Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2016 14:47 - Ако аз бях на мястото на Бойко Борисов или на който да е български политик щеше да ме е срам да се покажа извън България
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2134 Коментари: 5 Гласове:
4

Последна промяна: 31.08.2016 16:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Моят народ и моята държава са моята гордост! Аз съм политик от най-бедната и пропаднала държава в Европа! И се гордея с това..   Какъвто и да бях - образован, необразован, умен или глупав, честен или лъжец, корумпиран или неподкупен, мафиот или почтен гражданин, олигарх или бедняк, мутра или кротко агне - какъвто и ще...
Ако аз бях на мястото на Бойко Борисов или на който да е български политик щеше да ме е срам да се покажа извън България преди да съм свършил следното:

Щях да правя от всеки роб стъпил на българска земя свободен  и горд български гражданин.

1. Нямаше да допусна повече страната ми да се споменава като най -бедната в Европа. Просто щях да я направя нормална богата държава. Щях да спра кражбите. Щях да извадя Цялата икономика и всичките доходи на светло. Щях да забраня да се черни държавата и българите вътре и вън от страната.

2. Нямаше да допусна народа ми да се сочи като най-бедния и най простия в Европа. Просто щях да оставя Всички да работят свободно и да накарам Всички да си плащат данъците. Щях да дам право на свободно и пълно разпореждане с частната собственост. Щях да подпомагам всеки бизнес и да го къткам. Щях да освободя от данъци и такси създаващите работни места. Щях да премахна купищата бумаги и такси. Щях да въведа задължително средно образование, което да произвежда почтени хора - хуманисти и демократи.

3. Нямаше да допусна страната ми да се сочи за най-корумпираната в Европа. Просто щях да направя съдебната система справедлива, независима, бърза и безмилостна към Всички. Щях да ловя корумпираните като мишки. Щях да отменя Всички политически квоти, имунитети и привилегии. Щях да направя подкупа равен на публична смъртна присъда.

4. Нямаше да позволя някой да унижава, подценява и диктува на народа ми и държавата ми. Просто щях да се озъбя на Всички, които му се правят на началници. Щях да прокарам закони с които политиците да станат слуги на народа. Щях да забраня държавните субсидии за политическа дейност. 

5. Нямаша да разреша на който и да било да граби безогледно народа ми. Просто щях да вкарам мошениците зад решетките. Щях да ликвидирам посредническите кражби с данък посредничество 50% и да установя максимална печалба от производителя до потребителя за Всички стоки и услуги на 15%. Щях да ликвидирам енергийната мафия за нула време и да направя тока поносим разход.

6. Нямаше да се помиря някой да обижда и лъже народа ми. Просто щях да издигна истината в норма, а лъжата и манипулацията в престъпление. Щях да дам право на съд за неверни публични твърдения. Щях да забраня пошли предавания и публикации.Щях да затъкна устите на лъжливата пропаганда. Щях да дам на гражданите самочувствие.

7. Нямаше да оставя чиновниците да разиграват народа ми като добитък. Просто щях да премахна "мълчаливия отказ", а чиновниците да плащат за вредите нанесени на хората и държавата. Щях да премахна почти Всички регулаторни режими. Щях да превърна чиновника в слуга на гражданина.

8. Нямаше да оставя народа ми да мизерува, а шепа простаци да си пълнят гушите. Просто щях да забраня монополните вериги и картели. Щях да оставя Всеки да върши това, което му е работата. 
Щях да създам силово средна класа от производители и търговци, чрез силова демонополизация. 

9. Нямаше да оставя народа ми се трепе по пътищата и да умират като мухи. Просто ще наслагам препятствия за забавяне на скоростта по т.н. "черни дупки". Щях да наложа преследване на виновните за опасни пътища. Щях да отнемам превозно средство за определени нарушения и затвор по бърза процедура за създаване на опасност за трафика.
Щях да накарам КАТ да оставят шофьорите на мира, а да спират  само когато се създава опасност за другите и да се грижат за трафика от стоки и хора..

10. Нямаша да позволя на която и да било чужда държава да си развява байряка по страната ми. Просто щях да натикам чуждите шпиони, агенти и маши в миши гъз. Ако ще да носят и руско-турски знамена.

11. Нямаше да допусна пиле да хвръкне през границите ми без позволение. Просто щях да свалям Всяко летящо, да арестувам Всяко пълзящо, да потапям Всяко плаващо, което влиза или излиза в страната ми, без да е санкционирано. 
Щях да направя армията ни страшилище за враговете, а полицията вежлив ужас за престъпниците.

12. Нямаше да позволя българите в чужбина да са като захвърлени сирачета. Просто щях да накарам дипломатите си да слугуват на българите в чужбина. Щях да дам още днес, с еднократен акт българско гражданство на българите в Македония, Бесарабия и другаде, безплатно и без формалности.

13. Нямаше да оставя българите да бягат в чужбина. Просто щях да да им създам условия да правят бизнес и да се развиват тук, без страх от нищо и без държавата или мафията да им се бърка. 


14. Нямаше да допусна българките да не раждат от страх, бедност или болест, а циганките да се изхранват с деца . 
Щях да организирам безплатна инвитро кампания за всички нуждаещи се.
Щях да издигна майката и децата В КУЛТ. Щях да стимулирам раждаемостта според образованието на родителите.

15. Нямаше да позволя историята на народа и държавата ми да се  пише и преподава от враговете и.
Просто щях да накарам учените да напишат, а учителите да преподават Истинската история на българите и земята им, а държавата да пази артефактите от миналото като  зеницата на очите си. 
Щях да накарам светът да зейне пред величието на българското минало.

16. Нямаше да позволя българската природа да се разхищава и отравя. просто щях да обявя в Конституцията, че България е Екологична Република.
...................................................................................................................................................................
Още малки наивни мечти?

Щях да накарам българите да се гордеят с името си и държавата си, а чужденците да ни се възхищават и да се изтрипат за да живеят тук.

Ето това бих направил, че и повече и по-умно.

Защото, и най-долната мутра да си, и най-алчния богаташ да си, и най-безкрупулния политик да си...ако ти си се оказал водачът на този народ и държава, дори и  по някакви стекли се обстоятелства, ти си Стопанинът на тази земя и Пазителят на този народ бе..!

Трябва да си пълно говедо за да оставиш народа  ти да го грабят, унижават, подценяват, тровят, гонят, лъжат, мамят, манипулират, опростачват, затъпяват, подиграват и тъпчат всевъзможни идиоти, българи или чужденци бе...!

Трябва да си долен скот, ако оставиш Тази земя, на която случайно или не, справедливо или не, лъжливо или не.. си станал Стопанин да бъде унищожавана, разграбвана, тъпкана, отравяна, мърсена, осирана от когото и да било бе..!

Трябва да си абсолютен тъпак,
 ако ти самият, след като си станал по някакъв начин Баща на народа си, Стопанин на Земята му и Пазач на границите и, започнеш да грабиш, да мамиш, да лъжеш, да манипулираш, да прогонваш, да разпродаваш, да предаваш, да опростачваш, да поболяваш, да мърсиш.. Собствения си народ и Собствената си Земя бе..!

Дори и да си най-алчният за пари и богатства български мръсник, 
докопал се до парите и властта в страната си, трябва да си пълен идиот за да докараш Собствените ти хора до положението на най-бедните в Европа бе..!

а Собствената ти държава до най-презряното място за живеене...

Трябва да си изключително лайно
 за да позволиш на Други да държат умишлено Твоя народ и Твойта държава в положениято да ги ползват като пример на мизерия и несправедливост на някакви си евразийски туземци.

Трябва да си абсолютен дебил, за да се пъчиш по Европа и света, редом с други държавници, при условие, че на челото ти пише "Аз съм политик от най-бедната, най....държава в Европа. Аз я докарах до туй дередже"

Ако бях на мястото на Бойко Борисов, а и на мястото на всеки пъчещ се като въшка на чело български политик, аз бих дал пример на всички какъв трябва да е Българският политик, държавник и общественик...ама не съм. Няма как и да бъда....

Даже, ако бях на мястото на КОЙто и да било, случаен или не, властник на България, пак щях да се погрижа Моят народ и Моята държава да са и Моята гордост.

Щях да изградя 
демократична, европейска, свободна, горда, силна и богата държава!..Щях да направя българите заможни почтени хора.
Но не съм. Няма и да бъда.....

Сега България и народът и са техният срам.
 Гласувай:
5
1


Вълнообразно


1. lightsaber123 - Гласувам
07.06.2016 15:40
за теб. И при мен е горе-долу същото - но никой от нас няма да бъде допуснат неопетнен. Мафията си има държава.
цитирай
2. kokilozit - Здравей
07.06.2016 20:02
Прочетох постинга с удоволствие. Благодаря ти за положения труд и истинските думи. Усилията на нито един индивид, за съжаление, не могат да постигнат горе-написаното. Само с обши усилия можем да го постигнем. И да - не е невъзможно.
Но както казва китайският мъдрец - пътуване от 1000 мили започва с една единствена крачка. И за мен тази стъпка е следната:
Всеки да поеме своята лична отговорност.
И никой повече да не се крие зад колективната безотговорност.
И кой знае - може и да успеем :)
цитирай
3. apostapostoloff - Маркетингът и рекламата е
08.06.2016 05:55
Ахилесовата пета на българския бизнес и на българската политика.

ГЕРБ няма добър пропаганден отдел, който да разясни дори и на такива като вас, че българите са най- богатите хора в ЕС, а българските заплати са най- високи.

Ама как така, ще речете вие? Много просто- само 40 % от "богатите немци" притежават собствени жилища и имоти, а 95 % от "бедните" българи притежават собствен дом.

Заплатите: немците плащат 48 % данък общ доход, а българите само- 10 %! Немците плащат и куп други данъци плюс много по- високи социални осигуровки. И което е най- важно: цените в Германия са от два до пет пъти по високи. Това прави ПОКУПАТЕЛНАТА СИЛА на българската заплата много по- голяма от немската.

Конкретно: средностатистическият немец получава ЧИСТО, НЕТО 1700 евро месечно. 1000 евро отиват за наем и остават 700. При двойно по- високите цени тези 700 евро имат ПОКУПАТЕЛНАТА СИЛА на 700 лева. Докато българите разполагат вече с повече от 1000 лева на месец. Сега разбирате ли?
цитирай
4. demograph - Поздрави!
08.06.2016 21:22
Ще се измъкнем от чернилката. Те умишлено ни натискат в калта!
цитирай
5. apostapostoloff - Не, те ни внушават, че
09.06.2016 05:41
сме в калта, а истината е следната: стандартът на живота се определя от 2 (две) величини: реална собственост и потребление.

Българите имат 3 пъти повече собственост от немците, а потреблението в България е 3 пъти по- високо от немското! Това е то и всички други коментари са излишни!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 6637251
Постинги: 1599
Коментари: 8957
Гласове: 9343
Календар
«  Април, 2021  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Блогрол