Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2017 15:47 - Конникът без глава Радев галопира да влезе в Троя
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2270 Коментари: 4 Гласове:
-1

Последна промяна: 18.01.2017 17:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
" И никой да нема у трамвая, я па че се бутам " Тази шопска мъдрост много приляга на президентът elect Радев, отнесена към упоритите му заявления, как Крим е "де факто" руски и следователно юридическата принадлежност на полуостров Крим към Украйна следва да бъде игнорирана.

image
Троянският кон/ник без глава. Каквито музите му такъв и конникът-elect.

От което следва, че  всеки закон и всяка легитимна норма, важат до момента, в който Путин или съответно Радев, или съответно партията му решат, че важат.
Пластично, "прагматично" мислене. МуТРуско.

Радев е сам самичък в европейския трамвай, но он "па се бута" у шамарите да изпъкне като въшка на чело с глупостта си. Но като няма чело, остава само троянския му кон.

Но, като се бута в "празния" трамвай, той не се бута само със себе си. Не си блъска главата в седалките и стъклата. Радев се навира в краката на атове, които се ритат.

Всеки път, когато България се е набутвала между копитата на големите, е отнасяла къчовете. За да не съм твърде иносказателен, ще припомня, че в две световни войни, в последния момент, дори когато вече е ясно кой печели и кой губи, царя /в случая президентът Радев/ се изтъпанчва на страната на губещия, и Българската държава и народ "го отнасят".

Тогава Царят и политическата ни върхушка са били вързани яко за Германия и сляпо са следвали германофилските си симпатии.. За сметка на българите. Сега, Цар Радко е решил, че Западът е губещият в битката с Туземия, и като пърле пред магарица, тръгва да влачи Отечеството към самотния " победител" Путин, следвайки русофилските си симпатии. И пак българите ще го отнесат. Защото са много умни...

Така поне той разправя наляво и надясно. Иначе и едно време и сега, не симпатии и сърдечни чувства, а пари и агентурни завери, са стояли и стоят в основата на катастрофално погрешното геополитическо преориентиране, взето презглава от някакъв без глава на раменете..

Какво ще последва, в резултат от влизането на Радев в европейска Троя като конник без глава? - Ами същото. Национална катастрофа.

В този крехък свят, при тая световна бъркотия, да промениш с лупинг геополитическата ориентация на страната си, само заради сините очи на Путин и заради изцепките, на един несъстоял се още, американски президент, си е просене на къчове.

Един само къч ни стига - да ни спрат европейските фондове, докато се разберем на чия страна сме? На Запада или на страната на Русия. И като ги спре ЕС фондовете, България рухва, а сомбрерото пада от врата на троянския конник и се вижда, че е без глава...

Типично по български...по муТРофилски.



Гласувай:
4


Вълнообразно


1. staler - бг е в кома повече от две десетиле...
18.01.2017 18:56
бг е в кома повече от две десетилетия,драги....еврофондовете минус вноските=мижав остатък ,които не може да компенсира дори само разликата в субсидирането на селско-стоп.продукция за страните от зап.европа,полша,унгария ит.н. от една страна и бг-то от друга.......след всяка поредна нац.катастрофа от близкото минало,именно селото е спасявало маикята българия,а в наши дни това нема как да се случи щот селяните аргатуват по европско,нашите земи пустеят.......крим му е през уя на българина,драги,виж историята-преди да почнат да се тепат русия и запада,като правило първо си разделят украина,полша и балтиските държавици....и колкото пъти сме си врели гагата/може би все случаино против русия/толкова пъти сме започвали от нулата.....накратко--ако ми предложиш да залагаме,бих турил илядо лева на вова,щот по една случаиност знам че ако падне джордж-вашингтон бридж,две/трети от иисткост влиза в революционна ситуация....още по накратко--след сто и пеесетина години катастрофална наи нова история ,време е да порастнем и разберем--или ще го правим като унгарците или да си ебаваме на гъзо ветъра...
цитирай
2. podvodni - Абе, щом и Тръмп избра да бъде с по...
18.01.2017 22:08
Абе, щом и Тръмп избра да бъде с победителя .......
цитирай
3. krumbelosvet - Л У Н
24.04.2018 15:03
Значи Кримската война е била на Украина срещу коалиция от Турция, Германия, Франция, едно немско графство и едно италианско кралство. Русия не участва. И Лев Толстой е украински писател...
Само вие ли не знаете, г-н бленуващ с поглед назад, че Русия беше вкарана в юридически КАПАН, и според ония, които заложиха капана при предателя Горби и пияницата Елцин, Русия трябваше да си УМРЕ, за да се изпълни ТЯХНОТО право.
Простете, но и мишката, ако я затисне метлата, се опитва да хапе. И когато американските кораби тръгнаха да влязат в Севастопол, Русия видя смъртта в очите.
А че вие, г-н бленуващ, желаете смъртта на Русия, не е никаква тайна.
А ЛУН значи луд умора няма.
А след ВСВ Чърчил е предлагал за Балканите федерация заедно с Турция, което значи ново турско иго. И не се ли сещате ЗАЩО нас, съюзниците в НАТО, ни разоръжиха до голо? За да са южните славяни под Турско, както западните са под американско. А за източните славяни - по хитлеристки. Както каза любимата на Запада украинка с плитките, русите, "тия същества", трябва да се горят с атомни бомби...
цитирай
4. ok3223 - тъпо, мноого тъпо ...
30.08.2018 12:24
За да напише НЯКОЙ горните, твоите глупости, СЕ ИСКА И ДАРбАТА НА РЯДЪК НЕ ДОРАСЛЯК.
И ПЛИТКОУМЕН, КОЙТО СЪНУВА ЧЕ Е ХВАНАЛ ГоСПОД ЗА ШЛИФЕРА.
Колегите са ти отговорили изчерпателно и задълбочено, и просто няма какво да се добави още по темата.
цитирай
5. ok3223 - За да напише НЯКОЙ горните, твоите ...
31.08.2018 06:16
ok3223 написа:
За да напише НЯКОЙ горните, твоите глупости, СЕ ИСКА И ДАРбАТА НА РЯДЪК НЕ ДОРАСЛЯК.
И ПЛИТКОУМЕН, КОЙТО СЪНУВА ЧЕ Е ХВАНАЛ ГоСПОД ЗА ШЛИФЕРА.
Колегите са ти отговорили изчерпателно и задълбочено, и просто няма какво да се добави още по темата.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7939906
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10297
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол