Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2017 13:42 - Ако не можете да кажета добра дума за Македония - замълчете!
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2484 Коментари: 9 Гласове:
5

Последна промяна: 03.07.2017 01:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Всяко лаене срещу Македония и македонците, в този критичен за общото ни бъдеще момент, колкото и да е основателно, пряко или косвено, единствено налива вода в мелницата на враговете ни. 

Това е и ефекта от провокаторските "мъдрости" на Божидар Димитров, от тъпите лозунги на  вулгар-булгар "запалянковците", от първосигналните писания по форуми и медии, от фукливите безмозъчни коментари по телевизиите ни.

Сега е време за мълчалив къртовски труд в подкрепа на братята ни македонци и за защита на стратегическите интереси на двата народа, двете държави и особено на българския национален интерес.

Нека лаят сърбоманите, гъркоманите и русоманите, коминтерновците и македонстващите.
Нека те изпълзят на светло, за да ги видят българският и македонският народи.

От българите се иска търпелива подкрепа, разобличаване на враговете на народите ни и мобилизиране на съюзниците ни в полза на македонската евроатлантическа интеграция.

Прословутият Договор за добросъседство може да се окаже уловка, капан, който да щракне ръцете ни пред уникалния шанс да изчистим отношенията си от враждебната намеса на българомразите и да вървим заедно към бъдещето. Този " договор" е идея и творение пробутана ни от от външни антибългарски фактори.

При това, Колкото по-пространен и по- подробен е един такъв договор, толкова по-големи опасности крие да бъде използван срещу приятелите на България в Македония и срещу България.

Колкото по-кратък и ясен е текстът, толкова по-малко са възможностите за злонамерена интерпретация.

Размахвйки "Договора" ние, и двете страни, можем да го използваме, както като  средство за просвещение на публиката за истината за общото между нас, но и като примамка, на която да се лепят като мухи враговете на българо-македонското добруване, за да бъдат оборвани, разобличавани и обезоръжавани.

А на връх Илинден може да не се подписва някакъв си, пълен с капани за бъдещите ни отношения документ, а просто една декларация със силата на закон, дори предварително ратифицирана от двата парламента, която да гласи примерно:

"България и Македония заявяват, че между двете суверенни, братски държави НЕ СЪЩЕСТВУВАТ проблеми, които да са пречка за незабавната евроатлантическа интеграция на Македония и взаимното сътрудничство."
Нищо повече.

Такъв подход би извадил зъбките в пропагандата на общите ни близки и далечни недоброжелатели.

Членството на Македония в НАТО и ЕС, преди Сърбия, ще реши всичките ни спорни въпроси и недоразумения. Общите ни проекти ще ни сближат отново повече от всякъкви договори.

А сега трябва да работим и да мълчим.

И да затваряме незабавно, с пестник, устата на всеки глупак, който реши да се пише "патриотин" на гърба на българските национални интереси, и с ритник в зъбите на всеки злонамерен провокатор, чужд агент или слуга.






Гласувай:
5


Вълнообразно


1. 1997 - Това подкрепа за Социалдемократическия съюз на Македония ли е? Наследничката на Съюза на комунистите на Македония?
01.07.2017 18:26
Не ми се вярва.

Не държа на "бързата евроатлантическа интеграция на Македония" за братска Македония. Хич не искам да влиза в капана на НАТО.

Смятам, че в Македония трябва да подкрепяме братя, а не "приятели" ("Колкото по-пространен и по- подробен е един такъв договор, толкова по-големи опасности крие да бъде използван срещу приятелите на България в Македония и срещу България.").

Най- добре и за Македония, и за България е изобщо да не влизат в НАТО, обаче тая работа не е нито по тяхно, нито по наше желание. Така, както нас ни плашат с турските интереси и заплахи, така и тях ги плашат с албанската опасност, т.е. "Само НАТО може да ги спаси", което е вярно, защото ако мръднат, НАТО ще им подпали чергата с албански фитил. Дори да се противопоставят, дори да се появи нов Самуил, той ще бъде победен с византийски номера. Поне България да беше останала независима..., ама не би.
цитирай
2. demograph - Единението на българския народ изискава това
01.07.2017 18:48
Няма друг формат, под която да бъде постигнат националният ни идеал. Пристрастията от политически, културен или ментален тип единствено са вредили и вредят на България и българите. Тази кауза е над партийна, над идеологическа, над религиозна. Това е Българската Национална идея от Възраждането до днес. И сега е може би последния шанс да се осъществи. Длъжни сме да устискаме.
цитирай
3. demograph - Сите българе заедно не се боят от шиптарите
01.07.2017 18:50
Иначе сме пътници. И ние, и те.
цитирай
4. 1997 - Има
01.07.2017 20:02
demograph написа:
Няма друг формат, под която да бъде постигнат националният ни идеал.

В ЕС, извън НАТО.
цитирай
5. demograph - Но сам казваш, че големите не дават...
01.07.2017 20:36
Ние сме длъжни да сме хитри поне веднъж във външната си политика. Трябва да отиграем обединението ловко маневрирайки между всички - САЩ, НАТО, ЕС, Русия, Турция. Всички имат интерес от това. Най-опасните ни противници ще бъдат гърците.
цитирай
6. 1997 - Сърбия не е за пренебрегване. Тя играе най- зла роля за дебългаризацията на Македония.
01.07.2017 22:38
demograph написа:
Трябва да отиграем обединението ловко маневрирайки между всички - САЩ, НАТО, ЕС, Русия, Турция. Всички имат интерес от това. Най-опасните ни противници ще бъдат гърците.


Да признаем македонския език? И е смешно, и няма как... Прочети още на: http://www.dnes/politika/2017/07/01/da-priznaem-makedonskiia-ezik-i-e-smeshno-i-niama-kak.346061?utm_source=blog&utm_medium=dnesbox&utm_campaign=footer
цитирай
7. demograph - Всичко съм изчел и лично изстрадал по македонските работи
02.07.2017 11:47
Няма нужда да ние да признаваме каквото и било. Нито да натискаме макетата да признават нещо. Всяка дума относно езика, историята и етническата принадлежност коминтерновските и гръко-сърбо-руските змии ще използват за да свалят Заев от власт и да вгорчат още толкоз отношенията ни. Имаме благословията на САЩ, UK, EU и Турция. Албания и другите от Западните Балкани са с нас и сегашното македонско правителство. Имаме да борим трима главни врагове на българския нафод - Русия, Сърбия и Гърция. И тримата в момента са навряни в миши гъз. Тарикатски трябва да обработим ушанките, че единен бг етнос в две държави е в тяхна полза. А то си е така. Сърбите умират без руснаците. Остават гърците. Те ще ни въртят кални номера до писледно, ако ЕС не ги зашлеви финансово.
Мълчаливо трябва да си свършим работата. Всеки звук по макеьонския въпрос трябва да е премерен десет пъти. Освен разобличаването на змиите вън и в пазвата ни. Декларация която да не може да се тълкува двусмислено! Това трябва да подпишат Борисов и Заев на Илинден. И да се прегърнат. И да седнем заедно на бащината софра. Общите проекти трябва да стартират на мига. И да се обявят на 2-ри Август. И парите към Македония да потекат без кражби. Това е.
цитирай
8. sande - Прав си !
30.11.2017 05:26
Прав си!Каузата е висока. Да се внимава, а не да се бъбри.
цитирай
9. sande - Това е разказа "Маке" Тук е всичко, което зная и чувствам като Маке
30.11.2017 06:04
http://sande.blog/izkustvo/2017/02/03/make.1507326
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961179
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол