Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2013 20:46 - Да се смени името на Благоевград!
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 5970 Коментари: 10 Гласове:
13

Последна промяна: 26.12.2013 11:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

"..аз не съм българин. Аз съм македонец, македонски славянин."

ДИМИТЪР БЛАГОЕВ - ДЯДОТО, ОСНОВАТЕЛЯТ НА БРСДП(т.с.) - БКП - БСП, ПРОПОВЯДВА ОМРАЗА КЪМ БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

АВТОР:
http://www.protobulgarians.com/Saavremennti%20temi/Dimitaar%20Blagoev%20-%20Dyadoto.htm

            За разлика от съседните народи, които се изявяват като група хора с обща кръв и обща историческа мисия и поради това са много силни, значителна част от съвременните българи вече представлява тълпа от егоисти, които смятат, че поради случайно нещастие са се родили в една страна, към чиято история и бъдеще те нямат никакво отношение.

От кога започва този раков процес, който даже някои гордо наричат "проява на интернационализъм, космополитизъм и прочие -изми"?

Частичен отговор на този въпрос може да се намери в стенограмите на Българското народното събрание за дебатите, водени през 1917 г., когато България е във война - третата война за национално освобождение на поробените българи зад граница!

Главен герой в тези дебати е Димитър Благоев - Дядото, основател на политическата организация на левите революционери в България - БРСДП (т.с.) - БКП - БСП. Доскоро Дядото беше най-тачения, най-авторитетния деец и учител на това политическо движение, което управляваше България от 1944 г. до 1989 г., и все още има голямо влияние у нас.

На какво е "учил" той младите си съратници, какви идеи е внедрявал в младите им глави?

Извадка от стенографския протокол на Народното събрание :

/демограф - премахнах забележките на автора на статията по историческите факти, защото днес историческата истина се оказва съвсем друга. Изследователите на българската история знаят добре историческата истина.

Четете позицията на агента на руската имперска „Охранка” Димитър Благоев и сравнете позицията, по македонския въпрос и по руската колонизаторска политика спрямо България, на създадената от него и властваща и днес над Българите антибългарска БКП/БСП/ и клонингите и.

Извадки от стенографския протокол:

Д. Благоев: ...Всъщност в България се водеше една голяма борба не за обединяването, както казват, на българското племе, а за властването на едно племе в България. И тази борба е една от причините за освобождаването на самата тази българска държава. Тази борба се водеше между българското племе и славянското племе на Балканския полуостров. Българското племе, един грозд, но добре организирано, дойде на Балканския полуостров и намери едно племе мирно, още недоразвито в своята обществена организация, още когато то се намираше в последния стадий на варварство, когато току-що се формираше като съюзи на племена, за да мине по-нататък, в периода на цивилизацията, в нация. И тази по-организирана част, която главно стоеше на едно по-ниско варварско стъпало, грабителски жестока, която не познаваше никакво отвръщение към каквито да било средства, се нахвърли върху славянските племена да ги завладее. Но тези племена, въпреки това, че бяха неорганизирани, водеха дълго своята борба против това българско племе.

Я. Сакъзов (широк социалист, бъдещ социалдемократ): Не забравяйте, че те бяха колония на Византия и нейни подчинени.

Д. Благоев: Подчинени, но независими в своя вътрешен живот.

 Някой от групата на Я. Сакъзов: Не забравяйте историята!

 Д. Благоев: Коя история? Тази ли, която вие фалшифицирате? (Смях) Такава история ние (тесните социалисти, бъдещите комунисти и днешни социалисти - бел. на авт.) не ви признаваме. Ние гледаме каква е действителността. Факт е г. г. народни представители, че е имало голяма борба между българските и славянските племена на Балканския полуостров. И този процес, за който ни говори Я. Сакъзов и който поддържат и другите, не е за обединяване на българското племе, а за завладяване на славянските племена на Балканския полуостров и затова ние виждаме потискане на славянските племена на Балканския полуостров, които масово се преселват във Византия и Мала Азия, и от друга страна, отиват на юг към Македония, в която именно се запазва дълго време славянското племе.

 Г. Данаилов: Ама вие сте родом от Загоричане (с. Загоричане е едно от най-борческите български села в Костурско, Южна Македония).

 Д. Благоев: Аз съм родом от Загоричане, но между другото аз не съм българин, аз съм македонец, македонски славянин! (Смях) И като такъв, ако искате да знаете, аз съм за Македония като славянска земя, която ще има собствено управление (смях, смях ама това се оказа програма на титовите и благоевите комунисти, когато дойдоха на власт след 25 години - бел. на авт.).

 Някой от десницата: Какво търсиш тогава в България?

 Д. Благоев: Така че процесът, за който не се говори, е процес за завладяване, а не за обединяване на българското племе...

 Министър Х. И. Попов: Как се наричат в Загоричане българите?

 Д. Благоев: Ако ги питате, те се наричат християни.

 Министър Х. И. Попов: Те се наричат българи!

 Д. Благоев: Аз не искам да навлизам в тази сфера, но искам да изтъкна какви опасносни от ВАША гледна точка, от БЪЛГАРСКА гледна точка, теории се развиват в НАШАТА история, по отношение на процеса на обединяване на българското племе…

 Министър Х. И. Попов: Борбите за независимостта на българската църква се развиха най-вече във вашето село и затова го изгориха (с. Загоричане е изгорено, а жителите му, като силно изявени българи са частично избити, частично прогонени от гръцките андарти - бел. на авт.).

 Д. Благоев: Това съвсем не е така, а процесът е в завладяването на племената на Балканския полуостров от българите. И ако говорим за историческия процес, тогава този процес и днес съществува, именно българското племе да завладее местата, които са му необходими, за да може то да излезе на море, на големите водни пътища и Егейско море. Ето го смисълът на историческия процес. Аз мисля, че от вас по-слабо информирани по тези въпроси и по-объркани глави няма. Особено вие, учителите, които всякога сте се възпитавали върху тия фалшиви теории, изобщо вие не можете да ги разберете тези работи! 

С. Костурков: (негодува)

 Председателстващият д-р. И. Момчилов: Г. Костурков! Моля Ви, не прекъсвайте оратора.

 Д. Благоев: Ако вие сте убедени, че в Добруджа са българи, че в Мавровско, че в Македония са българи, че в Сяр, Драма и Кавала са българи, защо се страхувате от ТАЗИ ФОРМУЛА НА РУСКИЯ МИР?... (става дума за руско предложение за спиране на войната- бел. на авт, /демограф - за който „руски мир” агент „Дядото”, по заръка на руските служби, лобира в българското народно събрание.) Ако сте убедени, че някъде има българи, защо се страхувате да се направи референдум и да видим какво ще кажат? Защо викате? Значи не сте сигурни, значи има нещо, което ви тревожи, има някои области /Добруджа, Македония и Беломорска Тракия/, завладяни от вас, които, ако се подложат, на референдум....”

 (Силно негодувание и прекъсване на говорещия) Край на извадката.

 След като човек с такива антибългарски възгледи е основал и стоял начело на партия, чудно ли е че тази партия по-късно:

 - организира антиконституционно въстание, в което загиват десетки хиляди подлъгани българи;

 - прави терористичен атентат, в който загиват повече висши военни, отколкото през всички войни, взети заедно;

  - приема решението на Коминтерна за разделяне на българската нация на добруджански, мизийски, тракийски и македонски народи, което е решение за унищожаване на България и българите./!?......../;

 - работи и днес за създаване на македонска нация и език;

 - предава костите на Гоце Делчев и архива на Македонския научен институт на най-големите врагове на българщината в Македония;

 - кръщава град на името на Яне Сандански, който е изявен антибългарист;

 - кръщава град Горна Джумая на името на Дядото, който е мразел, както виждаме, българите;

 - унищожава Родинското движение на българомохамеданите;

 - тормози българите от Пиринска Македония да се пишат македонци;

 - нарежда на българските историци да изследват и пишат колкото се може по-малко за прабългарите и по-древната история на етноса ни, защото това било проява на "национализъм";

 - не си мърда пръста, когато Титовистите избиват десетки хиляди българи в Скопска Македония;

-  съдейства на окупационните войски на СССР при издирването и избиването на завърналите се в Родината си от СССР през втората световна война българи;

- обсъжда присъединяването на България към СССР като 17-тя република т.е. обсъжда унищожаването и;

 - прекъсва всякакви връзки с българите, живеещи от векове в Албания, Гърция, Югославия, Румъния, СССР и ги предоставя за безмилостна асимилация на враговете на България;

 - откъсва българските селяни от земята и унищожава селата, които са създатели и хранители на народностната култура при всяка една нация;

- за 20 години от 1990г. насам, успя да прогони два милиона българи от страната и ги осъди на вечна емиграция;

- стимулира раждаемостта на чуждите етноси в България от идването си на власт през 1944г. до ден днешен;

- ликвидира традиционно високата раждаемост на българския етнос и докарва България пред демографска и държавна смърт; - и т.н.и т.н.

        Всичко това се оправдаваше с "голямата идея, голямата цел" - да построим комунизма в България, около България и в целия свят. Тогава нямало да има нужда от българи, гърци, руснаци и т.н., всички ще бъдат едни щастливи граждани на планетата, хората ще се гушкат и ще си гукат от кеф.

За какво ни е била тази глупава история, само да ни пречи (ами за това, да разберем кой пръв е изказал вредните за българите македонистки идеи -бел. на авт.). Затова историците трябва да бъдат колкото се може по-послушни и по-„наши”. Да, но нещата нещо се объркаха. Сега няма да строим комунизма в света, ще го строим за себе си.

Но кой ще оправи пораженията върху българската история, оправдавани с голямата цел, която така и не се състоя?

Разбира се, левите идеи сами по себе си може и да не са съвсем лоши.

Лоши са представителите на левите идеи от Димитър Благоевски тип в България. Защото представители на левите идеи имаше и в Румъния и в Полша и в Чехия и Китай, Италия, Франция, Гърция, Турция и т.н.,но те бяха много "лоши", защото не бяха "Димитър Благоевски интернационалисти" като българските комунисти, ами бяха "националисти".

За сметка на това днес Румъния, Полша, Чехия са уредени държави с блестящо бъдеще.

В сравнение с тях България с известно пресилване все още може да се нарече държава, но трудно може да се намери разумен човек , който да не се усъмни в сигурното й бъдеще.

Под влияние на Димитър Благоевската идеология, от 1944г. години България прилича на жена, която се чуди в чие легло да скочи за да реши текущите проблеми на народа си.

Най-голямото престъпление на Димитър Благоевите наследници беше това, че те успяха да внушат в народа представата, че всеки проблем може да се реши с подходяща реформа, реорганизация, преструктуриране, нов закон, нов правилник, нов началник, нов комитет и тн.

От това повечето българи станаха хамелеони; най-доброто което можеха да направят е да си променят външността, привичките, езика и ето вече те са европейци. Така, днес по нашите пътища може да се срещнат хора, който карат мерцедеси от които се носи чалга, а от прозорците им се хвърлят хартийки и фасове, изгарящи всичко по пътя. Лятно време цели райони на страната заприличват на опърлено стърнище.

От надъхани димитърблагоевисти, готови да очернят историята си в името на световния комунизъм, те се превърнаха в алчни егоисти, готови да разрушат всичко около себе си за да станат богати.

Едно време последователите на Димитър Благоев се хвалеха, че Руската комунистическа партия е основана от един кръжок в Петербург, начело на който стоял пак същия, вездесъщ зъл гений Димитър Благоев.

Вероятно поради това и в червена Русия имаха същите проблеми, само че в много по-големи мащаби, струващи живота на десетки милиони хора. Но само това ли?

Ако не беше червения експеримент в Русия, днес Русия щеше да е една от най-богатите държави в света с над 400 млн. души население. А тя е 120 милионна с 80 милиона разбягващи се руснаци, които са сред най-бедните хора в света.

        За разлика от „умните” последователи на Димитър Благоев, „глупаците” от другите страни си решават проблемите бавно, постепенно, градивно, с къртовски труд, без революции, с пълно подчинение на закона, с пълно използване на държавната машина в полза на нацията.

При тях държавата защищава читавото и здравото, съхранява и развива националното, наказва престъпното и възпитава мързеливото. Няма идеология, няма революция, няма блянове, няма преустройства, няма Димитър Благоевци. Какво щастие, че Димитър Благоев не се сети да основе кръжок и в САЩ!

