Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2016 18:43 - Алекс Алексиев и кокошатата слепота на западния елит
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1427 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 29.12.2016 07:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Респектиращият с биографията си геополитически анализатор Алекс Алексиев коментира във Фактор.бг руската намеса в избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ.
http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/90600-rolyata-na-tzru-v-hipotezata-za-vrazka-trampputin.html

Според него руските служби не са повлияли на изборните резултати. Преброяването в Мичиган показало, че няма фалшификации и подмяна на вота. И това може да е вярно.
Но изглежда Алекс Алексиев, не вижда и не търси вече ръката на Москва другаде освен в директната подмяна на бюлетини или електронни гласове, за което наистина може би няма преки свидетелства. 
Или той вижда само пръстчето на Путин..ослепял ли е от старост или толкова вече си вижда.

​Странно, но и в много други "анализи", на доста други автори, се акцентира върху хакерски атаки и подобни намеси в работата на държавни администрации  или партии от западния блок. Които са само част, и то несъществена, от големия проблем с диверсионната роля на Русия в кризите, разединяването и отслабването на демокрациите и съюзите им.

В същност, намеса на руснаците в американските избори имаше и тя не се състоеше само в крадене на данни за Хилари и публикуването им чрез удобни сайтове.

Намесата бе в използването на хиляди тролове, троботи и полезни "идиоти" на всякакво ниво и във всевъзможни дезинформационни формати и похвати, които с безогледни популистки лъжи и манипулации, компроментираха не само изборите, но и самата американска и западна демократична система, подвеждайки простолюдието..

Второ - стотици хиляди емигранти от СССР и бившия соцлагер, които, между другото, управляемо се заселват в САЩ и страните от Запада агитираха и гласуваха по команда от "центъра" за Тръмп. Това направи впечатление дори на тукашни наблюдатели. http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu/87544-vasko-krapkata-balgarite-v-chikago-sa-kato-komunisti-glasuvaha-za-radev-za-da-sme-kam-rusiya-a-te-sa-v-amerika.html

Трето-проведените от руската държава комплексни манипулативни кампании, от рода на руската "борба с тероризма", "бежанската "война", "защита на традиционните  ценности", срещу "соросоидните западняци", "еврогейска Европа" и други имат подчертано антилиберално, антиевропейско и протръмпистко звучене, цел и резултати. Това полезните идиоти, троловете и троботите истерично разпространяваха и продължват да разпространяват безпрепятствено и днес.

Четвърто - левичаро-русофилските "полезни идиоти" са достигнали, с братската соцкомунистическа и руска подкрепа, до самите върхове на управляващия елит на западния свят.
Тръмп, Фарадж, Корбин,Льо Пен,  Вийон, Орбан, Бокова, Станишев, Радев, Земан, а защо не и самата Меркел, са рожби на десетилетно отглеждане и последователно активиране в полза на "лявата" идея или "бизнеса", но всъщност в полза на Центъра-майка, който ги отглежда - Кремъл.

И много важното - управлявания терор, насочван от Москва разклащаше и разклаща единството на Западните съюзи чрез добре изчислени "ислямистки" атентати и "бежански" провокации, срещу точно подбрани по място и време цели. Все по странен начин съвпадащи с моментнте интереси на Путин...

Ако към всичкото прибавим страхливостта, податливоста на западните лидери към корупция и съглашателство с всеки в името на парите или временен политически успех, ще видим че намесата на Русия в американските и европейските избори е решаваща.

Примери за успешната интервенция на руските служби и пропаганда във вътрешно политическите дела на демократичния свят, колкото щете. България е банален пример за дейността им, което президентът Плевнелиев добре описва няколкократно.

За жалост, Алекс Алексиев често е едностранчив в анализите си. Дългото му отсъствие от страната ни е притъпило сетивността му към способностите на КГБ и разклоненията му да се превъплъщават във всичко което им носи изгода, без да се свенят и от най мръснишките похвати.

Тази негова слабост е видна и в анализите на редица други източни и западни "специалисти" по Русия и посткомунистическия свят. По подобен начин се анализират и действията на Русия в Украйна, Сирия, Балканите, Централна и Стара Европа, Турция... От къде ли идва тази им кокоша слепота за руската ръка разбъркваща кризите в  демокрациите?!...

Опасявам се, че тази им слабост не е само неволна.


Тагове:   сащ,   Русия,   путин,   Сирия,   ИД,   кризи,   Тръмп,   крим,


Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961530
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол