Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2020 17:01 - Проблемът македонизъм
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 1648 Коментари: 2 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

     Проблемът с Македония е свързан преди всичко  преди всичко с идеологията на македонизма, който в последните 75 години се явява насилствено наложена от коминтерна и сърбо-комунистите разделителна линия между Българите от двете страни на Осогово.
Македонизмът без съмнение е във вреда на България, но не по-малко важно е да се подчертае или изясни, кого обслужва. Това е така, защото обикновено в България политици, медии, редови граждани, опонирайки или иронизирайки „македонците“ и „Македония“, сякаш забравят КОЙ и ЗАЩО стои зад „македонците“ и как е създаден „македонскиОТ идентитет“. Забравят, че „македонската националност“, „македонският народ“, „македонската държава“, „македонският език“, не са дадености самозародили се естествено и понастоящем битуващи естествено.

     Македонизмът е идеологическо оръжие; ментален вирус. Той наистина много прилича на компютърен вирус, защото влиза в една система, краде и същевременно разрушава. Този ментален вирус е пуснат от сърбия, но и от русия; той обслужва сръбския шовинизъм – който шовинизъм е дълбинно антибългарски; но и чудесно обслужва руския империализъм- също дълбинно антибългарски. Парадоксалното е, че този идеологически вирус е в полза и на интернационалните антицивилизационни сили, конфигурирани в комунистическия интернационал. Тази спойка между конкретен национализъм и империализъм, и комунистически безроден интернационализъм е много интересна и действително заслужава допълнително отделно и обширно изследване.

  От македонизма донякъде и в някаква степен имат полза и други държави били те непосредствени съседи на България, или по-далечни. Така например от македонизма полза има гърция, полза има и румъния, а вероятно и турция. На запад определена полза от менталния вирус има франция, доколкото тя се явява един от важните съюзници на сърбия и русия; дори нещо повече – вдъхновител и стожер на двете югославии – кралска и комунистическа. Някаква полза от македонизма има Италия, доколкото тя има интерес в региона на Югозападните Балкани силна позиция да имат албанците. Шокиращо, но се оказа, че в днешно време Германия и Австрия са напълно солидарни с македонисткия вирус и плюят директно в очите на България. Доста промакедонистка и колаборационистка позиция зае и Унгария, която уж се бори с глобализма и идеологията на крайната левица. Е, не може да се бориш с идеологията на крайната левица – ЛГБТ, еднополови бракове, „свят без граници“, джендъризъм и т.н. извращения, а да си в съгласие с един левичарски мутант, какъвто е македонизмът! Всъщност, какво ли може да се очаква от храненикът на сорос и „отворено общество“ и пръв приятел на комунистическия милиционер путин. Да, за орбан иде реч!

     След като накратко се изясни КОЙ има полза от македонизма, то следва да се каже ЗАЩО има полза от него.

На първо място причината е ГЕОПОЛИТИЧЕСКА: България заема централно географско място на Балканите и в Югоизточна Европа; тоест – тя е Център! Държавите около България: гърция, сърбия, румъния, турция, са ПЕРИФЕРИЯ. Ходът на геополитическите процеси са такива, че периферията винаги се стреми да потисне, смачка, унищожи, подчини центъра и самата периферия да се превърне в център. На този етап на човешко развитие и ниво на съзнание така стоят нещата с геополитиката и не вярвам скоро да се промени нещо.
Ако Македония е част от българското културно и политическо пространство – без значение дали Македония би била българска област или втора българска държава-, то България би получила безпроблемна възможност за излаз на Адриатическо море. Впрочем, Коридор номер 8 изключително спомага за това. Така България би се превърнала в единствената държава на Балканите, която ще има излаз на две морета – Черно и Адриатическо. Това би я направило втората по-големина, по важност и по влияние държава в Чгоизточна Европа и на Балканите след румъния. Естествено следствие на това би било и нарастването на геополитическата ѝ тежест. Това, като последица, би прекъснало окончателно пряката връзка между българските врагове сърбия и гърция. Конкретно сърбия окончателно би била маргинализирана не просто като второстепенна балканска държавичка без излаз на море, а като третостепенен изолиран планински анклав, без никакво значение за геополитическите процеси. Е, разбира се, русия ще продължи да я използва като голяма шпионска и ракетна база. Реално погледнато в един по-широк и дългосрочен план, една засилена Бълагрия е в интерес на Европа като противотежест на турция и русия. Сега, друг е въпросът дали дребнобуржоазното, еснафско мислене или социалистическото немислене са преодолима ментална бариера за „великите сили“ на Европа. Честно казано – СЪМНЯВАМ СЕ. Така като гледам, какви пигмеи /даже и буквално/ стоят начело на европейските държави, няма как да не съм скептик.

Така, македонизмът е тежък удар по българската цялост и разположеност върху Балканите; той геополитически отслабва България и намаля влиянието, тежестта и значението ѝ.

 

     На второ място. Македонистката идеология - както казах вече, - е ментален вирус. От една страна той има за цел да откъсне една значителна част от западните български земи; да отслаби България по този начин; да откъсне значително българско население и да го денационализира. Знае се как става денационализацията: чрез лъжи, фалшификации, изопачаване, много бой и убийства. От друга страна обаче, вирусът има дългосрочни последици. Не е ясно дали те са били изначално предвидени, проектирани и заложени от създателите на македонистката идеология, или са естествено развитие, но ги има и те са осезаеми и даже предвидими. Кои са тези последици?

Македонизмът има за дългосрочна перспектива да разложи българската идентичност до самото ѝ сърце; да доведе българската менталност и самосъзнание до разпад. А оттам - и до тотален колапс на идеята за българска държава въобще! Това македонисткият вирус прави като краде, репликира и фалшифицира историята, поставяйки я на съвсем друга, неистинска основа. Тук трябва да се каже, че мекедонисткият вирус използва всякакви други удобни идеологически инструменти, които оправдават целта му. Така например, македонизмът с голяма охота е прегърнал фалшивата турко-татарската теория за българския произход. Всъщност това е един от крайъгълните камъни на онези сили /без значение какви/, които са решили да унищожат България. Така, в историческата парадигма на македонизма, Българите се оказваме малобройно турско - монголско племе, което дошло на Балканите да граби високо културната Византия. Освен това – Византия, чрез братята Кирил и Методий - които уж са македонци, - ни създала букви, че да ни цивилизова. Също така, оказва се, че според македонисткият вирус - българските земи са населени от македонци, които обаче били българизирани…! Обаче все пак македонците наложили езика си над Българите турко-монголи. Допълва се още, че едва в края на 19-ти век русия създала България, което значи, че България е някаква изкуствена конструкция, която следва да се разпадне и съседите ѝ да получат, каквото сметнат, че е тяхно. Така, за македонистите сърбо-комунисти като план минимум е анексията на Пиринско. Планът максимум може да се чуе от всеки комунистически сърбо-простак в Скопско или Кумановско: те с облизване и премляскване смятат, че и Родопите следва да са в македонистки ръце… Па ако може и до Църно Море…!

Между другото, тези идеи не са много оригинални, а са взети директно от доктрините и фалшификациите на сръбския шовинизъм. Не друг, а именно сърбите твърдят, че българските земи са населени от побългарени сърби и, че българският език е един развален сръбски! Така че македонисткият вирус е един модифициран сръбски антибългаризъм.

Македонизмът и псеводържавноста създадена от окупационният сърбо-комунистически режим в Повардарието, имат и една друга фундаментална основа – това е „антифашистката борба на  македонскиОТ нАрод“. Антифашистка, тук значи антибългарска. Това е кодова дума. По абсолютно същият начин в България, комунистите обявяваха за фашистко всичко, което смятаха, че трябва да се унищожи. Така, разбира се, всичко българско и свято беше обявено за фашистко и подложено на гонение и изтребление.

В тази връзка никак не е странно, че тукашните комунисти /които не са Българи, защото комунист и Българин са антагонистични и несъвместими същности/, припадаха и припадат от любов към „братята /им/ сърби“ и напълно съпричаство плачат и жалят за „убавата югославИя“, дето злите американци накрая ѝ е..ха мамата. И СЛАВА БОГУ! Това обаче не бива да ни учудва, все пак, сърбите и тукашните комунисти са естествен съюзник срещу всичко българско. Тукашните комунисти, прославяйки криминалната си дейност, известна като партизанлък и състояща се в антидържавен тероризъм и криминални дейности, директно подкрепят тезите на македонисткия вирус за някаква „антифашистка борба“. Нищо, че в България и Македония никога не е имало фашизъм!

Апропо, не е странно, че синчетата и дъщеричките на комунистическите българофоби – шумкари, убийци, терористи и криминални престъпници, - днес заявили се като либерали или розови комунисти – борци за истанбулски конвенции и еднополови бракове, - напоително обясняват, че трябва безусловно да се примирим с комунистическия македонизъм! Да, такива са те, мърши, като: радан кънев, христо бойкикев, елена йончева, даниел смилов, александър кьосев и т.н. долнопробна комунистическа измет, захранвана от ковчежника на комунистическия интернационал сорос. За тези отпадъци обаче, по-подробно някой друг път.

 

Поради изложените накратко характеристики и цели на македонистката идеология, отговорните политици в България /без значение от партиен цвят/, не трябва да отстъпват и на милиметър от българския интерес. Те трябва да целят не компромис с вардарските сърбо-комунисти, а тотална капитулация на скопския титовизъм. Капитулация те биха постигнали, ако само успеят да принудят комунягите в Скопие да признаят две неща:

1.     Македонска идентичност съществува от 1945 г. нататък;

2.     Македонският език е диалект на българския език.

 

      Тези две основни неща са безспорна истина и на нейното изопачаване, македонизмът гради лъжливите си тези. В момента, в който скопските сърбо-комунисти признаят тези две точки, подпишат се  под тях, часовникът ще започне да отброява скорошната, обозрима смърт на македонисткият вирус; на сърбо-комунистическата окупационна власт в Повардарието и началото на реконкистата на този чисто Български край.

В този момент, всеки, който си позволи да плюе по правителството на България, особено по въпроса за Македония, се нарежда в редичката на предателите.

Е, някои /без/личности, прикрити досега под маската на атлантизма, си показаха антибългарската коминтерновска и сърбоманска същност… но както казах – за предателите ще има отделна тема.








Гласувай:
19



1. schumpov - Изцяло споделям и поднрепям нап...
31.01.2021 18:38
Изцяло споделям и поднрепям написаното в постинга.Към мършите ще може ли да включеш и интелектуалеца Г. Коритаров, постоянно агитира за отстъпки от страна на България, дори проговори на северомакедонски език?
цитирай
2. nkf - Изцяло споделям и поднрепям нап...
31.01.2021 19:47
schumpov написа:
Изцяло споделям и поднрепям написаното в постинга.Към мършите ще може ли да включеш и интелектуалеца Г. Коритаров, постоянно агитира за отстъпки от страна на България, дори проговори на северомакедонски език?

Здравей, благодаря за споделената позиция и изразеното мнение. Коритаров, разбира се, е чудовищен отпадък и тънък българомразец, но за сметка на това е болен сърбоман. Какво да се прави - боклук, комунистически, продукт на комунизма. Това лице с форма на задник, ще бъде специално споменато в следващия по темата пост. В настоящия не съм го споменал, защото аз посочих някои тукашни коминтерновци само като пример, а не съм целял изчерпателност.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2523402
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031