Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2017 17:31 - Каква Русия бе?! Коя Русия бе?!Какви пет лева?! Ние винаги сме били и ще бъдем по-добре без ушанки..!
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1084 Коментари: 2 Гласове:
-1

Последна промяна: 11.01.2017 21:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На вниманието на “невнимателните” към фактите русолюбци By Иво Инджев януари 11, 2017 Post a comment  

Преди дни в сайта OFFNews се появи превод на есе, озаглавено “Русия е грешка на историята и държава –  еднодневка”, чийто автор е полският режисьор и продуцент Мачей Павлицки:

“Русия е грешка на историята. Тя вирее чрез поробването на собствените си граждани – и при царския, и при съветския, и при днешния модел на властта, който е комбинация от първите два и също толкова ефективно “оковава душите”.

Тя живее, като поглъща държави, социални групи, народи, чрез непрекъсната (успешна, неуспешна, временно успешна) агресия срещу своите съседи, тероризъм на другите континенти, засаждане и отглеждане на кървави владетели, чрез дестабилизиране на цели региони, развращаване на части от елита на множество западни страни, чрез внедряване на цивилизационни и етични антистандарти, чрез редовен шантаж в отношенията й с целия свят.

Тя живее чрез абсолютната безпощадност, която й позволява масово да убива собствените си граждани, когато сатрапът сметне за необходимо, и още повече – без угризения на съвестта унищожава гражданите на други страни. Някои съветолози разбират тази руска държавна специфика, но политическите елити на Запада (с изключение на редките моменти на ритуални викове) се правят, че не забелязват това. Кремъл изгражда своята държавна пропаганда на хиперлъжи и хипернаглости, непознати за западната цивилизация. Ето защо Западът така често се оказва безсилен по отношение на тези хиперлъжи и хипернаглости.

В процеса на самопречистване международната общност изплю извратените чудовища, както навремето изплю германския националсоциализъм. Но с Русия това все още не се е случило: тя заби кост в гърлото на света и с отвратителни вируси заразява цялия организъм.

Това е Русия – една печална грешка на историята, която ще бъде поправена. И следователно не Украйна, а самата Русия е държава-еднодневка. Новите източници на енергия бързо отнемат нейната силата и този процес ще бъде ускорен. Комплексираният кагебист Путин се оказа твърде непредсказуем и американците не могат да разчитат на него за запазване на баланса на силите с Китай.

Шистовият газ и новите способи за получаване на енергия – въпреки масирания саботаж на многочислените руски агенти на влияние и подкрепата на Германия – така ще изтощят Русия, че поради страх от мощен социален взрив, московският елит ще измести Путин. Борбата кой да заеме мястото му ще спечели този, който не предлага вяра в мощта на Русия, а вяра в мъдростта на руснаците.

Приказки ли? Ще говорим пак след три години.”

Българска версия на тази полска гледна точка със съответната специфика по темата се появи от неподписан автор във форума на сайта “Дневник”. Препубликувам коментара, който е обобщил ФАКТИ ( на които русолюбивите българи могат да отговорят само с обиди срещу “русофобията” на автора) с незначителна редакторска намеса без смислов ефект от нея.

“Въпрос за русофили, мурзилки

1. Каква е причината, за майка България, да се сближава с Русия, като:

– средната руска заплата е почти колкото българската, а минималната е 1/3 от българската

– като България изнася почти 2 пъти-повече от Русия на глава от населението, въпреки “големият” износ на оръжие, петрол, злато и диаманти. Ако от сравнението се извадят суровите и полуготови минерали, един българин изнася на световния пазар колкото 6 руснака (600% повече)

– като всяка година руснаците напускат Русия и бягат на “Запад” и дори в България, а никой от Запада или от България не отива в Русия

– като децата на руския елит са отишли да живеят “при врага”

Децата на Путин, Лавров, Хрушчов и т.н.

– като това е държавата, която е водеща в света по: алкохолизъм, употреба на дрога, убийства и самоубийства, жертви при ПТП и т.н. ( в пъти повече отколкото в България)

– като продължителността на живота е с 10 години по-къса отколкото в България –

– като това е държавата, водеща в света по изоставени деца и възрастни хора – при живи роднини (в пъти повече отколкото в България)

– като това е държавата, в която показателите за свобода на медиите, за качество на живот, коефициент джини са по-ниски отколкото в България, а показателите за корупция и липса на демокрация – много по-високи

– като това е държавата, която ни държи (поддържайки пета колона в България) в абсолютна енергийна зависимост. А една енергийна зависимост (… ) е равнозначна на загуба на независимост, загуба на суверенитет, със заплахата, че ако българското правителство не изпълнява нарежданията на Москва ще оставят българите на студено. Няма правителство, което да не се огъне под такъв натиск (както се случи на ББ през 2009, Путин официално го заплаши). А от друга страна ни принуждават да плащаме огромни, надпазарни цени за газ и гориво, с което ни обезкървяват икономиката.

– като това е държавата, която изнася всяка година милиарди от България (справка НСИ), като съзнателно пречи на българският износ (България изнася под 2 % за Русия, а внася над 12%), и само фирми, „целуващи ръка“ на Путин, имат право да експортират

– като това е държавата, за която се твърди, че има огромен пазар, който ние българите не трябва да губим, а всъщност е малък пазар в сравнение с нашия собствен, европейския (140 милиона руснака и 550 милиона европейци), а като обем е 1300 милиарда (доста по-малък от италианския)

– като това е държавата, заради която в развития свят ни наричат “троянски коне или магарета”

– това е държавата, в която законност и демокрация са мръсни думи. Там важи законът на джунглата – по силният печели всичко.

Русия е лошата компания, от която България трябва да се отърве веднъж завинаги….

Практически Русия няма какво да предложи на България в геополитически, цивилизационен и икономически план. Докато обратното е ставало през цялата история на Русия

И понеже към днешна дата няма нищо привлекателно в Русия, мурзилките веднага ще го обърнат на история, ще говорят за “освобождението” от турско “робство” и за това, че сме им “длъжни” по някакъв начин на руснаците (което е пълна глупост, разбира се) искам да спомена няколко факта от историята, които повечето българи не са чували, но лесно могат да се проверят …………..

1. Турско „робство“ е имало само в България. Ако прочетете историите на съседните държави, били под османско владичество (Гърция, Сърбия, Румъния, Кипър, Сирия, Ирак, Египет……………..) с изненада ще установите, че навсякъде е имало османско владичество или управление. Само по някаква незнайна причина в България е имало робство. Защо ? Ами, за да се каже, че руснаците са ни освободили от робство и трябва да сме им задължени. През „робството“ българите са имали собствена земя и стока, получавали са пазарно заплащане на услугите си и са имали право да се придвижват свободно и да живеят в границите на цялата империя и извън нея. В същото време руснаците са били крепостни, а дори за тях не се казва,че са били роби. Крепостните са били законно продавани като кучета и помешчикът е спал с жената на крепостния когато поиска. Ботев е изпратен от баща си съвсем свободно и законно да учи в Одеса, а с парите, които баща му е изкарал, законно с труд в Османската империя и му е изпратил, е могъл да си купи, пак законно, крепостни или кучета в Русия.

И за да не ме обвини някой, че омаловажавам борбата на нашите борци, герои, за национално освобождение, ще кажа, че е МНОГО ПО- ГОЛЯМА САМОЖЕРТВА, и много по-достойно, да рискуваш живота си за свобода и национална независимост, когато си материално осигурен и рискуваш бъдещето на децата си, отколкото ако го правиш като роб и няма какво да губиш, и дори не разполагаш с децата си, както руските крепостни. Моите прародители са се били на Шипка, но те роби не са били. Имали са шивашки дукян в Пазарджик, което за времето си е било доста добре. Светла им памет.

2.Руснаците никога не са мислили да ни освобождават. Няма НИТО ЕДИН документ,  от който да е видно, че са искали да създадат независима държава България. Навсякъде в руските и световни документи, за територията на България пише – окупирани територии и окупационни войски. А и звучи супер наивно, че Русия води 13 войни да завземе Босфора и Дарданелите и да си осигури достъп – до Средиземно море , загубила е хиляди войници, за целта, поробили са 20 народа (освободи ли ги, де) и точно на пътя –на голямата си цел са създали независима България 

Независима България е създадена , в действителност, на Берлинския конгрес от великите сили (не защото и те са “обичали” България), за да разкарат руснаците по-далече от проливите. Тогава и за първи път се определя дата, на която окупационните руски войски да напуснат окупираните територии на България. Оттогава Русия е най-големият ни враг. Пак не заради някакво специално отношение към нас , а защото стоим на пътя на вековната им цел. И все по този повод:

3. Създадоха от чисти българи – “македонската нация”

4. Насъскаха сърбите да ни нападнат след Съединението

5.През Първата световна война нахлуха в Добруджа и бомбардираха Варна. Разбира се тогава ген. Колев ги изпрати по живо, по-здраво обратно, а България подписа Брест-Литовския мирен договор, като страна победител, а Русия се оказа с най-големите териториални загуби в историята си.

6. Нападнаха ни през Втората световна война, въпреки че България не е убила нито един съветски войник и беше неутрална спрямо СССР. Българското консулство е работило в Москва през цялото време на войната.

7. Вкараха ни сред държавите, загубили войната, въпреки хилядите паднали български жертви в битките срещу Вермахта.

8. Избиха цялата българска интелигенция и отнеха най-ценното за българина – земята и възможността, децата му, да се образоват на Запад ………………

И последно да добавя. САЩ два пъти спасява Франция от Германия, като загиват стотици хиляди американски момчета, без САЩ да придобие каквато и да била територия. Т.е. десетки пъти повече отколкото войници на руската империя за “освобождението” на България. И въпреки това Франция води абсолютно независима от САЩ политика и няма паметник на американски президенти пред техния парламент”.




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. jelezov - Ако не беше отбелязано, че автор на ...
13.01.2017 23:08
Ако не беше отбелязано, че автор на пасквила е И. Инджев, пак щях да позная чие е творението. Само той е способен да избълва подобна гнусотия. Аз искрено го съжалявам, както за съжаление е всеки паднал в яма пълна с фекалии. Как спи този човек? Как преглъща залъците, купени с американските грантове? Ако бабите и дядовците му оживеят, сигурен съм, че ще го заплюят и разкъсат на парчета, а потомството му (ако остави такова) десетилетия ще се срамува от деянията му.
цитирай
2. krumbelosvet - Демографе
26.01.2018 12:15
Прочети първата книга на Марк Твен, "Глупаци в чужбина". Човекът е минал през Османската империя през 1867г. и е оставил ДОКУМЕНТ за кървавия ужас на османското управление. А вие, антите и фобите, и на турско управление сте съгласни, за да си начешете безмозъчната омраза.
И вече си на години. Махни тая снимка, как бленуваш с поглед назад.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7980798
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10328
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол