Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2021 17:06 - Борисов уредил мигрантски натиск с Ердоган, за да удари Радев и Рашков
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 399 Коментари: 0 Гласове:
0



НОВИНИ Борисов уредил мигрантски натиск с Ердоган, за да удари Радев и Рашков image Борисов при Ердоган Източник: БНТ

Бойко Борисов договорил с президента на Турция Реджеп Ердоган да бъде насочен бежански поток към България. Целта е да се компрометира служебното правителство, назначено от президента Румен Радев. Борисов поискал тази „услуга“ като реванш за върнатите на Анкара турски граждани от правителството на Бойко Борисов преди време.  

Бившият български премиер искал на всяка цена да злепостави Радев и служебния вътрешен министър Бойко Рашков, които предприеха ограничаване купуването на гласове за изборите на 11 юли.

 Говори се, че Борисов е правил и други услуги на Ердоган, които са били в ущърб на българската държава и са уронвали името й по света. Затова Ердоган не могъл да му откаже на молбата, макар услугата да е в графа „мръсни поръчки“.

 Не разполагаме с конкретни доказателства за договорките между Борисов и Ердоган по време на срещата им на 3 юли в Истанбул, но има косвени такива. Депутатът от ГЕРБ Александър Иванов от известно време обикаля медиите с твърдението (опорка), че има мигрантски натиск от Турция към България, който започнал около преди месец. Досега нямало, но вече има. И Иванов натрапва версията, че това се случва, защото Бойко Рашков и президента Радев насочили всички усилия и служители на МВР към репресивни действия срещу ГЕРБ в навечерието на изборите и по този начин отслабнал контрола по границата и нелегалното проникване в България.

Това предположение не се подкрепя от факти, освен от един – много групи от населението, които в минали избори гласуваха организирано за ГЕРБ след подходящо мотивиране, този път не отидоха до секциите. Това Борисов и ГЕРБ не могат да преглътнат. Сещате се…

 По-правдоподобна обаче е версията за договорка на Борисов с Ердоган. Първо: съвпада точно по време, както сам споменава депутатът Иванов. Второ: Борисов непрекъснато се хвали колко голям приятел му е турският президент, с когото се разбирал много. Трето, но не по значение: Всички глупости по темата с „мигрантския натиск“ и нападките срещу президента и вътрешния министър пасват идеално на Борисовата пропаганда, поведение и „ценности“.

 Всъщност тезата за мигрантски натиск е чисто пропагандна. Потокът по принцип се засилва през летните месеци. Снимки на чужденци, каквито от ГЕРБ показват, могат да се направят по всяко време, навсякъде и не означават нищо. Освен това опоркажията Александър Иванов не дава нито едно смислено обяснение дали мрежите по границата, които струваха стотици милиони вършат работа и ако не, защо.

 Дори пропагандата и нападдките трябва да бъдат по-добре обмислени, за да звучат поне мъничко правдоподобно. Въпросните измислици показват безсилие и обиждат публиката.

 Фрог нюз




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19707206
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031