Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2015 03:28 - Спасителите на България срещу Статуквото /3
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 959 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.07.2015 22:20


Разрушителите на Статуквото

Новото дясно прохожда.

Новите десни /РБ/ следва да се отърсят от синдрома „страх от ДС и Русия” и твърдо, пресметливо, а понякога и дори рисково да формулират и защитават в коалицията и вън от нея, политики с открояващ се акцент върху почтеността, гражданинът и българския интерес.

Днес това са решителни вътрешни реформи и пълноценно участие в Съюзите по които България е страна, без да се изпуска поглед от динамиката в тези съюзи и около тях, и особено динамиката на българските национални интереси в бъдеще.

Това ще ги направи трайна реална дясна европейска алтернатива в политическия живот на страната.И алтернатива на Статуквото.

 

Поумнелият ГЕРБ ще трябва да еволюира от популистки проруска и творение на  стауквото, към нормална, масова, центристка, национална партия, в която грижата за обикновения българин и националния интерес да доминира над личностни, групови и корпоративни интереси.

Така ще постигне, неизпълнената до сега със съдържание, претенция на ГЕРБ да е партия с Мисия за България.

Някои друг метан пред Меркел, САЩ, Русия и Турция няма да им навредят.

Това ще им гарантира дълъг политически живот като "народна, народняшка" партия.

 И разрушители на Статуквото.

 

Новото ляво не е заченато.

Ако БСП загърби унизителното си русопоклонничество, ако разкара червените олигарси, ако преодолее комунистическия си уклон, ако възприеме реална лява политика и ако се трансформира в нормална, почтена лява партия от европейски тип, може да заеме мястото за което претендира.

АБВ се опитва да заеме мястото на необходимата „нова левица”, но с тежките руски зависимости и олигархичен багаж, трудно ще се утвърди, като независима от Русия, национално отговорна, лява партия.

Но може и да стане, стига БСП да продължи да затъва в калта на антибългарското си /до проатакизъм/ русофилие, а компроментираните „стари муцуни” в АБВ си отидат.

И ако русофилството им да се редуцира единствено до нормален респект към Русия, каквато и да е тя.

Тогава те може да участват в деконструкцията на създаденото от тях Статукво.

Неща, в което се съмнявам.

 

Модерният патриотизъм

НФСБ /плюс ВМРО/, който партнира на властта в момента е смесица от хора на бившите служби, доморасли патриоти и някой друг почтен българин.

Ако израстването, видимо в лицето хора като В.Симеонов и евродепутатът Джамбазки, се разпростре върху по-широк кръг почтени хора, искрени патриоти, НФСБ ще неутрализира русофилската до престъпно АТАКА, ще намери човешки път за общуване с другите етноси и ще заеме трайно място на пробългарски политически коректив в реалния политически живот на България.

Вярвам, че това ще се случи и модерните националисти ще отхвърлят властта на Статуквото.

Модерният национализъм на етносите

Ако едно върнато към истинската политика ДПС или някоя нова политическа структура на неговото място се декапсулира, прекрати заиграването с „етническия и религиозния мир”, преустанови мафиотските практики, откъсне се от олигархични и външни зависимости и поеме път на сътрудничество с останалите политически формации в името на доброто на всички български граждани и на просперитета на България, „то”

- може да заеме мястото на липсващото ляво в политическия живот на страната, поради своя ляв електорат.

- да подсили крилото на модерния български национализъм, като го допълни с модерни етнически взаимоотношения на модерно мислещи граждани /което е равносилно на революция в тези политически отношения/.

- да се саморазтури и се влее в другите реални политически партии.

Възприемането на реалната политика като линия на обществено поведение е пътя, който би установил модерния граждански патриотизъм като основен фактор в реалната политика в България.

Неща в които ми се иска да вярвам.

 ****

Ако всичко това по-горе се случи, със Статуквото е свършено.

А то изглежда  се случва. /виж предходните два постинга/

 

 

Тогава ляво, център  и дясно ще се съревновават открито, с идеи и действия за благополучието на хората и за възхода на България.

 

Тогава конспирацията "опазване на Статуквото" ще бъде разплетена завинаги.

 

Едва тогава българските граждани ще заживеят спокоен и достоен живот в нормална държава..

 

И ще запомнят тези партии, това правителство и тези лидери като Спасители на България.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Поклони се на миналото си и се изправи българино!
 www.sparotok.blogspot.com




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7997537
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10336
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол