Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2017 00:37 - Фаталната грешка на Тръмп
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1578 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 06.02.2017 11:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Администрацията на републиканците правилно определя екзестенциалната заплаха за бъдещето на Западната цивилизация - политическият ислям. Не ислямът като религия. Но президентът им Тръмп посочва именно ислямът. Фатална грешка.

Политическият ислям е политическа идеология подобна на комунизма, която е индоктринирала стотици милиони почти на генетично ниво и ще продължи да върши това докато не бъде секуларизирана в световен мащаб.

В противен случай политическият ислям ще произвежда тероризъм и конфликти "..до отрязването на главата на последния неверник"...точно каквото произвеждат и политическото християнство, и политичският юдаизъм, и всяка религия която се стреми да установи господство, и чрез насилие..

Религиите трябва да бъдат отделени от политиката и вкарани в безобидните цивилизационни рамки на личностно духовно и културно предпочитание, в световен мащаб. Всички.

Включително в САЩ, включително в Русия, включително в Израел и навсякъде. В противен случай светът ще бъде хвърлен в самоунищожителни религиозни и расови войни, от които няма излизане. Това е

Такова усилие изисква обединение на глобално ниво. Това усилие не може да изключи Русия, защото Русия е на фронтовата линия между цивилизацията и ислямския свят. Не може да бъде изключен и Китай по същата причина. Както и Индия. Да не говорим за изключване на Европа или Израел.

Да - политическият ислям е заплаха. Той ражда насилие. Политизираните религии са заплаха. Всички те  се израждат до насилие. Ислямско, православно, католическо, юдеистко.

Тръмп обаче артикулира погрешно и ограничено американската политика на бъдещето - "война до пълно  унищожаване на "ислямския тероризъм", в съюз с Русия на Путин".

Обречена кауза. Политическият ислям е изворът на ислямисткото насилие и терор. Ако не бъде отстранен ислямът от политиката ислямисткият терор ще продължи да извира от него. Но и путинизмът е войнстващо православие съчетано с държавен тероризъм. Тръмпизмът пък е войнстващ  християно-расизъм съчетан с държавно насилие. Ционизмът е съответно войнстващ юдеизъм в държавна униформа.

Оставям на страна идеите на Тръмп за силово сдържане на Китай и Иран. При това, в условия на изолационизъм и рушене на работещи геостратегически съюзи.

Фаталната грешка на Тръмп е, че той не вижда или не иска да види връзката между ислямския тероризъм и  държавно-православния тероризъм на Путинова Русия. Западът и САЩ са обект на обединена атака на ислямизма и християно-путинизма.
  
Не може да опитваш да победиш едно зло в съюз с този, който произвежда и печели от злото. Не можеш да победиш световното зло ако таиш същото това зло и в себе си.

Вкарването на православието, католицизма, протестантството или юдеизма в битката срещу " ислямския" тероризъм пряко въвлича света в религиозна война без изход.

Следователно, първата крачка за борба с тероризма, било то ислямски, християнски, юдеистки или друг, е усмиряване на путинизма. Както и усмиряване на тръмпизма, фараджизма, льопенизма, орбанизма, атакизма...Борбата срещу политическият ислям не може да се води под флага на друга политизирана религия. Нито под флага на борба срещу цяла етническа, регионална, религиозна и даже расова общност. Това правилно се възприема от потърпевшите като вид "кръстоносен поход" и ще среща все по-ожесточена съпротива.

Ключът на успеха срещу тероризма не е в религиозни коалиции от типа САЩ - Русия, а в секуларизирането на религиите и отказ от държавно насилие..ТръмПутинизма обаче прави точно това - изправя един извор на тероризъм срещу друг. Без да отсече корените.

Така формулирана, политиката на Тръмп предопределя катастрофален провал на борбата му "срещу ислямският тероризма" и тържество на насилието в световен мащаб.  

В това число и в обградена със стени Америка.







Гласувай:
6


Вълнообразно


1. 1997 - Русия изпати от ислямските фанатици и е тяхна жертва
06.02.2017 00:51
заради това забранява ИД. Други не я забраняват, те в какви отношения са с нея?
цитирай
2. karamelita - Трябва да се затворят границите ...
06.02.2017 10:40
Трябва да се затворят границите навсякъде за мюсюлмани и които вече приети не слушат какво им се казва веднага да си събират парцалите обратно без право на връщане,трябва да се изгони Сорос от намеса в Европа и Америка,въобще навсякъде и поддръжниците му да идат на съд и отстранени завинаги от властта!Много добре знаем,че човечеството е установявало режими,където пиле не може да прехвръкне,камо ли някой да вилнее - особено арабите и са правени тотални чистки - всички евреи бяха изведени и заселени на едно място - иначе - сапун!Просто този свят трябва да се подреди,стига с тези демокрации - всеки да си знае гьола,който му подхожда!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7964163
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10306
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол