Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2010 00:27 - Византия е държава на българите, а гърците са узурпатори
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 20069 Коментари: 21 Гласове:
7

Последна промяна: 24.01.2013 23:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ВИЗАНТИЯ Е ДЕЛО НА БЪЛГАРИТЕ


ОЩЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА

от Здравко Даскалов и с благодарност на www.lado.blog.bg*
1/ Простичко за тракийските ни корени

След написване на доклада си “Византия и българите” за шестата конференция във Варна 2001 г. продължих проучванията си и се натъкнах на още исторически извори, потвърждаващи, че българите са ранни поселници на Балканите, че със траките са били един народ, и че Византия е създадена от тях.

Тук ги посочвам.

Неоспорими факти, че българи, траки, скити и хуни са един народ е топонимията на България днес.

Тя е пряко доказателство, че дошлите 10 век пр. Христа българи начело с царя си Худон по-късно през вековете са се слели с траки и скити в един народ – българският.

/ към това се осмелявам да добавя собственото си пристрастно мнение, че българите на Худон, траките и скитите са в същност един и същ народ - траки наричани и наричащи себе си българи/.б.м./

Затова и сега те наричат, градовете, реките и някои от планините си с имената, които са имали не през седмия век, когато идва късната колона български поселници начело с кан Аспарух , а с древните им тракийски имена.

Ако българите бяха късни поселници на Балканския полуостров те щяха да ги нарекат с тогавашните им латински и гръцки имена, които са имали във Византия.

Най-старото име на Пловдив, е тракийското Пулпудева, а не Филипополус, както е бил наречен от Филип IV Македонски. При идването на Аспарух това име носи Пловдив. “Късните” поселници българите не го наричат така, а Пълдин – производно на Пулпудева.

Същото е и със Стара Загора. Тракийското й име е Берое, латинското Аугуста Траяна, такова е и през 7 век. Българите го наричат Боруй, произлизащо от Берое.

Така е и със София. Византийското й име е Триядица, предходното й е Сердика по името на местното тракийско племе серди. Българите я нарекли Средец /Срядец/ получено от Сердика.

Някои тракийски имена и до сега не са побългарени. Наричаме ги със старите им тракийски имена като: Вакарел, Арда, Перперек, Велека, Ерма, Марица, Панега, Огосово, Кабиле, Нишава и много други.

Всички наши големи реки, а много и от по-малките са с тракийските си имена и сега, или незначително побългарени като: Струма от Стримон, Тунджа и Тъжа от Тунзос, Искър от Истос, подобно е и с Осъм, Огоста, Места, Вит, Стрема и Дунав от Дунаве, както Родопи от Родопе.

Дори лично име като Борис е тракийско, което значи мъж. Било популярно с прилагателното Мука.

Българите така наричат реките, градовете и планините си, защото са траки. Същото е с прадревната руническа писменост, която траките са заварили при идването си на Балканите/ако не са си били тук/ и са я възприели, а по-късно и българите.

Затова българското руническо писмо е еднакво с руните открити в Побитите камъни край Варна от мезолита, в с. Градешница Врачанско – което се счита за най-старата писменост в света. Еднакви са още с руните в пещерата Магурата, могилата Караново, от скалите над Орешака Ловешко , тези по съдовете от Рогозенското съкровище, Малкото кале край Созопол, крепостта Палиокастро в Сакар планина и много другаде из България.

Подобно е и с много тракийски обреди и обичаи, които и днес се извършват и почитат от съвременните българи като: кукерските игри, зарязването на лозята, мартениците, правенето на помен за мъртвите, сурваките и много други.


Големият византийски хронист Йоан Зонара живqл XII век написва свята “История” след проучване и ползване на най-известните историци на своето време като Прокопий Кесарийски, Йоан Малала Теофан, патриарх Никифор, Георги Монах, продължителят на Теофан, Скилица Кедрин, Михаил Аталит и Михаил Псел. Ползвал е и други неизвестни извори.

Зонара познавал основно Византия като държава и населението й. Заемал е висока служба във византийския дворец. Той е един от най-добрите историци на Византия. Към историята си към края прилага речник, който е изключително ценен за нашата история, с него окончателно се установява какви са били траките и има ли разлика между тях и българите.

Затова прилагам този речник:
“Хемус – име на планина
гепиди – лонгобардите, като чели са потомци на гетите, даките и печенегите.
Еврос – река в Тракия /Марица/
Илири, варвари, траки – мисля, че са българите.
Пеонци – латинско име или тракийския народ македонците. Според някои те са тъй наречените сега пеонци. А ПЕОНЦИ СА СЕГА БЪЛГАРИТЕ.
панонци – българите, Панония – България. Склавиния – България.

*Бележки под чертата в том XIV на Изворите за българската история, където е поместен речника на Зонара:
"Пеонците били от трако-илирийско потекло. Живели са в древна Македония и Тракия. У средновековните автори, често името пеонци се отъждествява с панонци, т.е. жителите на  двете провинции Панония, които обхващали днешна Унгария."

Толкоз за единството между траки и българи.

*
2/ Византия - дело на българите. Още доказателства.

Теодосий I бил назначен за император не само да ликвидира голямото българско присъствие в управлението на Византия, но и да обезличи съществуващата в империята самостоятелна българска църква.
Тя била изградена още по времето на Константин Велики.
Това се установява от съставеният списък на българските архиепископи от Охридския архиепископ – българина Йоан Комин - син на император Исак Комнин и на императрица Екатерина Комнина.

Нарочно посочвам и родителите му за доказателство, че е българин. В този списък пръв български архиепископ е посочен Протоген със седалище Сердика. Изрично е отбелязано, че той е участвал в първия вселенски събор в Никея 325 г., свикан за уточняване на официалната християнска догматика от Константин Велики.

От тук се разбира, че самостоятелната българска църква е създадена веднага след издаване на Миланския едикт 313 г. от последния и той като българин я създал. Участието на архиепископа й Протоген в събора доказва, че тя е била голяма, обхващала е всички земи на Балканския полуостров населявани с българи и че те изцяло са били християнизирани, за да бъде нейният глава архиепископ.

Затова той участва в събора не само поради основното познаване на християнството, но и поради значимостта на българската цъква. Седалището й било в Сердика, не само защото била в средата на българските земи, а защото повечето от времето си Константин Велики прекарвал тук. Явно той е искал неговата родна църква да е под негов надзор и така по-добре да се грижи за нея.

В този списък Йоан Комнин посочва, че Протоген е участвал активно в работата на събора спорейки с един философ относно Светия Дух. В списъка той поставя себе си като 16-ти български архиепископ.

Този списък има огромно доказателствено значение, с него се оборва хилядолетната фалшификация в историята ни, че българите се били покръстили 865 г. и че тогава се е “създала” българската православна цъква, за да се скрие нейното истинско създаване като църковна организация непосредствено след Миланския едикт 313 г. като самостоятелна със собствен архиепископ какъвто е бил Протоген.

Йоан Комнин създава списъка само 200 години след 865 г. Той като Охридски архиепископ е бил изцяло запознат с произхода и създаването на българската православна църква. Положително в архива на архиепископията е имало документи за това и въз основа на тях той създава списъка.

Акад. Иван Снегаров в “История на Охридската архиепископия” посочва, че архиепископ Теофилакт, а след него Йоан Комнин водили успешна борба, особено последния, за възвръщане на отнетите епархии от Цариградската патриаршия.
Той като княз – син на императора, а по-късно като племенник на Алексей Комнин могъл да я стабилизира и наложи като независима. Той участвал в църковния събор свикан от родственика му – император Мануил Комнин през 1156 г. и успял да наложи историческото решение за ТЪЖДЕСТВОТО МЕЖДУ ПЪРВА ЮСТИНИАНА И ОХРИДСКАТА АРХИЕПИСКОПИЯ. Акад. Снегаров пише, че успял да го направи благодарение “благосклонността на византийския двор”.

Императорът го послушал защото бил българин, закриля сънародниците си и затова дава преднина на църквата им, която той явно счита за своя. Затова синът му Алексей Комнин и другите императори от тази династия са облагодетелствали и материално българската Охридска архиепископия – строейки в епархията й манастири и църкви.

Алексей Комнин е възстановил храма на Св. Панталеймон в скопското село Нерези. Комнините са изравнили Охридските архиепископи с Цариградските патриарси наричайки ги като последните “блажени и светейши”.

И още нещо за старинността на българската църква. за да се образува веднага след Миланския едикт като официална, значи тя до тогава е съществувала масово макар и гонена. Ако е била малобройна би могла да бъде само епархия на епископ, или няколко такива под ръководството на владика. Щом е призната за архиепископия означава, че е била многобройна и че българите са били преимущественото население на Балканите и всичките са били християни. Създаването й се наложило, за да се предотврати романизацията им.

Това е могъл да извърши само Константин Велики, дори той е инициаторът за създаването й.

Българският произход на император Анастасий се установява и с още нещо. Не само военноначалникът Йоан Скит, който го спасил потушавайки бунта на исаварите в Мала Азия, но и останалите му пълководци били българи, както и един от командващите войската – бъдещият император, българинът Юстин, който също участвал в потушаването на бунта. Анастасий в израз на доверие и благодарност към своя сънародник го направил началник на дворцовата войска, на която длъжност го заварила смъртта.

 Юстин не споделял неприязаността на последния към сънародниците им българи. Отказал да участва в ожесточените войни с тях. По предложение на дворцовите войски император станал началникът им Юстин. За него гласувал и сенатът. Едва тогава той се съгласил да заеме престола. Положително тая войска е била предимно от българи. Затова Юстин е поставен за техен началник. Сигурно Анастасий е предпочитал гвардейците му да му бъдат сънародници. За да бъде Юстин избран и от сената в него е имало българска партия, тя е държала престола да се оглави о сънародник.

Не е вярно твърдението, че Юстин е ходил в Тракия да потушава въстанието на Виталиан. Опровергава се от непосредствените му действия след като става император, както и тези на Виталиан, който веднага прекратил въстанието. Юстин го взел в Цариград правейки го консул – една от най-висшите длъжности в империята.

За българският произход на Юстин се съди по това, че той към името си добавил прозвището Ведрианец, подчертавайки, че е българин и че не само не скъсва с произхода си, но се гордее с него. Ведриана е родното му място, село Кюстендилско или Нишко.


Юстиниан Велики бил бездетен. Наследили го племенници и сродници. Те не зарили първа Юстиниана, която се била наложила след 30-годишното си съществуване като необходима църква за българите. Това се разбира от писмото на папа Григорий /590-604 г./ в което пише, че при него дошел да му се оплаче епископът на Теба /Тесалия/, че бил уволнен от архиепископът на Първа Юстиниана и от посланието на същия папа до Синода на Първа Юстиниана, по повод избирането на архиепископ: “Зарадвахме се, че вие се грижите за себе си, като сте избрали нашия събрат”. Тя просъществувала почти два века. Била закрита 733 г. от Лъв III, защото българите от Солунско-Куберовите подкрепили Анастасий II.


Още едно доказателство за българската народност на император Василий I при детронацията на император Михаил III от Василий, който тогава бил началник на дворцовата войска, на два пъти съобщава, че при преврата му помагал българинът Петър, че те двамата с него са заловили спящия император в леглото му. В такива опасни действия се прибягва до помощта само на най-довереният и то сънародник.

С взимането на Петър за помощник Василий публично показва, че той е българин и има вяра само на българи, от което се разбира, че и обкръжението му е българско.

Българската си народност показват и последната императорска династия на Палеолозите. Създателят й Михаил Палеолог 1372 г. издава специален хрисовул, с който възстановява орязаните права на Охридската архиепископия след създаването й от Василий II 1019 г.

В хрисовулът е записано още, че документите, с които е създадена Първа Юстиниана са еднакви с тези на Охридската архиепископия.

С този документ се официално потвърждава стародавното присъствие на българите на Балканите от преди кан Аспарух. Михаил Палеолог изразява своята българска принадлежност и с щедри дарения към Охридската архиепископия. Същото правят и приемниците му.

Най-вече Андроник Палеолог Старши. Той отива още по-далече в българолюбието си наричайки Охридската архиепископия – НА БЪЛГАРИТЕ!
Тя до закриването й през 1717 г. останала страж на българщината, в нейната епархия се писало само на български с кирилица.


Иван Божилов в мащабното си изследване “Фамилията а Асеневци 1186-1460 г.”, установява че е имало фамилия на византийски Асеневци, клон от българските.

Неин родоначалник бил бившия български цар Мицо и дъщерята на цар Иван Асен II – Мария, от брака му с Ирина Комнина – също българка. Византийските Асеневци с били в много близки родствени връзки с Шишмановата фамилия – продължител на Асеневци в България, които са свързани с тях чрез другата дъщеря на цар Иван Асен II от същия брак – Теодора Анна.
 
Византийските Асеневци били много по-многобройни от българските си роднини – 83 души, от които 55 мъже и 28 жени. Те проявяват ярко подчертано съзнание, че принадлежат към царската династия на Иван III Асен, макар и в изгнание във Византия, остава “цар” на България.

Те са сред най-благородните фамилии на Византия непосредствено до Палеолозите. Не случайно, там Иван III Асен се оженва за сънародничката си Ирина Палеоложка.

Те сключват бракове и с други византийски династии: Кантакузини, Дука, Ласкарис и най-изтъкнатите византийски фамилии като Торник, Раул и Меликес. Сродяването на византийските Асеновци с тези фамилии ги поставя във върховете на Византия до падането й под турско владичество.

Особено важно било в годините 1334-1354 г. Ирина Асенина е съпруга на Йоан VI Кантакузин и византийска императрица. Дъщеря й Елена е омъжена за Йоан VI Палеолог – другата законна императрица. Синът им Матей Кантакузин, използвал понякога и фамилното име Асен, е съимператор, а братята на Ирина Йоан и Мануил са деспоти.

За силното присъствие на Асеневци във Византия се съди от мястото им във византийската рангова таблица на висши сановници. От тях деспоти са: Йоан III Асен, Мануил Асен и Андроник Асен, паниперсевасти: Исак Асен и Андроник Асен, велик дук е Исак Асен, а велики примикюри – Мануил Асен и Андроник Асен. Мнозина Асеневци са били управители на области,а други видни византийски военноначалници като Михаил Асен, Константин Асен и д. Измежду тях има и видни дипломати – П
aвел Асен, Михаил Асен, Никола Асен и др.

Забележително е, че всички те не забравят българския си произход и винаги към личното си име прибавят фамилното Асен, считайки го за тежест и белег на царския им български род.


С тези допълнения към темата считам, че още по-категорично се установява, че Византия е дело на българския народ.


Използвана литература:

1. Д-р Ганчо Ценов – “Произход на българите – и началото българската държава и българска църква” София 1910 г.
2. Акад. Димитър Ангелов – “История на Византия”, “Наука и изкуство” – София 1973 г.
3. М. В. Левченко – “История на Византия” София 1948 г.
4. “Византийските василевски” – колектив София – “Абагар”-1997 г.
5. Акад. Иван Снегаров, “История на охридската архиепископия” – изд. БАН, София, 1995 г.
6. Акад. Иван Дуйчев – “Българско средновековие” – София, “Наука и изкуство”, 1972 г.
7. Иван Богилов – “Асеневци” – 1186 – 1453 г. “ – София
8. Акад. Владимир Георгиев – “Траките и техния език”, София, БАН, 1977 г.
9. Иван Дуриданов – “Езикът на траките”, София, 1976 г., “Наука и изкуство”
10. Константин Каменов – “Небето помни”, Варна, 2000 г., “Народен будител”
11. Петър Добрев – “Езикът на Аспаруховите и Куберови българи”, изд. “Огледало” – 1995 г., София
12. Енциклопедия “Хронология на света” т. 6, Търново, 1992 г., “Елпис”
13. Енциклопедия – Бр. Данчови – София, 1936, изд. Ст. Атанасов
14. Извори за българската история – т. 6, 9 и 14, изд. БАН, София
15. Здравко Даскалов – “Българите са най-старите християни в Европа” – в ръкопис
16. Здравко Даскалов – “Българите са били християни преди 865 г.” – “Македония” бр. 34/98г.
17. Здравко Даскалов – “Прелом” София бр. 25/98 г., “Българите не са християни от 865 г., а от много по-рано”, “Византия не е била гръцка държава” – Здравко Даскалов
18. “От кога са християни българите?” – “Анти” бр. 5/2000 г.
19. “Памет за Византия, но точна” – “Анти” бр. 33/2001 г., Здравко Даскалов
20. Здравко Даскалов – “Българите са най-старите християни в Европа”, “Всичко за всяки” бр. 19/2000 г.
21. Сборници “България в световната цивилизация”, Варна.
22. Доклади на Здравко Даскалов изнесени на международни конференции: 1996 г. – “Българският народ е най-древният”; 1997 г. – “865 г. няма покръстване, българите са стари християни”; 2000 г. – “Старобългарската архитектура, носител и продължител на тракийската архитектура”
23. Людмила Дончева-Петкова – “Знаци върху археологически паметници в България” – София, изд. БАН, 1980 г.
24. Кръстьо Мутафчиев – “Древната история на Балканския полуостров” т.1, изд. Гуторанов и син”, София, 1998 г.
Гласувай:
111. iuliuscaesar - мъка, мъка, мъка!!! Бащата на ...
27.07.2010 22:43
мъка, мъка, мъка!!!
Бащата на Анастасий се казва Помпей, вуйчо му Клеарх, роден е в Дирахиум на днешното албанско крайбрежие.
за юстин и юстиниан и константин никой не може да каже какви са по произход.
За Василий І пък е сигурно че е от арменски произход, това отдавна е доказано.
асеневци са кумани и това се знае, но разбира се това няма никакво значение. всеки един владетел защитава страната си независимо от произхода си и то не толкова от любов към нея, колкото от стремеж да запази властта си и да продължи династията.
за империите пък да не говорим, там произодът няма абсолютноникаво значение.
цитирай
2. demograph - Дай своя принос ЮЛИЙ
27.07.2010 23:55
iuliuscaesar написа:
мъка, мъка, мъка!!!
Бащата на Анастасий се казва Помпей, вуйчо му Клеарх, роден е в Дирахиум на днешното албанско крайбрежие.
за юстин и юстиниан и константин никой не може да каже какви са по произход.
За Василий І пък е сигурно че е от арменски произход, това отдавна е доказано.
асеневци са кумани и това се знае, но разбира се това няма никакво значение. всеки един владетел защитава страната си независимо от произхода си и то не толкова от любов към нея, колкото от стремеж да запази властта си и да продължи династията.
за империите пък да не говорим, там произодът няма абсолютноникаво значение.

...................
Поздрави.
цитирай
3. zelas - Сердите не бяха ли келти?
28.07.2010 19:41
Така е и със София. Византийското й име е Триядица, предходното й е Сердика по името на местното тракийско племе серди. Българите я нарекли Средец /Срядец/ получено от Сердика.
=============

Сердите не бяха ли първоначално келти или името им е дадено от други тракийци?
http://en.wikipedia.org/wiki/Serdi
цитирай
4. iuliuscaesar - произходът на сердите е спорен, но с ...
28.07.2010 22:40
произходът на сердите е спорен, но с изключение на българските траколози, никой учен не ссмята че сердите са траки - всички твърдят че са келти и това е логично тъй като има доказателства от франция и швейцария
цитирай
5. zelas - Сердика
29.07.2010 02:31
В "История на Рим" на Касиус Дио, Сердите са споменати като Тракийско племе
He succeeded in subduing some of them, namely the Maedi and the Serdi, though not without difficulty, by conquering them in battle and cutting off the hands of the captives; and he overran the rest of the country except the territory of the Odrysae.
http://penelope.uchicago.edu/Thayer/E/Roman/Texts/Cassius_Dio/51*.html

Ще бъде полезно ако този спор бъде решен, тъй като става въпрос за старото име на столицата ни, София. От друга гледна точка е важно да сме сигурни, защото римляните не променят името както се случва с Пулпудева, която става Тримонциум. Знаем, че Константин Първи нарича Сердика, моят Рим, което може пък да бъде основание в подкрепа на идеята, че той е бил Тракиец с тракийско самосъзнание.
цитирай
6. iuliuscaesar - от това което си ми цитирал не виждам ...
29.07.2010 19:28
от това което си ми цитирал не виждам някъде да пише че сердите са траки:)
цитирай
7. zelas - Затова съм сложил линк.
30.07.2010 00:37
Затова съм сложил линк.
Thus it came about that Crassus reluctantly took the field; and falling upon them unexpectedly after advancing by forced marches, he conquered them and imposed such terms of peace as he pleased. 4 And now that he had once taken up arms again, he conceived a desire to punish the Thracians who had harassed him during his return from Moesia; for it was reported at this time that they were fortifying positions and were eager for war. He succeeded in subduing some of them, namely the Maedi and the Serdi, though not without difficulty, by conquering them in battle and cutting off the hands of the captives; and he overran the rest of the country except the territory of the Odrysae. 5 These he spared because they are attached to the service of Dionysus, and had come to meet him on this occasion without their arms; and he also granted them the land in which they magnify the god, taking it away from the Bessi who were occupying it.

http://penelope.uchicago.edu/Thayer/E/Roman/Texts/Cassius_Dio/51*.html

Друг е въпросът дали писащият е правел разлика кои са келти кои траки, или пък доказва че името траки е било събирателно за всички племената от този район.
цитирай
8. iuliuscaesar - последното ти уточнение е важно - ...
30.07.2010 16:46
последното ти уточнение е важно - проблемът е, че по римско време има колямо смесване. страбон например споменава за келто-траки на север от стара планина, което яростно се отрича от българските учни. но там нйаистина е пълно с клети. именно крас който се споменава при Дион Касий воюва с бастарните и сердите и други келтски племена.
цитирай
9. demograph - Но самите келти твърдят че са от Тракия, бре..какво ми говориш за Франция
30.07.2010 23:56
iuliuscaesar написа:
произходът на сердите е спорен, но с изключение на българските траколози, никой учен не ссмята че сердите са траки - всички твърдят че са келти и това е логично тъй като има доказателства от франция и швейцария

.....................................................................................................................
Те отиват там далеч по-късно, идвайки от ТРАКИЯ! Аман от недомислици..
цитирай
10. demograph - Тия ги разправяй на седянката у село. Това вече са си художествени съчинения за стенвестника.
31.07.2010 00:03
iuliuscaesar написа:
последното ти уточнение е важно - проблемът е, че по римско време има колямо смесване. страбон например споменава за келто-траки на север от стара планина, което яростно се отрича от българските учни. но там нйаистина е пълно с клети. именно крас който се споменава при Дион Касий воюва с бастарните и сердите и други келтски племена.

......................................................................................................................
Това келто-траки трябва да ти казва, че келтите са траки. Ако умееш да четеш между редовете, ще разбереш, че и в писанията на келтите се твърди това!- Келтите си казват че са траки. Питай Мъглишев дали сердите не са траки..мъко, мъко..българска.
цитирай
11. demograph - НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОВАЛ НА ГРЪКО-РИМСКАТА ЛЪЖА Е НЕУСПЕХА ДА ПРЕТОПЯТ ТРАКО-БЪЛГАРИТЕ.
31.07.2010 00:08
За това сега се явяват такива като Юлко да преписват лигавите гръцки мечти и да им придават псевдонаучен изглед. Защо не ми отговори на въпроса от античната история, която ти била 'специалността" бе Юлиусе..А? Жална и майка на българията..
цитирай
12. demograph - Браво Zelas. Набий му обръчите. Той е така заслепен, че не може да чете и цитатите си.
31.07.2010 00:10
zelas написа:
Затова съм сложил линк.
Thus it came about that Crassus reluctantly took the field; and falling upon them unexpectedly after advancing by forced marches, he conquered them and imposed such terms of peace as he pleased. 4 And now that he had once taken up arms again, he conceived a desire to punish the Thracians who had harassed him during his return from Moesia; for it was reported at this time that they were fortifying positions and were eager for war. He succeeded in subduing some of them, namely the Maedi and the Serdi, though not without difficulty, by conquering them in battle and cutting off the hands of the captives; and he overran the rest of the country except the territory of the Odrysae. 5 These he spared because they are attached to the service of Dionysus, and had come to meet him on this occasion without their arms; and he also granted them the land in which they magnify the god, taking it away from the Bessi who were occupying it.

http://penelope.uchicago.edu/Thayer/E/Roman/Texts/Cassius_Dio/51*.html

Друг е въпросът дали писащият е правел разлика кои са келти кои траки, или пък доказва че името траки е било събирателно за всички племената от този район.

.......................................................................
Колко пъти трабва да му подчетраеш ТРАКИ само в този текст за да вдене. Пада му се.
цитирай
13. анонимен - Скромно величие
31.07.2010 05:47
В линка няма "траки ". А Крас е изпратен срещу скитски клонове.Някои населяващи Тракия се наричат по един или друг начин,и като тракийци се има предвид тези чиито месторазположение е областта Тракия " war with the Dacians and Bastarnae .... classed as Scythians "
"During the same period in which these events occurred Marcus Crassus was sent into Macedonia and Greece and carried on war with the Dacians and Bastarnae. I have already stated who the former were and why they had become hostile; 3 the Bastarnae, on the other hand, who are properly classed as Scythians, had at this time crossed the Ister and subdued the part of Moesia opposite them, and afterwards subdued the Triballi who adjoin this district and the Dardani who inhabit the Triballian country. And as long as they were thus engaged, they had no trouble p69with the Romans; 4 but when they crossed Haemus and overran the part of Thrace belonging to the Dentheleti.."
"..moreover Dacians and Suebi fought in crowds with one another. The latter are Germans, the former Scythians of a sort. The Suebi, to be exact, dwell beyond the Rhine (though many people elsewhere claim their name), and the Dacians on both sides of the Ister; 7 those of the latter, however, who live on this side of the river near the country of the Triballi are reckoned in with the district of Moesia and are called Moesians, except by those living in the immediate neighbourhood, while those on the other side are called Dacians and are either a branch of the Getae are Thracians belonging to the Dacian race that once inhabited Rhodope"
цитирай
14. zelas - Хайде бърз превод.
01.08.2010 01:52
Вие сляпи ли сте или английския не ви е на ниво?

-----------------
И сега той (Красус) отново се въоръжи, желаейки да накаже ТРАКИТЕ, които го тормозиха по време на завръщането му от Мизия. Защото му е било донесено, че те са подсилвали позициите си и са нетърпеливи за война. Той успя да подчини НЯКОИ ОТ ТЯХ, а именно МЕДИ и СЕРДИ, макар и не без затруднения.
------------------
цитирай
15. анонимен - Скромно величие
01.08.2010 05:20
хе,хе,хе Къде са сердите, в територията на даките,скитско племе .Главния град на Дакия е Сердика . Защо главния град на Дакия е наименбован Сердика.На името на дакийското племе серди."Thracians belonging to the Dacian race that once inhabited Rhodope" а ""..moreover Dacians and Suebi fought in crowds with one another. The latter are Germans, the former Scythians of a sort" И тези скити ,даките са от двете страни на истър и на селяват и Родопите. Родопите започват от Вардар и свършват при Еброс до Дарданелите.На север от Родопа е Дакия.А на изток от Дакия прохода Суки(Траянова врата) я раздела от Тракия.

"the Dacians on both sides of the Ister; 7 those of the latter, however, who live on this side of the river near the country of the Triballi are reckoned in with the district of Moesia and are called Moesians, except by those living in the immediate neighbourhood, while those on the other side are called Dacians and are either a branch of the Getae are Thracians belonging to the Dacian race that once inhabited Rhodope"
Как така тракийци се появяват само в Тракия ,а разни други нетракийски скитски племена ги има и в скития,дакия,мизия и същевременно и в части от тракия ?
Тракийци означава понятие свързано с територията тракия .Да има случай племената в северното причерноморие или други да са наречени тракийски нямна. обратното е валидно.скити са наричани и тракийци защото и тракия им е подвластна. От което се побългарява.т.е. рационализира се и гетите били траки,мизийците били траки,даките били траки .
"when they crossed Haemus and overran the part of Thrace belonging to the Dentheleti.."

цитирай
16. анонимен - Скромно величие
01.08.2010 05:46
zelas
Вие сляпи ли сте или английския и българския (тракийкския !?славянския!?)не ви е на ниво,а в добавка здраво ви куца елементарната човешка логика?
Ако Българите бяха Траките,това тука никой нямаше да им го избие от дървените глави и те винаги щяха да са си Траки. Откакто има Българи и България винаги има Българи и България .
Как така излиза че Българи и България не се затриват дори и след 500 г робства България и Българите пак изплуват и не си сменят името . Има императори наричани Трак,Тракиец.Значи запазили си "топонимите",' а не си запазили "Траките",въпреки че имало императори Трак и Тракиец.Да Траки е славно име. Не се отрича.
Така както не бе изоставено никога името Българи трябва на всеки да му ясно, че Българите не Пазят името Траки , а за името Българи умират и това име все изплува и е налично .То и съществува успоредно с имена на императори Тракиец.Трак .Ако Българите Траките бяха,те щяха да си запазят името.Не ти трябва да знаеш история или чужди езици след като елементарната човешка логика липсва.Може ли да пишете как "тракийците" измислили линеар А и линеар Б из блоговете ,а да се поздравявате за празника на св.св. Кирил и Методи който,направил азбуката на чехите в 17 век и гурото "спароток" да ви съветва,като Опра нейната "аудитория"че ,чехите ,словаците,не са траки ,само българите са траки,ерго не са от българския сой техните предци.
цитирай
17. zelas - @ 17. анонимен
01.08.2010 23:51
@ 17. анонимен

Вече ти отговорих на този въпрос в другата тема, но май имаш нужда да ти се повтаря няколко пъти тъй като демонстрираш тотално непознание на историята - терминът "Траки" е гръцки и е събирателен за всички народи на север от Гърция. Самите народи наречени така, са си имали собствени имена с които са се наричали - беси, меди, одриси и много други.

Сега ясно ли е?
цитирай
18. demograph - Прав си Зелас. Уловката не е много тънка, но не всеки я улавя..
02.08.2010 00:43
zelas написа:
@ 17. анонимен

Вече ти отговорих на този въпрос в другата тема, но май имаш нужда да ти се повтаря няколко пъти тъй като демонстрираш тотално непознание на историята - терминът "Траки" е гръцки и е събирателен за всички народи на север от Гърция. Самите народи наречени така, са си имали собствени имена с които са се наричали - беси, меди, одриси и много други.

Сега ясно ли е?

цитирай
19. анонимен - Скромно величие
03.08.2010 11:43
"всички народи на север от Гърция" ами дефинирай Гърция. После посочи източник както съм направил за "всички народи на север от Гърция" ""..moreover Dacians and Suebi fought in crowds with one another. The latter are Germans, the former Scythians" После си изясни кои са мизийците и другите в това " district of Moesia and are called Moesians, except by those living in the immediate neighbourhood, while those on the other side are called Dacians and are either a branch of the Getae are Thracians belonging to the Dacian race that once inhabited Rhodope" след това разбери къде има и други мизийци които трябва да ги изключиш от определението ''север от Гърция" и след това си задай въпроса как ще има мизи на север от траки и мизи на юг от траки ,като всички били траки . Поне да беше траки -мизи -траки ,като всички били траки ,ама не,Омир пише мизи били ,като ония мизи над траките.Понеже били едно и също затова ли са описани различни и всички описващи ги.(Това че германци си взимат жени българки не прави германците българи)
До бесите няма да стигнеш никога и посмъртно не можеш да ги пише тракийци.
С общи лафове не става.
цитирай
20. анонимен - случайное знакомство смотреть онлайн
01.12.2011 06:02
<a href=http://www.ionyh.aptekaon.in/rabota-v-novosibirske-vakansii-medsestra.html>Работа в новосибирске вакансии медсестра</a>
<a href=http://www.mhsht.aptekaon.in/vakansii-prodavca-v-nijnem-tagile.html>Вакансии продавца в нижнем тагиле</a>
<a href=http://www.inhibrory.web4free.org/znakomstva-v-otradnom-samarskoy-oblasti.html>Знакомства в отрадном самарской области</a>
<a href=http://www.cdgpl.aptekaon.in/nayti-rabotu-administratora-salona-krasoti.html>Найти работу администратора салона красоты</a>
<a href=http://www.okomy.aptekaon.in/rabota-v-kolpino-uborshica.html>Работа в колпино уборщица</a>
<a href=http://www.sxr.aptekaon.in/eroticheskie-video-chati-znakomstv.html>Эротические видео чаты знакомств</a>
<a href=http://www.dsj.aptekaon.in/znakomstva-gorod-ulyanovsk.html>Знакомства город ульяновск</a>
<a href=http://www.irj.aptekaon.in/sayti-znakomstv-spb-besplatno.html>Сайты знакомств спб бесплатно</a>
<a href=http://www.golajapristan.nxfree.com/udalit-anketu-znakomstva-ru.html>Удалить анкету знакомства ру</a>
<a href=http://www.ksybv.aptekaon.in/uvd-surguta-vakansii.html>Увд сургута вакансии</a>
<a href=http://www.welp.aptekaon.in/ctg-2-3.html>26 rus net знакомства</a>
<a href=http://www.dsj.aptekaon.in/sayt-seks-znakomstv-v-astrahani.html>Сайт секс знакомств в астрахани</a>
<a href=http://www.derazhnja.d-rocket.us/znakomstva-mamba-volgograd.html>Знакомства мамба волгоград</a>
<a href=http://www.eixt.aptekaon.in/edarling-sayt-znakomstv-otzivi.html>Едарлинг сайт знакомств отзывы</a>
<a href=http://www.zhidachov.c0t.biz/mayl-ru-registratsiya-sayt-znakomstv.html>Майл ру регистрация сайт знакомств</a>
<a href=http://www.xoeq.aptekaon.in/znakomstva-ulan-ude.html>Знакомства улан уде</a>
<a href=http://www.qgq.aptekaon.in/ctg-4-8.html>Знакомства бузулук девушки 25 30</a>
<a href=http://www.hmydv.aptekaon.in/orehovo-zuevskiy-centr-zanyatosti-vakansii.html>Орехово зуевский центр занятости вакансии</a>
<a href=http://www.tvsxt.aptekaon.in/rabota-v-penze-torgovim-predstavitelem.html>Работа в пензе торговым представителем</a>
<a href=http://www.glinjany.amania.web.id/znakomstva-v-saratove-onlayn.html>Знакомства в саратове онлайн</a>
<a href=http://www.ogroe.aptekaon.in/fsb-sheremetevo-vakansii.html>Фсб шереметьево вакансии</a>
<a href=http://www.omg.aptekaon.in/bar-znakomstv-mamba.html>Бар знакомств мамба</a>
<a href=http://www.rthy.aptekaon.in/sayt-znakomstv-s-video-chatom.html>Сайт знакомств с видео чатом</a>
<a href=http://www.zalewiki.kedija.com/znakomstvo-s-fakerami-2-2011.html>Знакомство с факерами 2 2011</a>
<a href=http://www.yeje.aptekaon.in/3d-mir-znakomstva.html>3d мир знакомства</a>
<a href=http://www.kvf.aptekaon.in/gazeta-yarmarka-ryazan-znakomstva.html>Газета ярмарка рязань знакомства</a>
<a href=http://www.dergachi.d-rocket.us/znakomstva-cherez-pochtu.html>Знакомства через почту</a>
<a href=http://www.wktn.aptekaon.in/slujba-znakomstv-v-ufe.html>Служба знакомств в уфе</a>
<a href=http://www.irj.aptekaon.in/ctg-6-3.html>Doulike ru сайт знакомств</a>
<a href=http://www.esb.aptekaon.in/besplatnie-seks-znakomstva-v-sochi.html>Бесплатные секс знакомства в сочи</a>
<a href=http://www.ujags.aptekaon.in/poisk-raboti-v-orenburge-vakansii.html>Поиск работы в оренбурге вакансии</a>
<a href=http://www.ydzh.aptekaon.in/znakomstva-web-kameri-onlayn.html>Знакомства web камеры онлайн</a>
<a href=http://www.xchv.aptekaon.in/ctg-4-4.html>Виртуальные знакомства 3d</a>
<a href=http://www.sjq.aptekaon.in/seks-znakomstva-po-vebke-besplatno.html>Секс знакомства по вебке бесплатно</a>
<a href=http://www.drff.aptekaon.in/chat-znakomstv-magnitogorsk.html>Чат знакомств магнитогорск</a>
<a href=http://www.zrhm.aptekaon.in/sayt-znakomstv-murmansk-seks.html>Сайт знакомств мурманск секс</a>
<a href=http://www.vashkovcy.eudisofthosting.com/znakomstva-mamba-tula.html>Знакомства мамба тула</a>
<a href=http://www.egeu.aptekaon.in/gey-znakomstva-v-kurske.html>Гей знакомства в курске</a>
<a href=http://www.rlyaz.aptekaon.in/skoraya-pomosh-sanitar-vakansiya.html>Скорая помощь санитар вакансия</a>
<a href=http://www.hvmpk.aptekaon.in/vakansii-v-gazovoy-otrasli.html>Вакансии в газовой отрасли</a>
<a href=http://www.vladimir-volynskij.tvrf.biz/chastnie-obyavleniya-krasnoyarsk-znakomstva.html>Частные объявления красноярск знакомства</a>
<a href=http://www.dsj.aptekaon.in/ctg-3-3.html>Секс знакомства в минске бесплатно</a>
<a href=http://www.jainacaxlenny.purihost.com/map15.html>Знакомства в астрахани бесплатно</a>
<a href=http://www.mnvn.aptekaon.in/znakomstva-novokuzneck-seks.html>Знакомства новокузнецк сэкс</a>
<a href=http://www.lqtv.aptekaon.in/besplatnie-seks-znakomstva-v-surgute.html>Бесплатные секс знакомства в сургуте</a>
<a href=http://www.swsv.aptekaon.in/znakomstva-onona-ukrnet.html>Знакомства онона укрнет</a>
<a href=http://www.enau.aptekaon.in/sayt-znakomstv-s-voennimi.html>Сайт знакомств с военными</a>
<a href=http://www.szjm.aptekaon.in/znakomstvo-s-gospojoy-bdsm.html>Знакомство с госпожой бдсм</a>
<a href=http://www.desna.d-rocket.us/rambler-seks-znakomstva.html>Рамблер секс знакомства</a>
<a href=http://www.lyhn.aptekaon.in/dating-ru-znakomstva.html>Датинг ru знакомства</a>
<a href=http://www.bogoduhov.gettingstart.com/znakomstva-seks-kishtim.html>Знакомства секс кыштым</a>
<a href=http://www.wzqmh.aptekaon.in/sutki-cherez-dvoe-vakansii.html>Сутки через двое вакансии</a>
<a href=http://www.arciz.web4free.org/kartinki-s-godovshinoy-znakomstva.html>Картинки с годовщиной знакомства</a>
<a href=http://www.tosts.aptekaon.in/menedjer-po-turizmu-ijevsk-vakansii.html>Менеджер по туризму ижевск вакансии</a>
<a href=http://www.shpfd.aptekaon.in/princip-raboti-schetchika-gaza.html>Принцип работы счетчика газа</a>
<a href=http://www.wjgl.aptekaon.in/znakomstva-v-sochi-dlya-braka.html>Знакомства в сочи для брака</a>
<a href=http://www.gwxq.aptekaon.in/nomera-icq-znakomstva.html>Номера icq знакомства</a>
<a href=http://www.vasilevka.eudisofthosting.com/lyubov-ru-sayt-znakomstv.html>Любовь ру сайт знакомств</a>
<a href=http://www.wxk.aptekaon.in/besplatnie-znakomstva-voroneje-bez-registracii.html>Бесплатные знакомства воронеже без регистрации</a>
<a href=http://www.vahrushevo.eudisofthosting.com/znakomstva-s-transvestitami-v-moskve.html>Знакомства с трансвеститами в москве</a>
<a href=http://www.zrzd.aptekaon.in/seks-znakomstva-segodnya.html>Секс знакомства сегодня</a>
<a href=http://www.mere.aptekaon.in/vich-znakomstva-onlayn.html>Вич знакомства онлайн</a>
<a href=http://www.belz.byshare.net/znakomstva-v-krimu-dlya-tatar.html>Знакомства в крыму для татар</a>
<a href=http://www.iiawg.aptekaon.in/voljskiy-rabota-uborshica.html>Волжский работа уборщица</a>
<a href=http://www.pnljf.aptekaon.in/vakansii-voditelya-anapa.html>Вакансии водителя анапа</a>
<a href=http://www.okomy.aptekaon.in/kontrolnaya-rabota-bydjetnaya-klassifikaciya.html>Контрольная работа бюджетная классификация</a>
<a href=http://www.kezi.aptekaon.in/seks-znakomstva-g-nahodka.html>Секс знакомства г находка</a>
<a href=http://www.enau.aptekaon.in/seks-znakomstva-belorusii.html>Секс знакомства белорусии</a>
<a href=http://www.vofaw.aptekaon.in/vakansii-fitnes-vrach-moskva.html>Вакансии фитнес врач москва</a>
<a href=http://www.ileh.aptekaon.in/ctg-7-2.html>Бесплатные секс знакомства в волгограде</a>
<a href=http://www.kelx.aptekaon.in/kak-samomu-sdelat-sayt-znakomstv.html>Как самому сделать сайт знакомств</a>
<a href=http://www.fuxqy.aptekaon.in/vakansiya-uchitel-matematiki-jile.html>Вакансия учитель математики жилье</a>
<a href=http://www.unfonainind.kuncihost.net/znakomstva-bez-registratsii-besplatno-odessa.html>Знакомства без регистрации бесплатно одесса</a>
<a href=http://www.bjinr.aptekaon.in/ufa-rabota-vakansii-injener.html>Уфа работа вакансии инженер</a>
<a href=http://www.ejnak.aptekaon.in/vakansii-ust-luga-leningradskaya-oblast.html>Вакансии усть луга ленинградская область</a>
<a href=http://www.volnogorsk.webtesto.info/obyavleniya-znakomstva-lipetsk.html>Объявления знакомства липецк</a>
<a href=http://www.yek.aptekaon.in/seks-znakomstva-g-stavropol.html>Секс знакомства г ставрополь</a>
<a href=http://www.itxgg.aptekaon.in/torgoviy-predstavitel-bez-avtomobilya-vakansii.html>Торговый представитель без автомобиля вакансии</a>
<a href=http://www.jaliv.aptekaon.in/rabota-dlya-shkolnikov-v-cherepovce.html>Работа для школьников в череповце</a>
<a href=http://www.iotzu.aptekaon.in/ctg-2-2.html>Оби химки часы работы</a>
<a href=http://www.urtgv.aptekaon.in/vakansii-kiev-torgoviy-predstavitel.html>Вакансии киев торговый представитель</a>
<a href=http://www.sesyimirese.givehosting.com/samiy-razvratniy-sayt-znakomstv.html>Самый развратный сайт знакомств</a>
<a href=http://www.voay.aptekaon.in/besplatniy-sayt-seks-znakomstv.html>Бесплатный сайт сэкс знакомств</a>
<a href=http://www.edsb.aptekaon.in/intim-znakomstva-v-velikom-novgorode.html>Интим знакомства в великом новгороде</a>
<a href=http://www.kvwpm.aptekaon.in/ctg-3-2.html>Связной работа рязань</a>
<a href=http://www.jive.aptekaon.in/seks-znakomstva-ust-labinsk.html>Секс знакомства усть лабинск</a>
<a href=http://www.ilvjv.aptekaon.in/seks-na-rabote-rolik.html>Секс на работе ролик</a>
<a href=http://www.ebrh.aptekaon.in/ctg-8-3.html>Знакомства чита мужчины</a>
<a href=http://www.tvsxt.aptekaon.in/zakaz-na-tokarno-frezernie-raboti.html>Заказ на токарно фрезерные работы</a>
<a href=http://www.sgmv.aptekaon.in/znakomstva-obyavleniya-v-ufe.html>Знакомства объявления в уфе</a>
<a href=http://www.jbsh.aptekaon.in/gazeta-yarmarka-znakomstva.html>Газета ярмарка знакомства</a>
<a href=http://www.epif.aptekaon.in/znakomstva-obshenie-po-veb-kamere.html>Знакомства общение по веб камере</a>
<a href=http://www.rlyaz.aptekaon.in/rabota-v-dmitrove-yahrome.html>Работа в дмитрове яхроме</a>
<a href=http://www.cdh.aptekaon.in/sayt-znakomstv-dlya-legkih-otnosheniy.html>Сайт знакомств для легких отношений</a>
<a href=http://www.esb.aptekaon.in/sayt-znakomstva-ona-ishet-ego.html>Сайт знакомства она ищет его</a>
<a href=http://www.xkekl.aptekaon.in/ishu-rabotu-instruktor-trenajernogo-zala.html>Ищу работу инструктор тренажерного зала</a>
<a href=http://www.omf.aptekaon.in/onlayn-v-bare-znakomstv.html>Онлайн в баре знакомств</a>
<a href=http://www.cuke.aptekaon.in/skachat-novuy-galaktiku-znakomstv.html>Скачать новую галактику знакомств</a>
<a href=http://www.gsbpd.aptekaon.in/vakansii-pomoshnik-landshaftnogo-arhitektora.html>Вакансии помощник ландшафтного архитектора</a>
<a href=http://www.amuhh.aptekaon.in/karusel-telekanal-vakansii.html>Карусель телеканал вакансии</a>
цитирай
21. анонимен - racunovodsko svetovanje
01.02.2012 21:16
varcevanje energije <a href=http://www.upravljanjepremozenja.info>upravljanje premozenja</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 8086343
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10385
Календар
«  Юни, 2024  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Блогрол