Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2017 02:45 - Липсата на решителна демографска политика ще събори патрЕотичното правителство
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1808 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 04.05.2017 18:19


С предложението си за свикване на заседание на КС за НС при президента, посветен на "демографската криза и бедността" Корнелия Нинова закова  първия пирон на ковчега на сформиралото се току що "дясно-патрЕотично" парламентарно мнозинство на ГЕРБ, ВМРО, АТАКА, НФСБ и Воля.
Приемането на предложението от президентът Румен Радев заби втория пирон върху капака на ковчега и на още несъставеното "патрЕотично" коалиционно правителство.

Темата за борбата за спасяването на българската нация от наближаващата демографска смърт ще бъде основата на опозиционната дейност в живота на 44-я български парламент.

Тази тема и политиките, които мнозиннството и правителството на "стабилната", " патрЕотична" , "пробългарска", " национална", "националистическа",европутинистка
коалиция ще произведат, ще определи продължителността на съществуването на Третото правителство на Бойко Борисов.

Колкото и да не му е приятно, Борисов попадна във вълчия капан на лисицата Нинова и БСП.

Обвиненията на Борисов срещу БСП и Нинова за "липса на конструктивност", за "битките между червените олигарси", " недържавнически" подход на президента и прочие пропагандни фишеци, издават тревогата му за стабилността на коалицията и управлението. 

Трябва да признаем, че този път, ръководството на социалистическата партия напипа наистина най-значимият патриотичен, общонационален, общодържавен, надпартиен и нетърпящ отлагане  за решаване проблем -  демографската катастрофа - който, за зла участ на бъдещите управници на България, не намери никакво място в коалиционната програма на бъдещото "най-патрЕотично" българско правителство на "всички времена"...

Ако трябва да се изразя по-колоритно, Корнелия Нинова хвана " без гащи" Борисов, Каракачанов, Симеонов и Марешки точно в момента на тяхното парламентарно и правителствено съвкупление.

Моментът, който Нинова и Радев избраха за да обявят приоритетът на приоритетите на политическата си дейност в опозиция, не дава на ГЕРБ и "патрЕотичните" сили никакъв шанс за ответна реакция.

Програмата на правителството е спазарена, подписана и приета. Приоритетите и патрЕотичните капризи са удовлетворени, позициите във властта са разпределени, баницата е нарязана, а вдругиден президентът ще им връчи мандат да управляват лапането. Време за предоговаряне няма. Мандалото хлопна.

Демографската криза най-после е поставена в дневния ред на българската политика, макар и не от управляващите политически сили, макар и плахо.

Поради своята свръхзначимост за националните интереси, темата за демографското спасение на българския народ не може да бъде заобикаляна, пренебрегвана и отигравана и ще бъде силно политическо оръжие в ръцете на този който го владее.

Поради своята всеобхватност и острота използването на демографската криза като средство за опозиционо политическо противоборство в парламента и  в политическата пропаганда може да се окаже препъни камъкът на мечтата на дясно- центристката "патрЕотична" парламентарна и правителствена коалиция за "пълен управленски мандат".

БСП и ДПС могат да вгорчат бързо живота на следващото редовно правителство, както и бързо да го съборят от власт ако поставят демографския проблем във фокуса на своята политическа критика, медийна и улична активност.

Защото, от "патриотизма" на патрЕотичната коалиция не остава и помен ако те нямат идея, демографска политика, която да спаси българите от задаващата се демографска смърт на българския етнос.

Защото, без грижата за физическото оцеляване на българския род от икономическата, социалната, здравната,  образователната, военната, съдебната, спортната, външаната, вътрешната,...и тн. политики на патрЕотите не остава нищо друго освен едни похарчени за глупости и окрадени от патрЕотите народни милиарди.

АКО тези политики не водят към демографско възраждане, демографски прелом и демографско оцеляване на българите претенциите за патриотизъм на патрЕотите си остават единствено просташки ганювщини.

Прозяпвайки и подценявайки демографската политика патрЕотичната коалиция си предписва скорошна политическа смърт.

БСП и президентът Радев с удоволствие ще заковат всички пирони в ковчега и.

И обратно на яловите, от демографска гледна точка, мъжкарски перчения на Бойко Борисов, Красимир Каракачанов, Волен Сидеров, Валери Симеонов и Марешки, накрая Курнелия Нинова може да ги закове съвсем по мъжки.

Ще и ръкопляскаме ако по този начин спаси България от демографската смърт и бедността.
Какво като е от БСП. Тя беше и от СДС...








Гласувай:
5


Вълнообразно


1. zaw12929 - towa e naj naj WAVNOTO!!!
08.05.2017 20:27
towa e naj naj WAVNOTO!!!
цитирай
2. 1997 - Само 5% от българите имат поне 3 деца Дума 2. Юни 2017 , брой: 106
01.06.2017 20:41
Едва 5% от българските домакинства имат поне три или повече деца. Това показват данни от анализ на "Евростат", посветен на Деня на детето. У нас има около 3 млн. домакинства, което означава, че около 150 хил. български домакинства имат поне 3 или повече деца.
Едночленните семейства са около милион. Домакинствата само с едно дете са около 800 хил., а тези с две - около 400 хил. Близо 15% от българските домакинства са на самотни родители.
Демографските данни за раждаемостта също са тревожни, отчитат от "Евростат". Докато през 1920 г. в България са се родили малко под 200 хил. деца, то след около век техният брой е 3 пъти по-малко - около 65 хил.
От страните в ЕС най-много домакинства с 3 или повече деца има в Ирландия. Там 41% от домакинствата имат деца, а от тях - 27% три или повече. В Кипър, Полша, Малта, Португалия и Словакия около 40% от домакинствата имат деца. За разлика от тях само около 1/5 имат деца в Германия и Финландия - 22%, следвани от Швеция - 25%, и Австрия - 26%.
На равнище ЕС почти половината от всички домакинства с деца - 47%, или 31 млн. домакинства, имат само едно дете, докато 40% имат 2 деца, а 13% - 3 деца или повече. И в ЕС около 15% от домакинствата са съставени от самотни родители с деца.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7978206
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10327
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол