Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2017 16:14 - Ще роди ли планината мишки...
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1315 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 29.05.2017 14:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Утре ще се състои заседание на КСНС при президента.

Темата е обширна - " Заплахите пред националната сигурност". Става дума за актуалните заплахи пред националната сигурност, на които висшия държавен и политичски елит трябва да потърси адекватен национален отговор.

Над всички заплахи е надвиснала една -  екзистенциална
- Наближаващата, с ускоряваща се скорост, демографска смърт на българската нация.

Ни повече ни по-малко.

Образованата и трудоспособна част от нея не се възпроизвежда или емигрира. Необразованата, поради това и безработна, част се възпроизвежда със самоубийствено високо темпо увеличавайки цената за издръжката и, на гърба на образованите работещи.

Ако на тази убийствена тенденция не се сложи край, само след няколко години, нацията ще колабира демографски с всички трагични последици за националната сигурност.

Проблемът е от първостепенно значение за самото съществуване на държавата. Всички останали заплахи, подзаплахи, техните решения или напъни за решения са или производни на демографската катастрофа или я задълбочават.

Без дръзка, поне десет годишна, национална програма за постигане на демографски обрат, осигурена финансово, нормативно, организационно, пропагандно и духовно, решаването на отделни проблеми в системата за национална сигурност е трагична самозаблуда и разходване на националния ресурс за предварително обречени, самоцелни начинания.

И така.

В резултат от обсъждането на актуалните проблеми пред национаната сигурност в КСНС или ще се роди "бебе"
- Смела и ясна стратегия за демографско спасение. 

Или ща се роди една или няколко "мишки"
- какъв изтребител да купим, колко полицаи да назначим, цаца или шарани да ядем, и с колко да дигнем пенсиите...

Планината от патриоти, които ще се съберат при президента, или ще вземат спасителното за сигурността на нацията решение или ще я оставят да умре заради някакви си самолети, кораби, танкове, или комисионни...

Днешния управленски елит или ще остане в историята като Спасителите на българския народ, или като Убийците му. 





Гласувай:
4


Вълнообразно


1. get - - Приятелю бебе и моабет не се "прави" с обсъждане,Не! А(с тертип, табиет и мерак:)) с вкус, можене и желание :)))!
28.05.2017 19:21
demograph написа:

В резултат от обсъждането на актуалните проблеми пред национаната сигурност в КСНС или ще се роди "бебе" - Смела и ясна стратегия за демографско спасение.

Или щЕ се роди една или няколко "мишки" - какъв изтребител да купим, колко полицаи да назначим и с колко да дигнем пенсиите...


- Като прочетох "бебе" - веднага ми дойде на ума: "Много баби хилаво дете"?
Защо това ли? Ами защото - ще кажа "аман бре! Аман от планиращи, контролиращи и ръководещи ... и всякакви други ДЪРЖАВНИ ОРГАНИ"!
- Защото при толкова много органи - ще стане като в оня виц в който се питаше: "Може ли да се зачене дете в Централни хали?" - За мен отговора е, Не!
- Защото КОЛКОТО ПО-МАЛКО ДЪРЖАВА - ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ, ЛИЧНА СВОБОДА НА ГРАЖДАНИТЕ и НАМЕСИ В ЧАСТНИЯТ ИМ ЖИВОТ! Защо следва ДЪРЖАВАТА ДА РЕШАВА и с това ДА СЕ МЕСИ в такива едни ЧИСТО ЛИЧНИ ПРОБЛЕМИ - РАЖДАНЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕТЕ!

- Драги ми приятелю - ЗАЩО НЕ СХВАЩАШ - ИМЕННО ПОРАДИ ТАЗИ, ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ, ТОТАЛНА НАМЕСА ВЪВ ВСИЧКИ СФЕРИ НА ГРАЖДАНИНА - ДОЙДЕ И РЕЗУЛТАТА ... ОТРИЦАТЕЛЕН ДЕМОГРАФСКИ ПРИРАСТ?!

За мен КАКВО Е РЕШЕНИЕТО?
Демонтаж НА ТОТАЛИТАРНИЯТ КАТО ФОРМА - МОДЕЛ НА УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ!
ВЛАСТТА ДА ПРОИЗХОЖДА и ДЕЙСТВИТЕЛНО ДА ПРИНАДЛЕЖИ НА НАРОДА - а не както е сега на шепа партийни(а от партия идва партизанщина-разпартачосване)БЕЗКОНТРОЛНИ гаулайтери ЖИВЕЕЩИ НА НАШ ГРЪБ(ИЗДРЪЖКА), докато са в "опозиция" ... А когато вземат управлението - започват да действат на Принципа: Властта като такава + ФОРМИ и НАЧИНИ НА НЕЙНАТА ПОТРЕБА (за лично облагодетелстване).

- Тук спирам с многословието си и отново се връщам НА СЪЩЕСТВЕНОТО ?
Пирамидата на държавната философия СЛЕДВА ДА СЕ ПРЕ-ОБЪРНЕ ... по-малко ВЛАСТ У ДЪРЖАВАТА ... дава, ПОВЕЧЕ ИКОНОМИЧЕСКА И ПОЛИТИЧЕСКА СВОБОДА НА ГРАЖДАНИНА ... с произтичащо от това Развитие и обогатяване формите на МЕСТНО САМОУПРАВЛЕНИЕ ... А, СВОБОДНИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ХОРА - ТОЕСТ, САМО-уверените В СЕБЕ СИ хора, РАЖДАТ (и) ГЛЕДАТ и то ПО"МНОГО ДЕЦА
цитирай
2. demograph - Всичко схващам Гетски...
29.05.2017 14:13
Мъча се да им обясня, че като си замине народецът, милионите им ще са сребърниците на предателя...поздрав.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961037
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол