Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2013 17:57 - Захари Стоянов: Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 23741 Коментари: 12 Гласове:
4

Последна промяна: 16.07.2013 18:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Захари Стоянов

Кой въстана срещу нашето свещено дело - съединението на Южна със Северна България?
Кой караше турците да навля­зат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките?
Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата сре­щу неприятеля?
Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле?
Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна?
Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България?
Ами я кажете, кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на него­вата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Слив­ница?
Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на Бълга­рия ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде в
image сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее?

Така ли излезе?
Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее?

Кой поду­чи пичовите и вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас, Сливен, Силистра и Русе, да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация?

Кой унизи и се поди­гра с България като й препоръчваше за княз един развратен черкезин - Мингрели?
Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България, а законните власти, в това число и В. Н. Събра­ние, за незаконни с единствена цел, да се продължи още в Бълга­рия безредицата, да се отчая и омаломощи българският народ и да каже: „Дойдете и ни спасете" - Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, христи­янската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!

Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!

Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука... То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!
Право имали ония старци, съвременници на Екатерина, на Александра I и на Никсолая, които ни говореха: „Ще плачете за зеленото парцалче".
Видели тия и патили, на основание на факти и на събития говорели горните думи.
Цял свят, хора, които не ни бяха ни в клин, ни в ръкав, припознаха нашата висока култура и благородните ни борби, само московците стоят настрана и викат: „Стрижено е !" - Необяснимо.
Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиоти.
От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно.
Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи.
Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България.

И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка!
Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление!
По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава.
Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне
Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села.
Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние идиотите заедно с много още идиоти славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала!

Но в София, в столицата на България, гдето живеят най-голямото количество интелигенти и патриоти, един развратен до в черната си душа, калугер излиза дьрзостно пред очите на всички и говори, че народът е признателен на своята освободителка!
Не е крив той.
Криво е онова стадо, което е стояло гологлаво отпреде му.
То трябваше да запита мръсния калугер, да каже добро ли, зло ли е направила тая покровителка на България от две години насам, то трябваше да му предложи горните въпроси, изложени начело на нашата статия.

Време е, трябва вече, щото българските деятели, офицери, учители и пр., когато говорят на своите подчинени и слушатели за вънкашните неприятели на отечеството, официалният московец със своите донски и кубански казаци да стои на първо място.
Това учение трябва да се продължи дотогава, докогато в Петерсбург царствува Александьр III... Защо московците не са десет или петдесет милиона? Колко любезно ще си решим и наредим аладжака!...
 

Блогът Истинската публицистика - http://publicistika.blogspot.com/


http://www.svobodata.com/page.php?pid=519&rid=35

Гласувай:
41. demograph - И Раковски и Захари Стоянов, и Левски, и Ботев, и Стамболов.. са говорили и вършили само простотии
16.07.2013 18:15
За да можеш ти да лееш простащината си свободно. Но това се отнася само за простащината, която са ти разрешили...
цитирай
2. karaiany - Истински патриот ! Защо няма т...
16.07.2013 19:20
Истински патриот !
Защо няма такива в днешно време?! Къса ли е българската родова памет ?!
Не продават ли България днершните управници от коалицията ? Не може ли българинът да има идентичност различна от тази на слуга ма Москва?! Въпроси, въпроси, а отговорите: позорни , позорни...
цитирай
3. demograph - Има ги, но по българскому ние хвърляме бисерите си в краката на свинете
17.07.2013 00:49
karaiany написа:
Истински патриот !
Защо няма такива в днешно време?! Къса ли е българската родова памет ?!
Не продават ли България днершните управници от коалицията ? Не може ли българинът да има идентичност различна от тази на слуга ма Москва?! Въпроси, въпроси, а отговорите: позорни , позорни...

цитирай
4. radamaya - ти много врещиш,като онези ,дето врещяха,че сме били под руска окупация и т.н.
17.07.2013 19:11
обаче,новата Мафия е на Лесан,другар на Лесан и ще види Бьлгария Господ за Вьзнесение в Банкя.
цитирай
5. radamaya - ти много врещиш,като онези ,дето врещяха,че сме били под руска окупация и т.н.
17.07.2013 19:11
обаче,новата Мафия е на Лесан,другар на Лесан и ще види Бьлгария Господ за Вьзнесение в Банкя.
цитирай
6. leonleonovpom - Това вярно отразява мнението на ...
17.07.2013 19:33
Това вярно отразява мнението на късния Захари Стоянов. През Април той не мисли така
Всички апостоли, дори той предава думите на Бенковски, са наясно, че освобождението няма да стане без Русия и не е възможно.
Русия си свършва работата, но неподготвена и изтощена, под наблюдение на " приятели", подозиращи я в дела, които те вършат, дава назад, дори симулира, за да не я подозират, че е срещу нас.
Стамболов и Захари Стоянов са русофоби. Стамболов разбира грешката си на смъртния одър, признава, че е сбърсал с довеждането на Фердинанд

Как да реагира в последствие Русия, след като е заплашена от Английския и австроунгарския консуул в подстъпите на Цариград, че ще срещне техни войски, ако влезе в града.
Сигурен съм ,че ако това беше станало, тогава България щеше да получи абсолютна свобода.Русия щеше да се изтегли от града, немислимо е да остане. Задунайската губерния е глупост от западните приятели, ако имаш такива намерения ,ще създаваш ли армия и администрация на страната за която проливаш кръв?!.
Не знам какво щяха да сътворят западните приятели, ако ни бяха освободили, но истината е, че не са си мръднали пръста, защо не са подкрепили Русия с войска, или не са тропнали по силно на Портата. Пратили флот, но не за нас , а за Портата , сиреч срещу нас ,така излиза де факто. Отдавна е доказана тяхната йезуитщина и демагогия, за да се заблуждаваме сега!
МАТЕРИАЛЪТ ВИ Е ХУБАВ и съм го подкрепил, вярно отразява позицията на Захари Стоянов по време на крайното русофобство!
цитирай
7. zaw12929 - глупакът си остава такъв до смърт- няма спасение
02.01.2014 08:02
"Според моето най-дълбоко и пълно вътрешно убеждение Русия няма да има и никога не е имала такива ненавистници, завистници, клеветници и дори явни врагове, каквито ще бъдат всички тия славянски племена веднага, щом Русия ги освободи... Може би цяло столетие, ако не и повече, те непрестанно ще треперят за своята свобода и ще се страхуват от "властолюбието" на Русия; ще се умилкват на европейските държави, ще ругаят Русия, ще бълват хули и клевети против нея".
Фьодор Достоевски (1877 г.)
цитирай
8. zaw12929 - . Турското иго се привижда в мити...
02.01.2014 08:10
. Турското иго се привижда в митичното съзнание на българина като непрестанно баташко клане, като безгранично зло.
Но ако е така, тогава и Освобождението от това тотално зло трябва да се приеме като тотално благо. Руската държава (извършителят на Освобождението) дава на българската държава това безгранично благо и този тотален държавен дар никога не може да бъде върнат.

Гладстон е прав, когато казва през 1877 година, че „с освобождаването на милиони поробени народи от жестокото и унизително робство Русия ще направи на човечеството една от най-блестящите услуги, които историята познава...”.

Къде бяха западните ни "приятели' когато водихме битка за освобождение,май бяха прекалено заети да въоръжават и обучават турската армия а?Дължим свободата си на Русия ,въпреки напъните на седерунгелски предателски аутсайдери на манипулират и изкривяват историята!Поклон пред Русия и нейните жертви

Трагедията на българина се състои в ниският интелект, себелюбието и непризнаването на свои и чужди заслуги, безнаказаното охулване и опростяване на нещата, загубата на християнската вяра и превръщането и в показност....
Днес това е отново очевидно и важи в пълна степен, отнесено към съвременния живот !

цитирай
9. zaw12929 - Терминът "окупация" е ...
02.01.2014 08:14
Терминът "окупация" е технически термин в дипломацията и означава временно заемане на чужда територия от войски на друга държава. Самият този термни означава, че Русия (в съответствие с решенията на Цариградската конференция декември 1876 - януари 1877 гг.) няма намерение да превръща България в "Задунайская губерния" (словосъчетание, въведено от масонските кръгове, към които принадлежат З. Стоянов и С. Стамболов и в които масонски кръгове антихристиянството, респ. антиправославието и русофобството са издигнати в култ), а е въвела войските си временно на чужда територия.
Разноските по тази "окупация" естествено, че трябва да бъдат платени от държавата България по 2 причини: 1. По време на окупацията руската армия се явява де факто българска армия, тъй като българска армия все още не съществува, освен няколко опълченски дружини; и изпълнявайки функциите на българска армия, предпазваща България от опити за реванш на Турция, естествено е България да поеме разноските й; 2. След като Стамболов нагло, безочливо и нахално насочва курса на държавата срещу освободителката й Русия, напълно естествено е Русия да поиска да й бъде платено за разходите, които е направила, докато е държала собствената си армия на българска територия, за да я пази от Турция.
Умотворения на комунистическата идеология и пропаганда няма смисъл да се коментират.
Русите имат твърде много общо с българите, защото българите са им дали писмеността, на която е написана великата руска литература.
Славяните са съществували и преди, и след Екатерина Велика.
Човек, който се чувства православен, не би трябвало да има нищо против Москва да бъде Третият Рим. Разбира се, атеисти и русофоби ще бъдат против.
Русофобията е определена най-добре от Чърчил в Ньой с думите му по адрес на България: "Така се пада на страна, вдигнала оръжие срещу своите освободители".
Ако не беше Русия, сега русофобите щяха да пишат постингите и коментарите си на турски - а по всяка вероятност, щеше да ни сполети съдбата на арменците.
днешни
цитирай
10. zaw12929 - Това със златото вече го изяснихме ...
02.01.2014 08:15
Това със златото вече го изяснихме по-горе: никакво освобождение не плаща България със злато, а плаща на руската армия и администрация за периода, в който те се явяват българска армия и администрация, докато се оформят армия и администрация от българи, които да поемат защитата и управлението на държавата.
В това отношение русофобите проявяват учудваща наглост: не стига, че освободената от Русия България се държи изключително аморално с демонстративна неблагодарност към освободителката си, но на всичко отгоре хленчи, че плаща на собствената си армия и администрация, съставени временно от руснаци. Да не говорим, че никой досега не е казал колко струва кръвта на убитите хиляди руснаци, загинали за нашата свобода
цитирай
11. zaw12929 - Неблагодарността е най-гнусното ...
02.01.2014 08:17
Неблагодарността е най-гнусното човешко чувство и е по-лошо дори от предателството: предателят може да те предаде и без да си му сторил някакво добро, докато неблагодарникът те предава, след като вече си му сторил добро.

Митът, роден от русофобския комплекс, е, че Русия идвала не за да освободи българите, а да ги завладее.
Този мит обикновено се смята за белег на мисловна зрелост и прагматично мислене. Един вид, на повърхността, за наивния наблюдател русите идват с благородното намерение да освободят братушките, но уж умният и проницателен човек не се подлъгва, а вижда в дълбочина, че в скритата същност на всичко това стоят користните имперски стремежи на Русия да завладее Балканите и да превърне България в своя провинция
цитирай
12. zaw12929 - НЕВЕЖЕСТВОТО ТИ НЕ Е ОПРАВДАНИЕ, ОМРАЗАТА КЪМ БЪЛГАРИЯ - СЪЩО!!!
02.01.2014 08:22
Русия има решителен принос в извоюването на националната независимост на всички православни балкански държави (Влашко, Сърбия, Гърция, България) и не ги присъединява към своята територия. Идеалният вариант за Русия е било именно създаването на поредица от самостоятелни проруски православни държави на Балканите. Санстефанска България е била предпоследният етап в реалното осъществяване на този план.

Къде бяха западните ни "приятели' когато водихме битка за освобождение,май бяха прекалено заети да въоръжават и обучават турската армия а?Дължим свободата си на Русия ,въпреки напъните на седерунгелски предателски аутсайдери на манипулират и изкривяват историята!Поклон пред Русия и нейните жертви!

Винаги ми е бил интересен един исторически факт: принуждаването на руснаците и опълченците да отстъпят от Стара Загора под натиска на 40-хилядната армия на Сюлейман паша (възпитаникът на Сорбоната Соломон Леви Ашер). Сякаш руското командване въобще не е знаело, че като навлезе в тогавашна турска територия, ще срещне турски войски, и толкова ли не е имало никакво разузнаване?
Оказа се, че разузнаването няма никаква вина и руското командване въобще не е знаело за армията на Сюлейман паша, защото не е имало какво да знае - в началото на войната турска армия се намира в Албания. Прехвърлена е в България спешно след началото на руското настъпление - това е извършено с английски кораби по личната заповед на английския министър-председател Бенджамин д'Израели. В резултат имаме най-голямото клане на българи в българската история - старозагорското, заповядано от въпросния възпитаник на френската Сорбона (според друга информация - дори бил преподавател там) и осигурено преди това от английския премиер.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 8126215
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10419
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Блогрол