     Всъщност, едва ли Димитър Благоев сам е достигнал до такива "задълбочени" исторически "изводи" и "познания".

Най-вероятно, той усърдно е чел и попивал "съчиненията" на чешкия историк Константин Иречек (министър на българското просвещение и академик на БАН), които са вариант на писанията на неговия тъст Павел Шафарик /Пръв министър на образованието на Сърбия/
[P. Šafařik. Pamбtky drevniho pisemnictvi Jihoslovanuv, II vyd., Praha, 1873]. Ето какво пише по този въпрос самият Константин Иречек [История на българите с поправки и добавката от самия автор. Акад. Константин Иречек  (Издателство Наука и изкуство, 1978) под редакцията на проф. Петър Хр. Петров]”:  

        “Предводителите на немногобройни, но храбри и опитни във военното дело пълчища (от българи – авт., мерси за погъделичкването) нападнали на земите на миролюбивите, занимаващи се със земеделие и селско стопанство славяни, подчинили ги на своята върховна власт и като се заселили между тях и вкусили веднъж удобствата на благоустроения живот, в кратко време до такава степен се сближили с новите си поданици, че възприели накрай техния език, техните нрави и начин на живеене и приели дори заедно с тях християнската вяра, при което обаче съвсем изгубили своята народност, като се превърнали от уралски фини в задбалкански славяни. Тоя възглед бе приет почти от всички уважавани славянски и неславянски учени. У днешните българи при обсъждането на тоя въпрос обикновено преобладава липса на научна критика или превратно понятие за народната чест. Повечето се придържат в мнението на Венелин. Само в най-ново време учението на Шафарик намери усърден защитник в лицето на Дринов. То и нам се струва вярно и исторически основателно".Край на цитата.

         От този текст виждаме, че Д. Благоев механически повтаря мислите на К. Иречек и тъста му П. Шафарик, които гъмжат от исторически неистини, злобни антибългарски внушения и фалшификации, оспорени още тогава от български и чужди историци и публицисти. ………
Но е имало двама, които ги приемат буквално.

Единият е руския професор Марин Дринов, другият е бъдещия идеолог на БКП, Димитър Благоев - Дядото.

За разлика от учения професор, който не е оказал никакво влияние върху хода на българската история, другият подръжник Константину Иречекову, независимо от пълното си отсъствие на научни титли, звания и познания, благодарение на политическата си демагогия и популизъм успя да нанесе смъртоносен удар върху единството и здравето на българския народ.

Комунистите/сега отново социалисти/ няма да се засрамят от делата на кумира си.

Те нахално продължават и днес антибългарската си политика и още по-нагло изпълняват руско-сръбските планове за унищожението на Българския етнос и държава.

……………………………………………………………………………………………………………………….

Заради това, гражданите на Благоевград трябва да премахнат от табелата на града си това позорно име.

А паметника на Дядо българоМраз да се събори.

Поне това трябва да се направи преди да са ни изтребили..
Тагове:   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   победа,   протест,   революция,   държава,   Славяни,   избори,   телевизия,   кредит,   парламент,   мафия,   македонски,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   въпрос,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   терорист,   олигархия,   реформа,   Орешарски,   монополите,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   Страх,   убийци,   свобода,   българи,   турци,   студенти,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   управляващи,   алексей,   банка,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   фалшификати,   партии,   корпорация,   популизъм,   кукли,   Икономическите,   пеласги,   движения,   коминтерн,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   тоталиризъм,   бспдпс,   криминали,   парламе,   орловмост,   корпокацията,   насветовнатабанка,   корпокрацията,   маши,   креди,


Гласувай:
141. alchemist - Дали блоговите
09.08.2013 21:42
комунисти и социалисти, ще доживеят деня на окончателното рухване на техните червени блянове?
цитирай
2. tili - Градът си има
09.08.2013 22:04
хубаво име. Ако искат да преименуват Загоричене в Благоевград. Да се готви Димитровград! Къде беше - Ковачевзи май :)
цитирай
3. grigorsimov - Когато сменят името на Димитровград, у нас и в Сърбия - в Западните ни покрайнини
09.08.2013 23:20
тогава ще сменят името и на Благоевград!!
Но май няма да е скоро, защото наименовани на евреи, градове или улици, обикновено не се променят.
Такива са, не само Благоев и Димитров, но и цитирания тук Шафарик, и въобще, цялата политическа, икономическа и "културна" класа, тогава, и сега!
цитирай
4. breeze - Ужас!
10.08.2013 18:37
И днес Станишев вижда нарастващата "омраза" в очите на протестиращите, която заплашвала бъдещето на България.
цитирай
5. demograph - Заплаха за бъдещето на България е самият той и партията му
11.08.2013 02:44
breeze написа:
И днес Станишев вижда нарастващата "омраза" в очите на протестиращите, която заплашвала бъдещето на България.

цитирай
6. vmir - Изумително!!!
11.08.2013 17:18
Без да има за 12 века и един документ за война между българи и славяни в България, при наличието на безброй документи за единството им, намира се един, който по време на война за национално обединение, развива теории за властване на българи над славяни, за да подкрепи РУСКОТО предложение за "освобождаване" на славяните в Македония от българите в България!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ето как сърбите от 600 души преди век срещу българи над 1 300 000, за няколко десетилетия, станаха преобладаващи в Македония. Да не говорим за това, че самите македонци до момента не са имали и идея какво значи славянин, ама щом Русия казва така и подкокоросва сърбите, значи някои могат да изкелепирят от щуротиите на Русия.
цитирай
7. demograph - Но жителите на този град блеят ли блеят...
23.10.2013 09:07
анонимен написа:
Горна Джумая ли се казваше?
Същото се отнася и за Димитровград и Велинград .
Не може една пролетарска диктатура, която е наложена като модел за управление години наред, която като всяка диктатура ни е задушавала и вкарвала в рамки и е причина за сегашното ни плачевно положение да бъде увековечена с паметници и имена на улици и градове.
Стига вече комунистически простотии! Избиха цвета на нацията ни, заграбиха имотите, мачкаха ни по лагери, в предприятия и навсякъде все закрити партийни събрания, все шушукания, каква мерзост, какъв геноцид на цяла нация.
Лострация трябва, да се изтрие от лицето на земята всичко що е свързано с комунизма, тази чума, този бич за човечеството.

цитирай
8. 1997 - След това наред са Сливница и Дупница
31.08.2014 22:14
Както се казва "Я го тражим у Сливницу, а он у Дупницу" А и Под-уяне. Монтана нека стои за да може ако сбърка екипа на Плевнелиев с някой фотос от Щатите да се оправдаят, че е от Монтана.
цитирай
9. zaw12929 - НЕОСНОВАТЕЛНО КЛЕЙМИТЕ ЕДИН ДОСТОЕН БЪЛГАРИН
04.08.2015 21:21
Маркс и Енгелс са измислили комунистическата идея, която трябва д свали капитализма с оръжие.
Благоев е истински демократ- социалист, които води борба с парламентарни средства- депутат в НС, заедно с Георги Кирков и те са против "болшевишкия" курс на работническата партия..., не одобрява въоренята борба
Има българи, които са били напред с материала- идеята на Благоев и днес стои по високо от европейския либерализъм, който води до задънена улица за Запада,
ИНФОРМАЦИЯТА ВИ Е ГРЕШНА!!

НЕГОВОТО ИМЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОМНИ, ДЕЛАТА МУ ДА СЕ ЗНАЯТ!
цитирай
10. krumbelosvet - Ако
21.07.2020 17:50
Ако е имало такива позиции на Д. Благоев, защо аз, роден през 1942-ра и израснал в социалистическа България, НЕ СЪМ ВЪЗПИТАВАН в тоя дух а НАПРОТИВ, възпитаван съм в български патриотизъм. И през 1981-ва беше изпълнена ГРАНДИОЗНА ПРОГРАМА за честване на 1300 години на България?
ЗАЩО?
Явно, ИЗДИША добре скалъпената "конструкция" на психо-десно-БЕСНИЯ Демографчо. Наследник на ония, които донесоха ТРИ национални катастрофи на България. Третата беше избегната в последния момент от омразните на Демографчо комунисти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7832712
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10199
Календар
«  Декември, 2023  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол