Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2018 12:22 - Борисов е в по-силна позиция от Путин. Но трябва да го знае.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1622 Коментари: 4 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Антибългарската истерия на Русия е знак за страх и слабост, защото геополитическата ситуация на Балканите е изцяло в полза на България и във вреда на Русия, ако пренебрегне или отблъсне България. Те руснаците точно това и правят отново, но ще им се наложи да разберат цената на унижавана България.

Ако Борисов разбере, че в момента България може и без Русия, но Русия отчаяно, истерично отчаяно/!!!/ се нуждае от България, ще отиде на срещите си с руските водачи спокоен и от позицията на играчът с по-силните геополитически карти.

 

Борисов трябва да носи в Москва две папки.

В първата папка да има само един лист с текст - „Западни Балкани”. Във втората лист с текст - „Македония”.

Като си попреговарят като равен с равен, на първия лист да се подпише Борисов, а на Втория Путин.

 

Това е всичко. А! - Ако го накарат да виси пред нечий кабинет повече от три минути, да хваща самолета и да се връща.

 

Руснаците трябва да тичат за разговори с нас , не българите. Защото в момента , а и за дълго напред, те се нуждаят от добронамерена към Русия България повече, от колкото България от милостта на Русия. Газ и нефт се задава отвсякъде.

 

Руснаците трябва да са осъзнали, най-после, че без България Балканите ще бъдат затворени за тях и да спрат за залагат на спънатия кон Сърбия и на фурнаджийската лопата Гърция.

 

Сърбия е териториално и, икономическо, военно и политическо джудже и ще остане дълго обкръжена от мразещи я съседи и страни членки на НАТО. Западните Балкани са затворени за нея, освен за навлизане чрез мафиотските и структури в бивша Югославия, които много бързо могат да бъдат неутрализирани със закони и мерки подобни на тези по закона ”Магнитски” в САЩ и анти-олигархическите такива в UK и Европа..

 

Гърция е традиционно търгашка държава, която срещу пари се измята на страната на по-добрия платец при всеки удобен случай. Освен това територията и е зад проливите, които за Русия от време на време се превръщат в забранена зона. Освен това езиковата бариера и историческата подозрителност към гърците сред славянските държави на Балканите ограничават ролята и на проводник на руското влияние на полуострова.

 

Албания е твърдо проамериканска и скоро няма да промени геополитическата си ориентация.

Същото е и с Румъния.

 

Останалите Балкански държавици и етнорелигиозни и мафиотски анклави не могат да защитават надеждно, камо ли да прокарват руските интереси в региона. Повечето от тях са и под засилващо се турско влияние, т.е. са антируски настроени..

 

На Русия и е останала единствено русофилска Българи, която много лесно и бързо може да се превърне в русофобска ако руснаците продължат с досегашните си великоруски антибългарски изцепки, обиди,имперско пренебрежение и просташко неуважение към народа, държавата и ръководителите на България.

 

Особено ако не осъзнаят, че ако попречат на единението на България и Македония българите ще намразят много бързо Русия и ще затапят Западните Балкани за руската политика и руските икономически проекти за десетилетия напред.

 

Това е смисъла на двете папки с двете листчета- Ние ще ви помагаме конструктивно за защита на интересите ви при наливането на евромилиардите в Западните Балкани, но вие ще ни помогнете да се обединим с македонците. Икономическите проекти са дребнотемие. Македония е важното.

 

Геополитическата ситуация на Балканите и около полуострова в момента прави България много по-ценна от всички други балкански .държави, за всички заинтересовани фактори, но особено за Русия. Ако сега отблъсне България по някакъв начин, Русия губи и Българи, и Балканите.

 

Ето заради това Борисов трябва да отиде и да разговаря с Медведев и Путин като равен с равен.

Без да се страхува от нищо, освен от „новичок” и „бук”. Но и от това вече може да не се притеснява, и двете са в ръката му с козове..




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. get - - За това КОЕТО МЕЧТАЕШ - СЕ ИСКАТ ...
27.05.2018 13:34
- За това КОЕТО МЕЧТАЕШ - СЕ ИСКАТ КАЧЕСТВА - КОИТО БАНКЯНИНА ГИ НЯМА ... за съжаление!
цитирай
2. apostapostoloff - Нещо повече от това- Борисов е крупната фигура!
27.05.2018 13:50
Путин и Медведев не могат да му стъпят на малкия пръст.

Защото България вече е балкански лидер, а страната ни и бездруго е ключът към Балканите.

Борисов е лидер на тази изключително важна държава, докато Путин и Медведев са пълни аутсайдери- те ръководят по мошенически начин една изостанала и скапана страна, която няма никакво значение на международната сцена.

Да не говорим за това, че след Меркел и Макрон Борисов е най- важният човек в Европа.
цитирай
3. raders - :) мечти...
27.05.2018 15:23
:) мечти...
цитирай
4. krumbelosvet - .
20.06.2020 19:50
.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7939885
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10297
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол