Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2017 14:05 - Антиглобализма - последно убежище на глупостта
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2359 Коментари: 10 Гласове:
-3

Последна промяна: 07.02.2017 09:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Модерно е да си антиглобалист..както е модерно да си злобен, мразещ другите простак. Както е модерно да се прехласваш пред простащината на простаците по телевизии, сайтове и митинги. Модерно е да си антиевропеец, антимеркелист, да си тесногръд провинциалист, тръмпист, путинист...ако си достатъчно прост.

Цунами от ограниченост, тесноумие, наглост и омрза връхлита света. Лузерите от цял/е не съвсем/ свят се надигат за да накажат успешните. Да спрат успеха.

И понеже нямат в главите си друго освен неистово желание и те да са успешни, но са мързеливи да го постигнат, лузерите намират вината в успеха, работливостта, интелигентността, изобретателността, добрината, толерантността..че и духовната и физическа чистота на успелите. Това е на всички нива - лично, семейно, общностно, политическо, религиозно, държавно..че и коалиционно.

Простащината намира спасителното оправдание, с която да обоснове некадърността, мързела и злочестието си в прогреса, в отворените граници, в мултикултурното, в глобализацията.

И поради патологичната си изпростаченост се хвърля като удавник на сламка към ретроградния изолационизъм, национализъм, фашизъм, расизъм, религиозен и политически реваншизъм и глупашки по руски назадничав  "традиционализъм".

Глобализацията им била виновна...!

И простите лузери се повличат по химерни видения - как ще угасят слънцето, ще свалят сателитите, ще върнат обратно от Марс кюриосити, или ще изключат интернет и заглушат gsm-те, как ще подпалят банките и изгорят банкоматите, как ще спрат трансакциите, ще отменят парите или ще върнат натуралната размяна, или ще закрепостят свободните, или ще спрат движението на хората, на стоките, на дроновете, на информацията, на иновациите, на идеите...как ще ги върнат обратно в телените мрежи на " добрата национална държава".

Как ще спреш въртенето на земята? Греенето на слънцето, стремежът към новото, към по-добрия живот, към щастието, към мира?

Как ще спре Мари Льо Пен френските капитали и култура да шарят по света, идеите на френската революция да влизат в умовете и стремежите на хората? Ще заключи Франция ли?!

Как Путин ще върне историята назад към " традиционното руско общество" , сякаш такова е имало, когато руснаците бягат по света и попиват новите традиции и предимства на глобалната общност и глобалното общуване. ?

Как си представят Путин, Тръмп, Фарадж, Орбан, Ердоган..че ще капсулират милиардни общества в тесните граници на оградени със стени и бодливи мрежи държави.?

Човекът вече има волята, стремежа и способностите да общува глобално и да се придвижва глобално, да обича глобално, и никой не е в състояние да го спре. Камо ли стени и мрежи. Или тръмпашки и путинашки забрани...

Комунистическата диктатура!!! не можа да удържи на глобалните тенденции и жадуващите свобода източногерманци събориха Стената, заобиколиха я, стъпкаха борещият се със зъби и нокти комунистически режим и нахлуха в глобалния свят. И глобалния свят заля комунистическите тирании. И ги удави.

Кой можа да спре милионите араби и африканци разбили оковите на мракобесните си ислямо-деспотски режими, да се втурнат към глобализирания свят на Европа и все още отворена тогава Америка..!?

Тръмп опитва да спре емиграцията към Америка, но Америка вече е вътрешно глобализирана и тя ще спре Тръмп. Тереза Мей се опитва да избяга от глобализацията, но глобалните хора в Кралството ще спрат и нея.

Не можеш да оградиш със стени земята. Нито да нахлупиш похлупак на небето над себе си. Не можеш да отнемеш мобилните апарати на милиардите. Не можеш да спреш милиардите хора да се обичат въпреки и поради различията си.

Кой е този всемогъщ насилник, който ще спре човеците да търсят щастие...!? Няма такъв. Нито Тръмп нито Путин са властелини на света. Светът е отворен и никой вече не може да го затвори. Глупаците могат да го унищожат, но не и да го заключат.

Кой ще спре хода на историята напред, към общочовешки етнос, общочовешка икономика, общочовешка държава, общочовешка култура, общочовешка вяра, надежда и любов..!?

Що за примитивно мислене е да си въобразиш, че можеш да спреш хода на времето, защото ти не си способен да приемеш и да се радваш на бъдещето.

Тръмп, Путин, Ердоган, Хомейни, Льо Пен, Орбан, Качински, Земан .. ли са магьосниците, които могат да угасят слънцето?! Сидеров, Каракачанов, Симеонов и Нинова ли са вещерите на тъмата в българско?
Първите могат да унищожат човечеството ако ги допуснем до тази власт, но не могат да предотвратят провала си. Вторите са селски клоуни изгубени в глобалния град, предизвикващи иронична надсмешка сред минувачите.

Глобализацията е необратим обективен процес, който отразява общочовешкия интерес и стремеж към развитие и щастие. Глобализацията не може да бъде спряна със заклинания, репресии и лъжи. Тези които твърдят, че ще спрат хода на времето са прости глупаци или нагли лъжци.

Всичките тия туземни шамани и главатари се опитват да откраднат още някой миг комфорт за себе си, преди цунамито на реалния свят глобален свят да ги погълне.

Тези туземни шамани и главатари са причинителите на всички злини, стоварващи се на главите ни днес, само и само да спечелят миг отсрочка преди неизбежния крах на примитивните им магии. Техни творения са тероризмът, другомразието, разделението, насъскването, изолацията, войните, дезинформацията. 

Цунамито на глобализацията ще ги помете, въпреки тъпата и разрушителна упоритост, въпреки злонамерените лъжи, въпреки атомните им бомби и и лъскави примамки за туземците зяпащи фокусите им.

Човечеството отдавна е напуснало туземните лагери и никой няма да го затвори отново в тях.

Така че, ТръмПутинистите пишкат срещу вятъра на глобализацията, точно както нацисти, фашисти, комунисти и маоисти намокриха панталоните си само десетилетия по-рано.

Смешници....не ставайте и вие за смях.



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. olivie - много е опасно да слагаш равенство м/у глобализъм и любов
06.02.2017 16:04
няма да усетиш как ще ти се търкулне главата (с любов и безплатно разбира се)
цитирай
2. getmans1 - Чудесно написано, че и правдиво ...
06.02.2017 17:15
Чудесно написано, че и правдиво спор няма и само безумци не могат да го разберат!
цитирай
3. demograph - Глупак!
06.02.2017 19:37
olivie написа:
няма да усетиш как ще ти се търкулне главата (с любов и безплатно разбира се)

Безмозъчен инсект. Какво знача аз и какво значиш ти пред историята...
цитирай
4. olivie - О-о-о-о-о-о, паленца
06.02.2017 19:41
Пи,пи, пи, пи. Едно време на тези идеи ни учеха, ма тогава го наричаха интернационализъм. Тогава когато заселиха изкуствено в България циганите от съседните държави, когато трябваше да късаме от залъка си за гладуващите в Африка и .... накрая разбрахме, че са ни лъгали и ... измислихме глобализма, за да снасяте, щото сте наред, преди да поумнеете, да хрантутите по - прости от вас. Трогателно олигофренно.
цитирай
5. demograph - Интернационализмът е комунистическата версия на глобализацията
06.02.2017 20:13
olivie написа:
Пи,пи, пи, пи. Едно време на тези идеи ни учеха, ма тогава го наричаха интернационализъм. Тогава когато заселиха изкуствено в България циганите от съседните държави, когато трябваше да късаме от залъка си за гладуващите в Африка и .... накрая разбрахме, че са ни лъгали и ... измислихме глобализма, за да снасяте, щото сте наред, преди да поумнеете, да хрантутите по - прости от вас. Трогателно олигофренно.

Странно но днес комунистите са нацисти, фашисти, рашисти, расисти, изолационалисти, антиглобалисти...изметнаха се от интернационализма си. Като букови дъски. Измамници. Винаги са били такива. Заради това в бъдещето тях ги няма.
цитирай
6. merlin68 - Аз като гледам, глобалните тъпаци ...
06.02.2017 21:48
Аз като гледам, глобалните тъпаци сте останали неколцина, даже Пискова избяга от вас усетила вятъра на промяната:)))
Но написаното от теб е забележително, рядко съм срещал нещо толкова дебилно, но изказано с такъв патос.
цитирай
7. olivie - демографе, май наистина си се повредил, освен ако не го правиш за пари разбира се
07.02.2017 07:40
интернационализма е преди глобализма наистина, НО комунистите разбраха грешката на Ленин (теорията на интернационализма) след като се убедиха, че износът на революция е невъзможен. Ние си го знаехме и преди това - народът у нас казва "акъл с фуния не се налива" и съвременното "то да не е к*р да му го набиеш"? Глобалистите започват отначало нещо, което ние вече знаем как свършва и нямаме време е нерви да гледаме спокойно на техния ограмотителен процес. Не може с оранжеви революции и хаос да заместиш необходимото време за духовно израстване на нациите, че да приемат глобалистичните идеи във вида миш-маш, който им се предлага. Няма как да накараш войнстващият ислям да стане демократичен с почините на Шарли Ебдо и като не успееш, да натириш ислямистите в Европа ние да ги научим на неуважение към религията така както научихме християните (обърни другата страна да те зашлевят и там) да приемат циганите. И това естествено ... просто няма да се случи, па дори и да станем отново зверове като тях и да ги натирим обратно. И няма значение колко ще вият като тебе, че сме недемократични, фашисти, антисемити и т.н. изтъркани фрази.
цитирай
8. starotomagare - Като начало си признавам, че не о...
07.02.2017 12:41
Като начало си признавам ,че не обичам никак фанатиците .Тези дето са готови да ме претрепят или псуват, ако нямат такава възможност, защото не споделям тяхните убеждения.Старая се да се опирам на фактите и да ги анализирам хладно но задълбочено.Няма да споря точка по точка но ще се спра само на няколко факта .Нима трябва да приемам ,че Меркел е голям и добър политик след като стовари това зло с вълните мигранти на Европа е след това затръби ,че всички трябвало заедно да се справим с това като също подпалим страните си в знак на съпричастност?Икономиките на Запада понесоха тежки загуби защото за едрия бизнес се оказа по-изгодно вместо да плаща прилични заплати на работниците си да спазва екологичните норми ,да спира мръсните производства да ги прихвърля в Третия свят.Всичко това е пряка последица от глобализма.Трябва ли изобщо да говорим за щетите които нанесе той в областа на финансите с прилива и отлива на капитали ,фалирането поради това на добре работещи предприятия ,офшорните зони където отиват и се изпират всички мръсни пари а и необложени с данъци от държавите огромни доходи.Глобализма има и полезни страни например в музиката ,науката ,изследването на космоса ,опазването на природната среда ,така ,че дявола не всякога е черен особено ако не се изплъзне от контрол и здрав разум .
цитирай
9. olivie - Старомагаре,
07.02.2017 15:48
какво старо намираш в Христовата възраст 33години, че се опитваш с разсъжденията си да бориш опита? Ма това е слабостта на айти-та-та: да мислят, че като са най - скъпо платени, светът е техен и могат да го разрушат и после създадат като "Матрицата". Имаше една мъдра приказка, че старите хора не биват да се убиват, а да се слушат. И ти ще остарееш и тогава ще мислиш по друг начин, вервай. А ако трябва да размениш психическата си свобода за глобализъм, недей дори си го помисля, че горчиво ще се каеш. Тоя идиотски миш-маш е възможен само с диктатура! Колкото отказаха пушачите като ги поставиха извън закона, или по време на сухия режим в САЩ, толкова и миш-маша ще го бъде без принуда.
цитирай
10. krumbelosvet - Невероятно!
08.02.2017 07:44
Демото ПРОТИВ омразата!
Че е за глобализма - ясно. Че е против Русия (уж зарад Путин), ясно.
Но нали откак е публичен, все с омраза се занимава! Само че дочака най-после да усети, че който сее ветрове...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961138
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол