Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2022 13:05 - Разкрит незаконни тайни споразумения между правителството и големите технологии
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 4952 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Разкрит незаконни тайни споразумения между правителството и големите технологии

От д-р Джоузеф Меркола

Mercola.com

16 септември 2022 г

image image

В статия от 1 септември 2022 г. 1  Post Millennial разкрива как федерални служители в администрацията на Байдън са провеждали тайни цензурни срещи с компании за социални медии, за да потиснат правата на американците на Първата поправка на свобода на словото и да забранят или деплатформират онези, които споделят неразрешени мнения за COVID и ваксините.

Доказателството за това идва от дело 2  , заведено от Алианса за нови граждански свободи и главните прокурори на Мисури и Луизиана (Ерик Шмит и Джеф Ландри) срещу президента Байдън, заведено през май 2022 г.

По време на процеса на откриване ищците се опитаха да идентифицират „всички срещи с която и да е платформа за социални медии, свързани с модулиране на съдържание и/или дезинформация“, което е начинът, по който сега знаем, че такива незаконни срещи всъщност са се състояли.

Незаконни тайни споразумения за потискане на свободата на словото

Ежемесечно се провеждаше среща на Група за унифицирани стратегии (USG) — и може би все още се провежда — между голямо разнообразие от правителствени агенции и големи технологични компании, по време на които бяха/се обсъждат теми, които трябва да бъдат цензурирани и потиснати.

Цензурираните теми включваха истории, включващи отказ на инжекция срещу COVID, особено такива, включващи военни откази и последствията от това, критики срещу ограниченията срещу COVID и тяхното въздействие върху психичното здраве, публикации, говорещи за положителен тест за COVID след получаване на инжекция, лични истории за странични ефекти от инжектиране на COVID, включително менструални нередности и притеснения, че паспортите за ваксини ще станат задължителни. 3  Според Новия алианс за граждански свободи: 4

„... десетки федерални служители ... тайно комуникираха с платформите на социалните медии, за да цензурират и потиснат частната реч, която не е в полза на федералните служители. Това незаконно начинание беше изключително успешно.

Съгласно Първата поправка федералното правителство не може да контролира частната реч, нито да избира победители и губещи на пазара на идеи. Но точно това е направило правителството – и все още прави – в огромен мащаб, който досега не е разкриван.

Комуникациите на множество агенции показват, че федералното правителство е упражнило огромен натиск върху компаниите за социални медии - натиск, пред който компаниите многократно са се поддавали...

Комуникациите показват, че тези федерални служители са напълно наясно, че натискът, който упражняват, е ефективен и необходим начин да накарат платформите на социалните медии да увеличат цензурата. Ръководителят на Агенцията за киберсигурност и сигурност на инфраструктурата дори се заяде с необходимостта да се преодолее „колебанието“ на компаниите за социални медии да работят с правителството...

Тази незаконна намеса на правителството нарушава основното право на свобода на словото за всички американци, независимо дали са в социалните медии или не. Необходими са повече открития, за да се разкрие пълната степен на този режим – т.е. самоличността на други участващи служители на Белия дом и агенциите, както и естеството и съдържанието на техните комуникации със социални медийни компании.

Дженин Юнес, адвокат по съдебни спорове за New Civil Liberties Alliance добави: 5

„Ако някога е имало някакво съмнение, че федералното правителство стои зад цензурата на американци, които се осмеляват да не са съгласни с официалните съобщения за COVID, това съмнение е изтрито. Сега беше разкрита шокиращата степен на участието на правителството в заглушаването на американците чрез принуда на компаниите за социални медии..."

Федерални агенции, участващи в потискането на свободата на словото

Документите, получени досега, са идентифицирали повече от 50 федерални служители в 15 федерални агенции, които са участвали в тези цензурни срещи или са участвали по друг начин в незаконни цензурни дейности. 6  Това включва служители от:

image

Имейли от фирма за стратегически комуникации и маркетинг, наречена Reingold 7  , също разкриват, че външни консултанти са били наети да управляват тайното споразумение на правителството със социалните медии за цензуриране на американците. Например, Рейнголд създаде „портал за поддръжка на партньори“ за CDC, така че служителите на CDC да могат да свързват имейли с портала за по-лесно маркиране на съдържание, което иска цензурирано от компании за социални медии, свързани с портала.

Големи технологични компании, замесени в правителствената цензура

От страна на частната индустрия забележителните технологични участници в срещите за цензура включват:

image

Докато някои компании за социални медии може да са се „колебали“ да цензурират от името на правителството понякога, Facebook със сигурност беше нетърпелив бобър от самото начало. Още през февруари 2020 г. главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг беше в контакт с Държавния департамент, предлагайки услугите си, за да помогне за „контрол на информация и дезинформация, свързани с коронавируса“. 8

„Привилегията на изпълнителната власт“ на администрацията на Байдън е отказана

Както можете да очаквате, Белият дом не е съдействал на Discovery и се е борил да запази комуникациите в тайна - особено по отношение на кореспонденцията на д-р Антъни Фочи - твърдейки, че всички комуникации на Белия дом са „привилегировани“.

Изпълнителната привилегия обаче НЕ се прилага за външни комуникации, така че ищците призоваха Окръжния съд на САЩ за Западния окръг на Луизиана да „отмени възраженията на ответниците от правителството и да им нареди незабавно да предоставят тази много подходяща, отзивчива и доказателствена информация“.

7 септември 2022 г. съдия Тери Даути направи точно това. Претенцията на администрацията на Байдън за привилегия на изпълнителната власт беше отхвърлена и Даути нареди на Белия дом да предаде всички съответни записи. 9  Това включва кореспонденция до и от Фочи, прессекретаря на Белия дом Карин Жан-Пиер и много други. Според разпореждането на съдията те имат три седмици да се съобразят.

Примери за незаконна правителствена цензура

В Twitter 10  Missouri AG Schmitt сподели дълъг списък от примери за правителствена цензура, включително един документ, в който Кларк Хъмфри, дигитален директор за отговор на COVID-19 в Белия дом, иска от Facebook да премахне акаунта в Instagram „anthonyfauciofficial“, пародиен акаунт, посветен на подигравки с Фочи. 11  Facebook се съобрази.

Шмит също сподели имейли 12 , 13  между високопоставен служител на Facebook и генералния хирург, заявявайки: „Знам, че нашите екипи се срещнаха днес, за да разберат по-добре обхвата на това, което Белият дом очаква от нас по отношение на дезинформацията в бъдеще“. Този имейл дойде след „здравния съвет за дезинформация“ на генералния хирург от юли 2021 г.

CDC също се координира с Facebook, предоставяйки им точки за разговор, за да развенчаят различни твърдения, включително твърдението, че пиковият протеин в снимките на COVID е опасен и цитотоксичен. В имейл от 28 юли 2021 г. служител на CDC предостави на Facebook следния контраразказ, взет направо от раздела „Как действат иРНК ваксините“ на уебсайта на CDC: 14

„Месинджър мРНК [sic] ваксините действат, като учат клетките ни да създават  безвреден шипов протеин  ...“  (Курсив в оригинала.)

Бързо напред до средата на юни 2022 г. и CDC изведнъж беше по-малко сигурен относно безвредността на шиповия протеин.

Дотогава думите „безобиден шипов протеин“ винаги са били удебелени, но в тази юнска редакция те премахнаха удебеляването заедно с цял раздел, в който преди това твърдяха, че иРНК се разгражда бързо, а шиповият протеин не продължават повече от няколко седмици в тялото. 15  Очевидно истината ги настигаше и някои лъжи ставаха твърде рисковани, за да се задържат.

CISA също се обърна за помощ към Google, Meta (компанията майка на Facebook), Microsoft и Twitter, малко след като   беше обявен Съветът за управление на дезинформацията на DHS . 16  За щастие, общественото недоволство сложи край на това Оруелско министерство на истината, преди да започне.

Когато цензурата се превърне в намеса в изборите

Според The ​​Washington Times: 17

„Подробностите за поведението на администрацията на Байдън предизвикаха недоволството на републиканските законодатели. „Потвърждавайки, че това е най-опасната администрация срещу свободата на словото в американската история И че Facebook … не е нищо друго освен придатък на дълбоката държава“, каза сенатор Джош Хоули, републиканец от Мисури, в Twitter, докато споделяше новината за съдебното дело .”

Други законодатели също се включват. В писмо 18 , 19 от 29 август 2022 г.  до главния прокурор Мерик Гарланд и директора на ФБР Кристофър А. Рей, републиканския сенатор Чарлз Е. Грасли от Айова и Рон Джонсън от Уисконсин поискаха записи на контактите на правителството със социални медийни компании, за да установят дали ФБР и/или Министерството на правосъдието всъщност са ги инструктирали да цензурират информацията за скандала с лаптопа на Хънтър Байдън, като погрешно го наричат ​​„руска дезинформация“. 20

Зукърбърг също беше помолен 21  да предостави всяка кореспонденция, включваща цензурата на историята с лаптопа Хънтър Байдън, особено що се отнася до инструкциите на ФБР да цензурира този политически горещ картоф – нещо, което той открито призна в скорошно интервю с Джо Роугън (вижте видеото по-горе) . 22

Законодателите преследват законодателство за санкциониране на правителствената цензура

Трима представители на републиканците в комисиите по надзор и реформа, правосъдие и търговия на Камарата на представителите – представителят Джеймс Комер от Кентъки, Джим Джордан от Охайо и Кати Макморис Роджърс от Вашингтон – също въведоха Закона за защита на речта от правителствена намеса 23  (HR. 8752), целящи да попречат на федералните служители да използват позициите си, за да влияят върху решенията за цензура от технологичните платформи.

Законопроектът ще създаде ограничения, за да попречи на федералните служители да искат или насърчават частни субекти да цензурират лична реч или по друг начин да обезсърчават свободата на словото и да налага наказания, включително граждански глоби и дисциплинарни действия за държавни служители, които улесняват цензурата на социалните медии.

Докато конституцията на САЩ ясно забранява правителствената цензура и ограничаване на свободата на словото, HR. 8752 може да бъде полезен инструмент за налагане, тъй като хората може да са склонни да се замислят два пъти, когато знаят, че трябва да платят реална и лична цена.

Източници и препратки

  • 1,  3,  8  Post Millennial 1 септември 2022 г
  • 2  Щат Мисури и Щат Луизиана срещу президента Джоузеф Байдън, граждански иск № 22-cv-1213
  • 4,  5  Нов алианс за граждански свободи 1 септември 2022 г
  • 6  NTD 1 септември 2022 г
  • 7  Рейнголд
  • 9  Washington Times, 7 септември 2022 г
  • 10,  13  Twitter Eric Schmitt Нишка от 1 септември 2022 г
  • 11,  16,  17,  20  Washington Times 1 септември 2022 г
  • 12  Twitter, Ерик Шмит, имейли между FB и SG
  • 14  имейла на Ago.mo.gov от CDC до Facebook юли 2021 г
  • 15  AIER 1 септември 2022 г
  • 18  Писмо на Чък Грасли до Гарланд и Рей 29 август 2022 г.
  • 19  Чък Грасли 30 август 2022 г
  • 21  Писмо на Чък Грасли до Марк Зукърбърг, 29 август 2022 г
  • 22  Spotify Joe Rogan Experience, Епизод 1863
  • 23  HR 8752 — Закон за защита на речта от държавна намеса

Най-доброто от д-р Джоузеф Меркола




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39690374
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31011
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031