Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2016 12:51 - Русофилите да приемат исляма, за да са истинска рая на православния им султан.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 3950 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 25.11.2016 14:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Няма друг начин за лечение на наследствена /като фамилно, партийно заболяване/ и придобита/ в резултат от ниска историческа хигиена/ ментална фимоза, освен оперативно премахване на preputsium /премахване на ушанките в и от главите на русофилите/.
Академик Андрей Пантев да се издигне до главен circumciser и да започне масов "сюнет дююню" в храма на великия ислямски светец Александър Невски... Златната орда и руските златни кубета в София By Иво Инджев   

Вождовете на московската пета колона у нас възроптаха солидарно с Путин срещу факта, че Европейският парламент прие вчера резолюция, в която осъжда руската хибридна война в Европа чрез пропаганда, подкупи и прочее враждебни действия.

Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев, българин по паспорт, обвини за резолюцията “десните” в европейската институция, защитавайки Русия, чието управление няма нищо общо с лявото, а е хибридна форма на държавен капитализъм, каращисан с руския национализъм и автократизъм.

Старият манипулатор на българската история по руски ноти проф. Андрей Пантев избърза да се хване на руската хибридна въдица, която закачи на кукичката си лъжата, че резолюцията била посегателство към православието. “В навечерието на деня, в който отбелязваме 1100 години от успението на св. Климент Охридски, в Европарламента се появи проект на резолюция с искане да се забрани пропагандата на православието, за да се противодействало така на руската пропаганда по света! “, внушава историкът, който би трябвало да работи с източниците, а не с тяхната лъжлива интерптератция, която съзнателно смесва темата за пропагандата и православието, което никой не оспорва.

Специално за този познавач на английския, специализирал във Великобритания, публикувам линк към резлолюцията в оригинал. http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+TA+P8-TA-2016-0441+0+DOC+PDF+V0//EN

Понеже в изстъплението на Пантев става дума за едно “навечерие”, мога да добавя и друго: вчерашното честване на Александър Невски от руската православна църква като светец. Това е монголският васал на Златната орда, който приема исляма в края на живота си ( заменяйки православието най-напред с католицизма, а накрая и с исляма).

За онези, които не разбират от дума ( когато им се казва, че е позорно най-големият български православен храм да носи името на Александър Невски), а разбират само от руски език, публикувам още веднъж на руски възторга на руския външен министър  Сергей Лавров, изразен от него в статия през март миналата година. В нея той се възхищава от Александър Невски и от това, че монголите “обновили” руския генофонд, с което помогнали на руснаците да устоят на опитите на Запада да лиши руските земи от тяхната идентичност:

„Хорошо известно и альтернативное мнение Льва Николаевича Гумилева о том, что монгольское нашествие способствовало формированию обновленного русского этноса, что Великая степь дала нам дополнительный импульс в развитии.”

 

Как бы то ни было, очевидно, что тот период крайне важен для утверждения самостоятельной роли русского государства на евразийском пространстве. Вспомним в этой связи политику великого князя Александра Невского, который принял временное подчинение в целом веротерпимым правителям Золотой Орды, чтобы отстоять право русского человека иметь свою веру, самому распоряжаться своей судьбой вопреки попыткам европейского Запада полностью подчинить русские земли, лишить их собственной идентичности. Такая мудрая, дальновидная политика, убежден, осталась в наших генах.” http://ivo.bg/2016/03/07/лавров-монголското-нашествие-е-обнов/

Имам какво да припомня по въпроса и на български език на българите- на истинските българи, и на онези, които поставят Русия по-горе от България. Подчертавам, че моето авторство на статията е свързано само с въведението. Самата статия за Александър Невски е превод от руски за ivo.bg http://ivo.bg/2015/04/06/алексанър-невски-позлатената-руска-п/

За любознателния читател ще се позова на Джон Ман, един от най-уважаваните монголисти в наше време. В книгата си “Чингис хан”, той описва кратко създаването на Златната орда, връзката й с Русия и Алекнасдър Невски.

“ В Южна Русия Бату ( един от наследниците на Чингис, покорител и владетел на руските земи- бел. ivo. bg ) ръководи формирование, което ще се превърне в Златната орда- от монголската дума ордон, “дворец, юрта” ( и така по подразбиране и управляваните от него народи, което се превръща в и в основно значение на думата, когато европейските езици я заемат през шестнайсети век). Руснаците помнят двата века управление на Златната орда като “татарско иго”. Всъщност това не е толкова робство, колкото компромис, постигнат, когато княз Александър Невски решава да се бори с литовците, германците и шведите, а не с монголите. Нешо повече, те скоро стават бивши монголи, защото приемат исляма, работят в тясно сътрудничество с владетелите на Египет, разменят си дипломати, чиято кореспонденция със златни букви и с разточителни поздрави се води на турски език…

Когато съвземаща се Русия под управлението на Екатерина Велика присъединява Крим през 1783 г., неговият владетел все още отчаяно твърди, че е потомък на Чингис”. ( Джон Ман, “Чингис хан”, издателство ЕРА, София, 2006 г., стр.  290-291)”.

За българските патриоти ( не за националистите, за които национализмът им прелива от любов към потомците на мюсюлманина Александър Невски и на пишещите на турски “дипломати” от Златната Орда), предлагам още да си припомним кои са първите победители на ордите на Чингис хан ( преди и те по-късно да бъдат завладени, трябва да се каже в интерес на историческата истина). В книгата си “Течна дружба” съм се позовал на българския историк Янко Гочев за т.н. “овча битка” през 1233 г., в която българите разбиват за първи път непобедимите дотогава тумани ( дивизи, състоящи се от 10 000 ездачи- бел. ivo.bg) на Чингис, пленяват хиляди от тях и ги разменят за съответния брой овце. Ето какво отбелязва още по този повод Джон Ман :

“…в началото на юни 1233 г. , Джочи ( първородният син на Чингис, който обаче не е бил признат от него за наследник поради факта, че най-вероятно е роден след изнасилване на съпругата му, отвлечена за няколко месеца от чуждо племе още преди Чингис да обедини номадите в една войска, един народ и една империя- бел. ivo.bg), който се е забавил на север от Каспийско море, е на път към тях ( т.е. към съединяване с туманите на легендарните монголски пълководци Субегетей и Джебе, прегазили вече на запад тогавашна Русия, Унгария и Полша- бел. ivo.bg ), заедно с подкрепленията. След кратък набег на другия бряг на Днепър Субегетей ( опожарил Москва, което е описано картинно от Кон Игълтън, автора на пет тома романизирана история на Чингис Хан, по чиято препоръка се запознах и с изследването на Джон Ман – бел. ivo.bg) и Джебе се обръщат назад към Волга, където двете основни сили се срещат. Проправяйки си път нагоре по реката в продължение на 700 клометра, срещат най-яростната съпротива, която са имали до този момент, от страна на така наречените волжки българи. Те имат два града, Булгар и Сувар, които управляват Волга близо днешен Казан. Това е първоначалната цел на цялата експедиция, но се оказва истинско бедствие. Изворите не дават никакви подробности, но явно българите се оказали твърде корави, а монголите, след като са претърпели първото си, единствено поражение, се оттеглят, съхранявайки спомена за унижението, което ще ги съпътства, докато им се удаде възможност да си отмъстят петнайсет години по-късно”. ( пак там, стр. 203).

Обобщавам: Бату, Джебе и Субегетей е комнадвал всеки от тях минимум по един туман, т.е. поне 30 000 калени в покоряването на земите между Китай,  Персия и Западна Европа непобедими степни кавалеристи, създали без нито една ( друга) военна загуба най-голяма империя на света върху една пета от сушата на планетата, са претърпели единственото си поражение от българите, отслабили натиска на завоевателите върху Русия на първо място ( нещо като опълченците на Шипка, но не просто с възпиращ ефект за налитащите към прохода в Балкана орди, а с разгромяващ такъв на онзи етап). Някаква благодарност от руска страна за това?

Ето как Русия на Иван Грозни се “отблагодарява”, унищожавайки отслабената от монголските нашествия, оцеляла 2000 години до тогава Волжка България. Първият руски цар, прототипът на “ Дядо Иван”, освободител на првославните и славяните ( според внушенията на руската хибридна пропганадна от следващите няколко века)  изтрива държавата на волжките българи от лицето на земята с методите, възприети от него от онези, които – според възторженото признание на Сергей Лавров – са “обновили” генетично “росияните”.

Но да ви кажа една разлика в мотивацията на монголците и на помонголчените от тях росияни в прибягването до геноцид срещу цели народи, която не е в полза на нашите “братушки”. Или поне говори за разлика като между хищни зверове и двуноги хищници, убиващи за удоволствие.

Колкото и зверски да са били масовите кланета на монголските завоеватели, те са били мотивирани от логиката на номадите да не взимат пленници, които да изхранват. За номадите стойност са имали само земите, пасищатата за техния добитък и особено за конете им, които били в основата на военния им успех ( били в състояние да изминават немислимите за никоя друга войска в света около 100 километра на ден и да влизат в битка след това, водейки по няколко резервни коня за всеки боец). За тези скотовъдци земеделците, уседналите цивилизации нямали стойност и те ги унищожавали по “необходимост”, по рационални, а не по някакви емоционални причини. Докато водените от Иван Грозни росияни ( термин, който Путин възражда днес, за да обозначи с него всички живеещи в Русия “ в насипно състояние” народности, които нямат нищо общо помежду си http://clubz.bg/47136-deputat_na_putin_rossiqnin_e_otvratitelna_duma) унищожили Волжка България не за да извлекат някаква полза, ако не се брои плячкосването, а от грозна завист към една по-високо развита цивилизация с нейните белокаменни градове.

В памет на този владетел нашите “братушки” днес издигат паметници. http://ivo.bg/2016/10/16/унищожителят-на-волжките-българи-ива/

А българските русофили се опитват да оправадят възвеличаването на българоубиеца.http://rusofili.bg/как-иван-iv-станал-грозни/

За да не давам отново линк към мои публикации по темата, ето за разнообразие какво свидетелства “руският Херодот”, за какъвто се смята руският историк Карамзин, цитиран в следната публикация: http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=9136.0

Волжка България. Някои нещица за нашите Освободители

Март 07, 2009, 11:47:26 »

През 1552г след многогодишни опити отслабената от монголските нашествия Волжка България най накрая пада под властта на Русия. Превземайки Казан, Иван Грозни убива 20 000 българи като пробива дупки в замръзналата Волга и ги пуска живи под леда.

За да се оправдае пред Европа за избиването на 400 000 българи и унищожаването на 40 приказни български градове, Русия заявила че наказва “татарите”. “Татар” не е етноним (няма такава държава), а унизително прозвище за “чужденец” на монголски. За това днешните “татари” са добре платени от Кремъл ислямски фундаменталисти.

След поредица военни походи Иван IV Грозний в 1552 г. превръща българската столица Казан в гробищен град. Ето как изглеждат тези “Славни” дела на Иван Грозни според руския историк Н.М.Карамзин (История государства Российского, Москва, 1991 тираж 100 000):

” …Вече около пет седмици россияните стояха под Казан и убиваха излизащити от града не по-малко от десет хиляди неприятели,.. Никой не се предаде жив, спасиха се малко… ранените… Градът беше завзет..убиваха всички които се намираха, в домовете, или в ямите; вземаха в плен жени, деца или чиновници…сечта престана но кръвта се лееше… Царския дворец, улиците, крепостните стени и дълбоките ровове бяха запълнени с мъртви.. тела се носеха по реката…”/т.VIII, стр.212/.

Мародерството и грабителството, като почти тържествен акт са отразени в старите летописи, които ползва Карамзин: “… Россиани плаваха в изобилие, вземаха каквото си искат: хляб, мед, домашните животни, опожаряваха селищата, убиваха жителите… къщите бяха красиви и богати… в тях имаше скъпоценности..пленяваха само жените и децата/т.VIII, стр. 205/

Руското самодържавие издигнало пирамида от отсечените глави и карало кавказките ни братя да се кълнат пред нея, че не са българи, а каракачани, балкари, кумъки… Мишарските българи били изгонени от градовете им забрана да ги приближават по-близо от 20 км. Така те били подложени на мор.

В Башкортосан било избито цялото население: старците – с дървета и камъни, пеленачетата – посичани със саби, жените – с разпаряне на коремите, бунтовниците били набучвани на колове, прекарвали куки през ребрата им и ги избивали с оръдия. В леда на река Мензел пробили отвори, в които мушкали всеки 39 от 40 души, докато труповете я задръстили. В края на краищата българите били преименувани: мишарски, тюменски и казански – на татари, сербийските българи – на чуваши, а уралските – на башкири…

Основателя на Волжка България над десет пъти по-голяма от Симеонова е по-големия брат на Аспарух кан Котраг. За това когато е завладява в края на XVI –ти век Иван Грозни се обявява за “цар на руси и българи” и получава прозвището “българоубиец”.

Такъв е края на повече от две хилядолетия Българска държавност в пределите на Североизточна Европа. Московското княжество завладява Българските земи и префасонира термина “Ак Урус”(определен от Будим, внука на кан Крум по времето на Кан Урус Айдар, 805-855г.) в сега известното понятие Русия.

Русия в продължение на четири века системно и целенасочено изличава и фалшифицира историческата памет на България. Процесът на изличаване и фалшифициране започнал XVI в., тече и до днес”.
.....................................................................................................................................................................

Изобилен (redundant) препуциум, фимоза и парафимоза | мк
Обрязване – Уикипедия Менталната фимоза е наследствено или придобито стеснение на foreskin около мозъка, което води до трайно стесняване на способността на индивида за обективна преценка  за ролята на Русия в историята на България и  живота на българите. Наследствената ментална фимоза се лекува единствено по оперативен път, чрез обрязване на ушанката в главата, а придобитата се поддава на лечение, чрез продължително третиране на ушанката с мехлемчетата на обрЯзованието, като при достигане на момента на истината ушанката пада от главата като змийска кожа.



Гласувай:
6


Вълнообразно


1. get - - Демографе, следва да те "...
25.11.2016 23:59
- Демографе, следва да те "разоблича" в лъжа - след като още във второто изречение наричаш Пантев, Академик - Не се казва Академик а малкото му име е Андрей :)) инак научното му звание е "професор" ... да не го бъркаш с малкото му име Андрей или Академик - както се представя този самозванец!!

- Второ - Ето го БЪЛГАРСКИЯТ текст: http://www.europarl.europa/sides/getDoc.do?type=REPORT&reference=A8-2016-0290&language=BG
на (проекто)РЕЗОЛЮЦИЯ(та) - а вече след 22.11.2016 г. Проекта, СТАНА РЕЗОЛЮЦИЯ на Евро-съюза.

- Трето - много ми е интересно, КЪДЕ господин Пантев с име "Академик" ПРОЧЕТЕ в тази резолюция да се говори срещу православието ... та отпосле и да тиражира тези свои лъжи?

- В заключение си мисля на глас ... Ако другарите Станишев и Путин бяха подминали с мълчание тази резолюция на ЕС - другаря академик ... вероятно от Магаданската академия на "науките" - щеше ли да ми се тръшка ридаейки в защита на Православието :))?

- Чудя се дали всичката "червена професура" от близкото и по-далечно минало са били такива маниакални лъжци, като това МОРАЛНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ?! :(((

- Поздрав!
цитирай
2. krumbelosvet - .
06.11.2017 20:24
.
цитирай
3. ok3223 - Къъде човъркаш бе, гадино двукрака, слабоумна
07.10.2020 11:09
и продажна, и търсиш "истината" на МАРКО МЕЖДУ КРАКАТА...
Ако ви поръчат, коолко му е... ще ни направите роднини и на китайците. ЦЕЛТА СА РУСОФИЛИТЕ ММ.В.М.
Кат Русия няма втора
тъй могъща на света.
Тя е нашата опора,
тя нашта висота.
ВАЗОВ
Другото е дребни мошеничества на пишман историци, угаждащи на властимащите у моменто, за титла и левче повече.
цитирай
4. ok3223 - Къъде човъркаш бе, гадино двукрака, слабоумна
07.10.2020 11:10
и продажна, и търсиш "истината" на МАРКО МЕЖДУ КРАКАТА...
Ако ви поръчат, коолко му е... ще ни направите роднини и на китайците. ЦЕЛТА СА РУСОФИЛИТЕ ММ.В.М.
Кат Русия няма втора
тъй могъща на света.
Тя е нашата опора,
тя нашта висота.
ВАЗОВ
Другото е дребни мошеничества на пишман историци, угаждащи на властимащите у моменто, за титла и левче повече.
цитирай
5. ok3223 - Интересно ще ни е да ни кажете днес и сега
07.10.2020 12:33
кой и защо погубва, според статистическите институти към ООН И НАШАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ БАН,българската нация, по- точно остатъците от нея. Та
днес и сега сме били, ние българите, най- бързо залязваща, стопяваща се, изчезваща НАЦИЯ от 180-те наций, колкото е общият брой на нацийте днес в Света. ЧЕ ДО ПОЛОВИН ВЕК И НЕЩО... АКО НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ НЕЩАТА У НАС, НЕ СЕ ВЗЕМАТ ЕКСТРЕНИ И АДЕКВАТНИ МЕРКИ ОТ ДНЕШНИТЕ БЪЛГАРСКИ ПРАВИТЕЛСТВА... ЩЕ ИЗЧЕЗНЕМ ЗАВИНАГИ ОТ ГЕОГРАФСКИТЕ КАРТИ КАТО НАРОД И ДЪРЖАВА.
ТАКИВА СА ПРОГНОЗИТЕ НА СТАТИСИЧЕСКИТЕ ИНСТИТУТИ КЪМ ООН И НАШАТА БАН.
И ДОКОЛКО СЪЩЕСТВУВАТ И ДАЛИ СА ВЕРНИ И ДОКОЛКО СА ВЕРНИ, МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА НА ПРОГНОЗИТЕ НА ТЕЗИ... СЕРИОЗНИ ИНСТИТУЦИЙ.
цитирай
6. ok3223 - Интересно ще ни е да ни кажете днес и сега
07.10.2020 12:33
кой и защо погубва, според статистическите институти към ООН И НАШАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ БАН,българската нация, по- точно остатъците от нея. Та
днес и сега сме били, ние българите, най- бързо залязваща, стопяваща се, изчезваща НАЦИЯ от 180-те наций, колкото е общият брой на нацийте днес в Света. ЧЕ ДО ПОЛОВИН ВЕК И НЕЩО... АКО НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ НЕЩАТА У НАС, НЕ СЕ ВЗЕМАТ ЕКСТРЕНИ И АДЕКВАТНИ МЕРКИ ОТ ДНЕШНИТЕ БЪЛГАРСКИ ПРАВИТЕЛСТВА... ЩЕ ИЗЧЕЗНЕМ ЗАВИНАГИ ОТ ГЕОГРАФСКИТЕ КАРТИ КАТО НАРОД И ДЪРЖАВА.
ТАКИВА СА ПРОГНОЗИТЕ НА СТАТИСИЧЕСКИТЕ ИНСТИТУТИ КЪМ ООН И НАШАТА БАН.
И ДОКОЛКО СЪЩЕСТВУВАТ И ДАЛИ СА ВЕРНИ И ДОКОЛКО СА ВЕРНИ, МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА НА ПРОГНОЗИТЕ НА ТЕЗИ... СЕРИОЗНИ ИНСТИТУЦИЙ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7963435
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол