЕ-ЗОМБИРАНИТЕ българи разбираха още тогава. За тая "ярка фигура"...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7979831
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10328
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол