Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2016 02:20 - А сега, Президентът Плевнелиев трябва да изиграе своята игра, а не тяхната.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1704 Коментари: 6 Гласове:
-2

Последна промяна: 18.11.2016 18:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Плевнелиев не трябва да предоставя право на Радев да избира когото и да било в служебното правителство. Не за това бе избран някога.Това би било политическа наивност. Радев и без друго ще си назначи нов служебен кабинет.
..............................................................................................................................................................

Росен Плевнелиев сякаш бърза да се откачи от бремето на президентската отговорност. Разбираемо. В тази воняща политическа кочина никой чист човек не може да изтрае дълго със запушен нос. Ще гледа да налучка вратата за да се махне и да въздъхне дълбоко на чистия въздух на личната свобода.

Но.

След годините на скотски нападки срещу него и семейството му, които не се спряха и пред сквернословие по повод смъртта на сина му Филип, след годините изпълнени с отвратителни лъжи и манипулации, с клопки и вътрешни предателства, с неописуема по безсрамието си платена, безскрупулна кампания срещу личността и поста Президент Плевнелиев,
той трябва да се замисли повечко, преди да направи всяка стъпка по процедурата след оставката на правителството и при новоизбран, но не встъпил в длъжност президент.

Без да бърза, Плевнелиев трябва да обмисли дълбоко всяка своя следваща стъпка до края на престоя си на Дундуков 2.

Защото.

След като Президентът Плевнелиев години наред устоя на бруталността на муТРуското задкулисие, носи изправен кръста на почтеността в тая непочтена територия, опази чисто лицето на България с принципната си и непоколебимо морална, външно и вътрешно политическа линия на поведение, след като, противно на логичното за поста си, той, като българска света Тереза, измиваше мърсеното от политическите подлеци и интелектуални негодници лице на България пред света..

След като подобно български Франциск, бършеше краката на нечистоплътните български правителства, за да не миришат кто се покажат на белия свят. След като всичката тая политико - икономико - "интелектуална" пасмина му се храчеше в лицето заради  християнската му смиреност, политическа коректност и праволинейност, Той, много сериозно трябва да помисли точно какви, точно кога, точно с кои хора и точно как да реализира полагащите му се от Конституцията правомощия, които съдбата му сложи в ръцете.

Разбираемо.

Най-лесно е за него да смачка набързо процедурите, да договори, с кой ще и кой не ще, служебното правителство в най-късите срокове, да преметне противните си задължения към всичката тая воняща отвсякъде политическа система и да хвърли шапката във въздуха, след като даде ключовета на Дондуков 2 на новоизблъсканият на гребена на властта от чалга вълната, чалга президент...
И да запраши свободен към семейството в Рило-Пирино-Родопската пустиня. Без да се обръща назад. Защото е нормално да е омерзен до дъното на душата си от низостта на т.н. българска "политическа класа" и от простащината на самонаричащата се за българска, "държавн-обществена"  кочина.

Но.

Ако постъпи пак така толерантно, пак така възпитано, пак така търпеливо, пак така културно,пак така колегиално, пак така грижовно и смирено, "пак така"...той пак така няма да бъде нито разбран, нито оценен, нито полезен някому. Няма да е държавническо от негова страна ако и сега постъпи и пак така "мекушаво".

Той беше истински пример за национален държавник и за почтен гражданин. С примера си той възпитаваше, подлежащите на възпитание.. Ако обаче и СЕГА той постъпи ПАК ТАКА, ще даде лош пример на поколенията и няма да даде последния си и най-важен урок на простолюбивата българска аудитория - урокът, че " Който се смее последен, се смее най-добре" и "Който каквото си надроби - това ще сърба"

"Дойде мачка на погачка"

По решение на съдбата, наречете го Бог, Президентът Росен Плевнелиев получи "отгоре" правото да подреди съдбите на всичките тия политически, икономическа, медийни и "културни" животни, които грухтяха, мучаха и блееха срещу чистотата в поведението му, така, както Той поиска. 

Възпитано е да седнат и да разговарят с новия президент Радев. Колегиално е да го въведе в текущите и по-спецефичните дела от президентската дейност. Държавническо е да му посочи важните проблеми за решаване. Човешко е да му пожелае успех в президентстването и личия живот...

Но не редно, не е политически коректно, не е морално обосновано, не е възпитаващо  Плевнелиев да предоставя и един миг от своя изтичащ мандат, една запетайка от своите правомощия, като все още действащ президент, на принципиалният си опонент, новоизбраният от муТРуските Радев, и на глутницата стояща зад него..

Ще бъде политическо и лично предателство Плевнелиев да предостави на Радев правото да посочва когото и да било в служебното правителство. Камо ли министър - преседател и министър на вътрешните работи...!!!!! Не е редно! То е политически погрешно.

Президентът Плевнелиев трябва да си направи консултациите, както ТОЙ си иска, в рамките на сроковете и процедурите на Конституцията и Закона. Да си премисли и подбере СВОЙ Министър председател и състав на служебно правителство, какъвто му е на сърце.

Да не бърза. Да обмисли спокойно със съветниците си състава на правителството задачките, стъпчиците, сроковете...всичко в рамките на казаното от Конституцията. И като не му одобри парламента - да прави промени ..и т.н. докато клекнат. и после да си ръководи служебното правителство, пак по начинът определен в Конституцията и Законът.
Но по неговите си принципи и към неговите си цели. Не по целите на чалгата. Защото чалгата още не е дошла на власт. Не нужно той да я бута във властта предварително.

До последната секунда която Съдбата, да кажем Бог, му е отредила с тази политическа криза, Плевнелиев е длъжен да бъде този който беше - Президентът на демократична европейска България.
И, назначеното от него служебно правителство, трябва да изпълнява задачите, които Президентът Плевнелиев смята за важни за държавата и народа.

До края на мандата си даден му от Конституцията и избирателят той трябва да отстоява европеската ориентация на страната..! Както го правеше през целия си мандат.

Когато встъпи в длъжност в края на януари, ако ще в първата секунда от определения от Конституцията и Закона срок, муТРуският президент генерал Радев, да си назначи РУСНАК  за министър председател и куп мутруски за  служебно правителство, да си ги прокарва през парламента, да разтурва парламента, да насрочва избори, да си управлява както си иска НЕГОВОТО си служебно правителство..

И да се оправя нататък, според акъла си или според както муТРуските му ментори му наредят.

Ако Плевнелиев не направи това, ако даде на Радев каквато и да е власт в аванс, ще зачеркне всичкия си политически и морален авторитет, ще загуби политическия капитал, който натрупа с толкова усилия, през тия години, и ще разочарова всички тези, които са се вдъхновявали и следвали примера му.

До последния миг от мандата си, с всяко свое и на служебното правителство Конституционно и законово правомощие, Росен Плевнелиев трябва да отстоява европейската ориентация на България! Затова го избрахме някога.

Това е и урокът по политическа и житейска далновидност и мъдрост, който му остана да изнесе пред нацията и "политиците" и. И Плевнелиев е длъжен да им даде този урок.




                                  









Гласувай:
2


Вълнообразно


1. olivie - хехе
18.11.2016 09:39
Чаооо.... вече и минус, или плюс няма да видиш. Па може и да не влизаме въобще. Оправяй се сам с демоните си.
цитирай
2. demograph - ЖАЛКО..ТАКА СЕ РАДВАХ НА МИНУСИТЕ ВИ
18.11.2016 14:18
olivie написа:
Чаооо.... вече и минус, или плюс няма да видиш. Па може и да не влизаме въобще. Оправяй се сам с демоните си.


Който се смее последен, се смее най-добре. Демоните са във вас. Но "началника" има грижата за тях.
цитирай
3. vencivaleri1951 - И как да го направи?
18.11.2016 14:33
Човече, ти конституцията чел ли си я? Как и кога президентът прави служебен кабинет?
И да предположим, че парламентарната въртележка свърши до Коледа, кой разумен експерт или политик ще се навие да участва в кабинет за двадесетина дни?
Най-вероятно Борисов ще си е премиер до празниците, а и е отговорно да е той за да си
прокара бюджета.
Служебно правителство се прави когато няма парламент и се тръгне на избори. Ако ще се променя избирателния закон/а ако се правят едномандатни райони това е дълъг и сложен процес/ заради референдума това е дълъг процес и без НС няма как да се случи. Така , че най вероятно е Радев да прави служебно правителство, а и той е в правото си да смени такова с встъпването си-трябва да е луд да остави ГЕРБ да прави избори по свои правила след всичко което изговориха за него
цитирай
4. demograph - Така ли бе Валерка...?! Аман от плитковци.? Ами не виждаш ли какво става...
18.11.2016 16:36
vencivaleri1951 написа:
Човече, ти конституцията чел ли си я? Как и кога президентът прави служебен кабинет?
И да предположим, че парламентарната въртележка свърши до Коледа, кой разумен експерт или политик ще се навие да участва в кабинет за двадесетина дни?
Най-вероятно Борисов ще си е премиер до празниците, а и е отговорно да е той за да си
прокара бюджета.
Служебно правителство се прави когато няма парламент и се тръгне на избори. Ако ще се променя избирателния закон/а ако се правят едномандатни райони това е дълъг и сложен процес/ заради референдума това е дълъг процес и без НС няма как да се случи. Така , че най вероятно е Радев да прави служебно правителство, а и той е в правото си да смени такова с встъпването си-трябва да е луд да остави ГЕРБ да прави избори по свои правила след всичко което изговориха за него

цитирай
5. vencivaleri1951 - Какво става
18.11.2016 20:47
demograph написа:
vencivaleri1951 написа:
Човече, ти конституцията чел ли си я? Как и кога президентът прави служебен кабинет?
И да предположим, че парламентарната въртележка свърши до Коледа, кой разумен експерт или политик ще се навие да участва в кабинет за двадесетина дни?
Най-вероятно Борисов ще си е премиер до празниците, а и е отговорно да е той за да си
прокара бюджета.
Служебно правителство се прави когато няма парламент и се тръгне на избори. Ако ще се променя избирателния закон/а ако се правят едномандатни райони това е дълъг и сложен процес/ заради референдума това е дълъг процес и без НС няма как да се случи. Така , че най вероятно е Радев да прави служебно правителство, а и той е в правото си да смени такова с встъпването си-трябва да е луд да остави ГЕРБ да прави избори по свои правила след всичко което изговориха за него



И Борисов и Нинова казаха , че ще уважат референдума. Тоест промяна на изборния кодекс и разделяне страната на 240 едномандатни района. Ако мислиш , че това е лесна работа си в голяма грешка. Дори си мисля, че няма да им стигне даденото от законодателя време/мисля че бе 3 месеца/ да се произнесат по референдума. Бъди сигурен, че дебатите по този референдум ще са остри и продължителни. Приемането му е смърт за някои от партиите в парламента , а и такива извън него. Тоест НС ще има, а при наличието му няма как да се гласува служебен кабинет Лично аз предполагам че третата партия която ще получи проучвателен мандат ще задържи топката, ще се опитва да прави кабинет, а други партии и независими депутати ще я подкрепят в протакането-най малко защото за много депутати това е последен мандат
цитирай
6. demograph - И какво стана ?/Ти нещо си се оплел пак
27.11.2016 01:23
Плевнелиев ще напраВи служебен кабинет или ще валя топката до последно. Референдума е друга боза. Аз изобщо не разсъждавам по него. Това е част от руския преврст и ми все едно дали с мажоритарно или пропорционално назначен парламент ще ме вкарват в Евразия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7984674
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10329
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол