Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2016 16:32 - ПатРеОСТАЦИТЕ са раята на руснаците
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2012 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 27.11.2016 01:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Болгарските националисты

 

Гледах и слушах тази сутрин телевизонно интервю с актьора и режисьора Иван Джамбазов, който се одързости да каже за краткото ефирно време няколко смели неща, вървейки срещу течението. Запитан от водещия Георги Любенов как му се е отразира промяната ( от комунизъм към демокрация), домакинът на предаването по БНТ остана май изненадан да чуе неочакваното: че тази промяна е била нещо много хубаво. Иван Джамбазов каза немислимото за толкова много негови връстници в напреднала възраст и със застинало мислене, че в днешно време лично той е по-беден, с мизерна пенсия, но е щастлив човек, защото е свободен.

Сякаш този удар срещу статуквото на клишетата на живуркащите му беше малко, но Иван Джамбазов повиши тон не на друг, а най-шумните и проспериращи напоследък у нас политикани. Заяви, че мрази така наречените националисти. Оприличи ги на националсоциалистите на Хитлер – с тази разлика, че онези са гонили евреите, а тези тук гонят циганите.

Всичко това Иван Джамбазов изрече след рецитация на Ботевото стихотворение “Борба”, известно с огромния заряд на разочарованието на поета от заспалия народ.

Имах колебание дали да се занимавам с темата за националистическите изстъпления, но смелостта на Иван Джамбазов ме окуражи да го направя все пак с пълното съзнание за всички последици на оплюването и на уличната агресия, на което съм свикнал от страна на нашенските националсоциалисти с червен или кафяв отенък .

Актуалният повод за тази статия е състоялият се пореден митинг срещу мигрантите, чието незабележимо за 99 процента от българските граждани (извън живеещите в близост до зоните на мигрантското настаняване), е най-ниското на глава от населението в Европа. Но пък с протеста си, противно на някои твърдения в Евразия, доказваме до каква степен сме част от от част от Европа ( на омразата и събудения шовинизъм).

Събраха се българи с бръснати или с покрити с качулки глави ( което е тема за друг анализ, като за контраразузнавачи от съответен отдел в ДАНС- ако има такъв- или като за психолози). Качулатите и бръснатите протестираха срещу чужденци, предполагаемо посягащи на националната ни идентичност, макар да сме най-малко налазената от мигранти държава в ЕС.

Фактът е  отправна ( за да не кажа опорна) точка да се запитаме кои са чужденците , застрашаващи наистина националната ни идентичност.

Откъде да започна?

Може би с въпроса кои са чужденците, които са абсолютни шампиони по изкупуване на български имоти?

Предполагаше се, че те ще да са богатите ( мамка им) западняци или ( свързаните с тях чрез НАТО) гадни турци. Това твърдяха и тръбяха червендалестите националисти, които разпространяваха тази п(л)есен в началото на 90-те години, когато се бореха срещу демократизцацията и пазарната икономика тук ( преди да се самообявят за най-големите демократи и да се окажат най-забогателите бенифициенти на същата тази пазарна икономика).

Не други чужденци, а руснаците са обаче тези, които напазаруваха по време на двете петилетки петролен бум в Русия рекорден брой български имоти. И веднага се обособиха в анклави ( както в Поморие и другаде), създавайки истински екстериториални свои резервати, както онзи в резервата “Камчия”, превърнат чрез комплекс от сгради и хотели, опасани с огради, в нещо като плацдарм на чуждо присъствие на българския бряг.

През 2008 г. имаше “Година на Русия в България”. В отчета си за дейността на повереното му министерство на културата Стефан Данаилов рапортува с данни и количествени показатели колко всеобхватна е била тази чуждестранна изява навсякъде в България. http://ivo.bg/2008/12/06/европейският-ни-провал-през-годината/.

Протести за тази чужда инвазия от страна на туземните ни националисти нямаше ( и как да има- националистите тук по подразбиране обичат страстно друга нация, доколкото изобщо  има такава http://www.faktor.bg/novini/svjat/85626-nevzorov-ne-sastestvuva-ruska-natziya-ne-sam-nyakakav-rusofob.html%7D ).

Нещо напомнящо поне малко по своите мащаби на държавно организирано друго чуждо влияние, напиращо да погълне “българщинАта”, да можете да посочите с днешна или вчерашна дата?

Каквото и да било подобие на това руско мигрантско нашествие – като евентуални ислямски, арабски, африкански, афганистански, американски, германски и прочее варианти на масовото ни продажничество не би ми харесало също. Но все пак питам отново: нещо подобно, макар и умалено много пъти спрямо руската инвазия тук да се е случвало в България когато и да било в рамките на нашиявашия живот?

Къде са българските “националисти” да се противопоставят на факта, че ни пазаруват на едро граждани на най-едрата държава в света, износител номер едно на корупция в България и на омраза срещу НАШАТА цивизилация ? Или всъщност тези “националисти” са адепти на руския шовинизъм, с който е изнасилен ментално и материално българският патриотизъм?

Да сте виждали ислямистки сборища от мащабите на русофилските край язовир “Георги Димитров”,  прекръстен на “Копринка” за удобство на желаещите да възхваляват чужда държава?

Би било много, много лошо, да има и други подобни. Но няма. Няма нищо подобно и в Европа на проруските тълпи, организирани тук в особено големи размери да се кълнат в любов към чужда държава. Извнинявайте, но трябва да сте особено тъпи, за да си помсислите за миг, че това се случва на базата на единия гол ентусиазъм на следовниците на русофилския култ и без (съ)участието на щедрата Матушка.

Не знам как е в Киргизстан, най-бедната бивша съветска азиатска колония, аналог в европейски контекст на България, най -бедната “европейска колония” ( според руската пропагадна). Възможно е в Киргизстан, където заплатите са двайсетина пъти по-ниски от тези в България, да привличат с рубладжийски пилаф тълпи край някое изкуствено езеро, създадено в годините на съветския колониализъм. Но се съмнявам там да проявяват такъв ентусиазъм в любовта си към всичко руско. Киргизите ( и таджиките например) са сред най – мразените от руското простолюдие и най – мачканите от руските робовладелци постколониални евтини роби в  днешна Русия.

А на сборището с хилядите докарани от цяла България следовници на култа към Русия тази година отиде да се покаже и подмаже кандидатът им Румен Радев, спазарен за поста с Москва въпреки лъжите на Корнелия Нинова, че това не било вярно ( а я издаде не друг, е прекият началник на петата колона у нас, руският генерал Леонид Решетников http://clubz.bg/47201-izlyga_li_ninova_che_ne_e_ugovarqla_radev_s_moskva)

Колко ислямско-имперски балетни състави, хорове, вокални групи, солисти, танцови трупи и прочее културни пропагандатори на една конкретна чужда култура, зинала да погълне българската от 1944 година насам, гостуват от чужбина в България в наши дни, за да поддържат ислямския ентусиазъм на българските граждани с ислямско самосъзнание? Нула. Не че искам да е друго. Но резултатът от търсенето в интернет, ако сте опитали, показва това: нула.

Ислямският екстремизъм, ще се съглася преди някой да ме агитира ( защото съм оцелял сред неговите бомби, стрелби и заплахи с отвличане цели 4 години в прериода 1983-1987 г. в Бейрут ) , е отблъскващ. Но, смея да твърдя, този фанатизъм ни най-малко не застрашава сърцата и умовете на българите. Въпреки това тъкмо с тази измислена заплаха вървят напред и нагоре в политичската класация агресивните ни “националисти”, които не “забелязват” руската инвазия на икономическия, имотния, културния и политическия фронт.

За сметка на това руският шовинизъм, продаван тук като приятелска, славянска, православна русификация на нашата нация, е вирус, срещу който отказът от протести е доказателство за нашата диагноза на болна нация, която нарича “освобождение” своята руско-съветска окупация.

Знам отговора на примитивите: било благодат да бъдем наведени, наводнени ( и удавени) с руски православни мигранти, с които сме били от една кръв, култура , традиции, манталитет, раса, езикова група и прочее белези на роднинството. Това било за предпочитане пред вероятността да ни превземат ислямисти. Друго си е да те изнасилват роднини, твърдят любителите на кръвосмешението като по-малко зло, макар и доказано като факт от 45 години съветско владичество.  При това не става дума за хипотетично и виртуално, а за реално съветско-руско насилване на българската нация от поколения наред .

България вече веднъж е приютявала десетки хиляди руски “роднини”, бягащи от руската братоубийствена катастрофа в началото на миналия век. Ами ако тази вълна се повтори, както се очертава да стане в началото на този век при задълбочаващата се ( демографска, финансова, икономическа и всяскаква друга, произтичаща от това ) криза в Русия?

Предстои да видим как борците срещу чужденците ще се разконспирират като националисты.

Иво Инджев




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. podvodni - Опаааа, Инджев вече е преминал на ...
20.11.2016 18:16
Опаааа, Инджев вече е преминал на щат към "Оманският инвестициоционен фонд".
Значи ще излязат верни слуховете, че Сорос е ритнал камбаната и "Отворено Общество" спира да плаща.
Но това е пазара и либераният модел - който плаща определя текста, а Инджев е доказал, че е съвременен и креативна подлога.
Вярно, вярна дотогава когато се плаща или не излзе по-добра оферта, но все пак, трябва да се яде, мамка му !
цитирай
2. planinitenabulgaria - Тази статия трудно ще разбере НадводнияТ,
21.11.2016 21:23
безсмислено е да я гняви Подводният. Да си отвори Фибокс 7 с една песен на Фъки Стораро по-ще му отива....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7980511
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10328
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол