Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2013 06:32 - Македонската каша
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 10959 Коментари: 14 Гласове:
14

Последна промяна: 19.02.2013 23:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

От „Всички срещу Македония” към „Всички срещу България”
Публикувам пак защото не губи актуалностimage

Древни македонци на фестивала на кукерски игри и древни обичаи Разлог 2013

Отношенията между България и Македония изглеждат като доста заплетен възел, но само на пръв поглед. Нещата се опростяват до елементарно, но само след като се дистанцираме от случки в миналото и се фокусираме само върху днешните реалности.

А те са:

Македонското правителство, а и по-голямата част от народа в Македония, желае страната да стане член на ЕС и НАТО. Освен всички останали съгласия, Македония се нуждае и от изричното одобрение и на страните членки на ЕС с които граничи-Гърция и България.

С Гърция македонското правителство си има проблем свързан с името на бъдещата членка, а с България проблемът се върти около разликата в тълкуването на исторически факти от близкото и по-далечно минало.

Проблем свързан и с двата по-горе се явява и преиграването с националистическата карта от страна на македонските политици и свързани с тях медии.

При наличие на добра воля, каквато всички от посочената тройка държави декларират, че е налице, проблемите би трябвало да бъдат разрешени лесно и бързо.

Но това не се случи. Напротив. От безобидни спорове по незначителни проблеми, изведнъж, всички от тройката, а напоследък и Сърбия и сякаш от дистанция и Румъния, се забъркаха в шумна между държавна разправия.

Македония отново се оказва ябълката на раздора на Балканите, но този път ситуацията не е „всички срещу всички”, каквато е било през последните сто и косур години, а привидно „всички срещу Македония” …Това пък направо си е гаранция за провал на кандидат –членството на Македония в ЕС и НАТО.

Така ли е обаче?

Не се ли оказа, че напоследък ситуацията се извърта в посока „Всички срещу България” и кой е виновен за това?..

Аз го посочвам:

……………………………………………………………………………………………….

Николай Младенов следва да подаде оставката си като министър на външните работи на Република България!

Причината за да поискам това е унизителната дипломатическа ситуация в която той, като министър на външните работи, натика правителството, а и цяла България при формулирането и огласяването на позицията на България по желанието на Македония да стане член на ЕС и НАТО.

Българското правителство се оказа вкарано в елементарен дипломатически капан.

Какво се случи на практика?

По повод посещението на Щефан Фюле за да сондира позицията на българската страна относно кандидатстването на Македония за пълноправно членство в ЕС и НАТО, съвсем естествено трябваше да се заяви позицията на България и да се направят  нормалните изявления за средствата за масова информация.

Позицията бе заявена и изявленията бяха направени. От това на всички в Македония, в България и на интересуващите се от близо и далеч, им стана ясно следното:

Българското правителство счита, че Македония не е готова за такова членство поради ред причини. Няма да ги изброявам. Причините, на пръв поглед звучат резонно.

- Да. Вярно е че в Македония от създаването и до сега се води отвратителна негативна пропагандна война срещу България, българите и всичко българско. Тази пропаганда не намалява, а дори и се засилва след всеки добронамерен жест от страна на България към младата държава.

- Вярно е и това, че в Македония не съществува свобода на самоопределянето на хората и особено спрямо осмелилите се там да декларират българско етническо самосъзнание.

- Вярно е и това, че пред всичко българско се издигат умишлено всевъзможни пречки. Във всяка една от сферите на обществения живот в Македония дискриминацията срещу българското съществува по повече или по-малко извратена степен. Тя е просто очевадна и дълбоко обидна.

- Вярно е, че изкривяването на доказани исторически истини относно миналото на Македония и Балканите, достига уродливи размери. Кражбата или изопачаването на исторически факти в Македония се е превърнало в оръжие срещу съседните народи и държави и в инструмент за отглеждане на опасни рецидиви .

- Вярно, че е България и Гърция са превърнати от македонистите в мишени за обиди, пренебрежение, оплюване и безогледно обругаване.

Аз бих потвърдил отново, че македонското правителство и влиятелни македонски обществено-политически кръгове не показват поведение на истински демократи и хуманисти, нито показват и Македония като образ на добър съсед, което е задължително за член на ЕС и  НАТО..

Като казвам „вярно е”, аз се съгласявам с констатациите направени от българските официални власти. Защото, това по-горе, са явления пораждащи горчиви чувства у всеки българин и у мен включително.

Но само до тук

Защото политиката, особено външната политика, изразяваща се в дипломатически ходове, не може да се изгражда на основата и да се провежда по емоционални подбуди.
Външната политика на една себе-уважаваща държава би трябвало да се основава и води само въз основа на собствените и интереси и въз основа на прецизен анализ интересите и възможните ходове на останалите заинтересувани по проблема.

По конкретния казус с македонското членство, българското министерство на външните работи се оказа  крайно неподготвено и  реагира по обидно неграмотен начин, особено в способността си да предвиди ходовете на македонското, гръцкото и сръбско правителства, като в неграмотността си повлече със себе си и Президента, и Премиера, и българската общественост.

Най-напред министър Младенов не предугади нито провокациите готвени от македонистите представящи македонските медии на пресконференциите покрай посещението на европейския комисар, нито провокациите които задължително щяха да последват всеки български ход от старна на сърбашкото правителство в Скопие...

Оказа се, че „външно” не е подготвило премиера за възможните провокационни въпроси със съответни отговори и коментари, като го постави в неловкото положение да импровизира, подавайки се и на емоциите на момента.

Импровизациите не бяха особено успешни и като резултат захраниха антибългаризма сред ХОРАТА/!/ в Македония.

В същата ситуация се озова и Президент Плевнелиев. Наложено му бе да повтаря фрази изобретени във  „външно”, които са в основата си емоционален отговор по стратегическите за отношенията България – Македония. Проблем по който емоциите са недопустими.

Оказа се, че и българската общественост и медии не са запознати с действителните интереси на България в този спор и обществото и медиите реагираха емоционално.

Запознатите по-дълбоко с проблематиката гласове за мъдрост бяха заглушени, а първосигналните реакции от типа ”Щом вие така-Ние пък онака!”заляха медийното пространство.

Във външната политика не може да има емоции. Наличието на такива е признак за много ниско ниво на дипломатическа култура. Този тип дипломатически реакции са примитивни, първосигнални.

Те превръщат българската дипломатическа дейност и за жалост цялата българска външна политика в елементарна за предвиждане и съответно за блокиране.

Точно това и се случи само дни след злополучното „обявяване” на позицията  на българското правителство.

На сцената, в ролята на „ добрия чичко” се появи, до сега натиканата в „миши задник”, Сърбия, която е създател и покровител на македонизма,  подбужда антибългарските провокации на  македонстващите в правителството и медиите край Вардар и по същество е конструктор и най- заинтересуваната точно от такъв провал на България,  страна на Балканите.

В резултат от недомислената като формула и начин на действие, опозиция на македонското членство, България се оказа изтикана от решаването на проблема и поставена в ролята на зяпач на случващото се в Скопие за доста години напред.

И така, поради некадърността на „външно” и на самият министър Младенов, България получи дипломатически шамар с дълготрайни негативни последици не само за правителството на Борисов, но и за охлаждане на отношенията между хората в Македония и България.

Да не пророкувам злокобно – необратимо!...

Какво можеше, но не бе предвидено, не бе отчетено и не бе направено от Младенов и министерството му?

1.Че, в Македония е на власт марионетно про-сръбско/пост-титовистко правителство, което е готово да пожертва и народ и бъдещето му под диктовката на бившите и настоящи сръбски тайни служби и мафия, на които България трябва да противодейства .

2. Че, това правителство и контролираните от него и УТБата медии ще провокират българската страна по всевъзможни начини, в това число и посредством неочаквани и нагли въпроси и дори заплахи, към Премиера и Президента на България и  че те трябва да са подготвени с ефектни отговори, насочени доброжелателно към македонските хора и остро критично към останките от титосталинизма там. 

3. Че, македонистките кукли в Скопие работят директно в полза на интересите на великосръбските /а там никога не е имало други / политици в Белград, които не желаят приемането на Македония в ЕС и НАТО преди Сърбия, защото това би означавало „измъкване” на македонските хора от мъртвата хватка на техните служби и манипулаторски медии, и че на това трябва да противодейства България.

4. Че, след като ние застанем срещу членството на Македония, Сърбия веднага ще заеме опразненото от България място на доброжелател, ще получи възможност да поизмие замърсеният си имидж на балкански и македонски касапин за българска сметка. Нещо което България не би трябвало да допуска.

5.Че, Гърция винаги би предпочела Сърбия за партньор при неизбежното уреждане на спора около името на Македония и че с удоволствие ще предостави на Сърбия това място, ако разбира се, българите бъдат така глупави да изтърват този си коз /което Младенов не траябваше така глупашката да им сервира/.

5.Че, заставайки срещу Македония, на страната на Гърция, в този момент, означава да „изгърмиш патроните си напразно”, защото Гърция е осъдена да клекне и нашата помощ е нито наложителна, нито оправдана.

6. Че, подкрепата за Македония, а не отказ от подкрепа, е най-силният ни ход за влияние върху политиката и на Македония, и на Гърция и на Сърбия, че и на ЕС и НАТО.

7. Че, времето за оттегляне на тази подкрепа не е сега, защото не е дошъл моментът да се смятаме, че всичко в Македония е загубено и ние сме изправени срещу перспективата да имаме още един враг на западната си граница.

/ В същност в лицето на това правителство в Македония, България има зъл враг. РЕНЕГАТИТЕ ВИНАГИ СА НАЙ-ЗЛИТЕ ВРАГОВЕ НА РОДА СИ. Но, ако ние бяхме се държали по подобен начин с Гърция, щеше ли сега да сме член на НАТО и ЕС?/

8. Че, натискът и посланията от България следва да не сочат МАКЕДОНИЯ, което включва и братският нам  народ, а да посочват на македонците зависимото от сръбските служби македонско правителство и медии.

9.Че, българското правителство трябваше да заяви публично безусловна подкрепа, а да упражни натиск върху македонстващите по-енергично и нетрадиционно по всички дискретни канали и то далеч по-отрано.

Как можа Бойко Борисов да отиде на среща с гръцките трактористи на кулата, а не можа да му хрумне или не му бе подсказан, подобен ход на Гюешево, Струмица или в Скопие..? /По този повод оценявам политическата смелост на Бойко Борисов проявена с посещението му  в Скопие на 16.02. тази година/

Всичко това беше задължен да оцени министър Младенов. Той обаче не го оцени и не посъветва нито Плевнелиев нито Борисов, нито обществеността в България.

И резултат е – за хората в Македония България пречи, а Сърбия помага….Българите са лошите, а сърбите добрите.

В тази политика няма място за сръдни и емоционални изблици. Това е битка на интереси , заради интереси. С грешното си отиграване, България показа, че или няма интереси в Македония или, че не знае как да си защитава интересите там.

Благодарение на Младеновата „дипломация” българското правителство, а и България вече са вън е вън от темата Македония.

Там ще играят заедно, винаги единните в анти-българизма си Сърбия и Гърция. Ние ще сме в тази „ос” в очите на македонците и света, като Сърбия и Гърция няма да ни допуснат да сме реална част от нея.

Просто ще оперем пешкира.

И по-добре да си затворим очите и ушите, защото от опит знаем какво ще се случи на  Македония в тая вълча компания.

Ето това Младенов не предвиди. А е толкова близо до ума, ако го имаш.

Не помогна и на Президента и на премиера, и на българската общественост да го направят, а бе длъжен.

Като не го направи, Младенов унизи България и водачите и.

Сега какво?

– Просто нямаме печеливш ход. Дори нямаме и престижен изход.

 Ей за това поне Младенов да си отива веднага!
image
Българи и македонци се кюскат на кукерските игри и древни обичаи в Разлог 2013 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Задължително четиво или Как се фабрикуват лъжите в историята на българите. /Западните добичета, говедото Иречек и телетата след него/:
http://www.ivanstamenov.com/files/gs-justinian.pdf




Гласувай:
14



1. sande - Анализът е високо професионален, задълбочен, широкообхватен и изключително актуален ...
30.01.2013 10:33
За съжаление врявата на ежедневието, инерцията на мисленето, емоционалната реакция на антибългарската пропаганда в РМ, популисткото говорене,липсата на дългосрочна стратегия, на гъвкави тактически ходове и търпелива дипломация, станаха клопка на българската политика към РМ в един отговорен и решителен момент.

Правителствата не са вечни, политическите елити не са вечни, сърбоманските медии не са вечни, удбашите не са вечни.

А народът е същия. Историческите корени са същите, историческите личности са същите, добросъседските отношения и връзки си остават и ще стават все по жизнено необходими и актуални.

Крайната цел - всестранно сближаване, доверие, сътрудничество, единодействие, солидарност, взаимодействие в името и интересите и на Р България и на Р Македония - си остават като непоклатим фундамент на Бъдещето.

В Европа трябва да се намерим и преоткрием като европейски народи, загърбили стереотипите и идеологическите наследства ма минналото. И да бъдем силни, проспериращи, уважавани.

Поздрави!
цитирай
2. get - Ей за това поне Младенов да си отива ...
30.01.2013 10:33
demograph написа:
Ей за това поне Младенов да си отива веднага!


- Не само да си отива това откровенно ционистче, гудено ни от чужди и враждебни нам сили за външен министър -
http://senzacia.net/wp-content/uploads/2012/10/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%88%D0%B5%D0%BD-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9-%D0%9C%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2.jpg
- Но на същото следва да се търси съдебна отговорност за Национално предателство !! - всъщност "национално", вероятно за него не приляга ?
цитирай
3. shtaparov - В македонското правителство няма ...
01.02.2013 02:02
В днешното македонско правителство няма демократи- има терористи. Те никога няма да спрат да ни крадат и обиждат,понеже крадецът се бои от жертвата си и никога не мирясва,докато не се отърве по един или друг начин от нея. Нещата ще се променят само тогава,когато България заведе в Хага и Страсбург десетки дела срещу Скопие и Белград заради участието им в насилственото помакедончване на над един милион Българи в бивша Югославия- едно престъпление срещу човечеството,за което давност няма и не може да има! Когато спечелим делата,което неминуемо ще стане,на терористите и фалшификаторите от Скопие ще им се стъжни живота и ще им стане така тясно,че място няма да има за тях ни на тоя,ни на оня свят! Разбира се ние ще поясним,че не съдим народа на Македония (който е невинна жертва на червения терор),а неговите мъчители и екзекутори,които и до днес не са напуснали властта и продължават да тормозят населението с отвратителни обидни ругатни и рестрикции срещу неговата родна майка- България!
цитирай
4. aristotelis - като дар в нозете на статуята на б...
05.02.2013 09:47
като дар в нозете на статуята на богинята Атина в Партенона от „Александър, син на Филип и син на Гърция“.
В книгата си "Александър Македонски" Пол Картлидж обяснява, че древните македони са претендирали, че са наследници на легендарния Македон, а също така на царствената династия на Аргеадите. Тези Аргеади претендирали, че били преки потомци на Темений, който според легендите някога в много далечното минало се преместил от южния Аргос (в Пелопонес) на север към Македония. А тъй като родословието на Темений го свързвало с рода на Херкулес, се получавало, че македонците произлизат от самия полубог и митичен герой Херкулес. Планината Олимп, обитавана от гръцките богове, се намирала на територията на древна Македония, с което аргументите на македоните придобивали стократно по-голяма убедителност. Самият Александър Велики също се смятал за грък и в това трудно може да има съмнение. Картлидж обяснява как той изповядвал привързаност към всичко гръцко и бил заобиколен от гръцки придворни – от своя дворцов шамбелан Евмений до официалния си историк Калистен, от адмирала си Неарх (негов приятел от детинство) до придворния си скулптор Лизип. Самият той се обявява за новия Ахил, а най-интимния си приятел Хефестион вижда в ролята на нов Патрокъл. Той представял своя военен поход в Персия като панелинска акция и бил достатъчно умен да върне в Атина статуите от Суза, които персите задигнали през 480 г. Също така изпратил триста брони, за да бъдат принесени като дар в нозете на статуята на богинята Атина в Партенона от „Александър, син на Филип и син на Гърция“. По време на походите си той редовно позволявал да се отбелязват всички гръцки празници и тържества; разпространил из цяла Азия преклонението пред гръцките богове, като не на последно място било основаването на значителен брой гръцки градове във възловите точки на империята. С други думи Македония е била едно гръцко кралство а имената на македонците са гръкоезични и всичките древни македонски монети са гръцки, с гръцки букви и гръцки фрази!
цитирай
5. aristotelis - Македония без грим Д-р Божидар ...
05.02.2013 09:48
Македония без грим
Д-р Божидар ДИМИТРОВ
Няма научен институт в света, който да не приема, че античните македонци са гърци. Това личи не само от имената на царете (гръцки), не само от самоопределянето им като гърци, но и от факта, че Филип и Александър Македонски работят за една гръцка политическа идея - обединението на стотиците гръцки градове държави в единна империя. Тази империя трябва да постигне две важни политически цели. Да спре войните между гръцките градове държави и да се противопостави на Персийската империя, чиито агресивни действия през VI-IV в. пр.Хр. застрашават гръцката независимост. И Филип, и Александър успяват в действията си, подкрепяни от не малка част от гръцкото общество. Царствата, които възникват на територията на Александровата империя след смъртта му и над които застават “македонски” пълководци като Антиох, Птолемей и Лизимах, се наричат елинистически (т.е. гръцки) царства, а периода на съществуването им (края на IV-I в. пр.Хр.) - елинистически. Там цъфти гръцката образованост и култура, най-високата в света в тази епоха, постигнала интересна симбиоза с персийската и египетската цивилизация. В Александрия се появява и най-голямата библиотека в света - 600 000 тома. На гръцки език - не на македонски, какъвто и тогава, и днес не съществува. Династията на Александър е претендирала, че произлиза от Херакъл, че е дошла в Македония от южния гръцки град Аргос и че е елинска, поради което е получила право да участва в допускащите само елински атлети Олимпийски игри, а това е станало във времето на Александър I Филелин, тоест около 150 години преди раждането на Александър III Велики. Филип II, бащата на Александър III Македонски, е печелил поне три състезания в Олимпийските игри. Идиотските македонистки исторически тези днес получават отпор не само от учените по цял свят, но и в самата Македония - нещо, което не се бе случвало 65 години. Експрезидентът Бранко Цървенковски онзи ден каза, че “античният македонизъм е обречен на тежко историческо поражение”. А експремиерът Любчо Георгиевски иронично забеляза, че следващата стъпка на управляващите ще бъде да открият “антични югославяни”.
цитирай
6. aristotelis - Димитър Ангелов ТРАКИТЕ ДО ПА...
05.02.2013 09:48
Димитър Ангелов
ТРАКИТЕ ДО ПАДАНЕТО ИМ ПОД РИМСКА ВЛАСТ
Наред с липсата на здрава и трайна държава друго неблагоприятно обстоятелство, което пречело на траките да се обединят в една по-устойчива етническа общност, било и това, че те не притежавали собствена азбука и писменост. Впоследствие, както добре е известно, сред тракийските племена се разпространили и се наложили гръцката азбука и език. Не малка роля за разпространението на гръцката азбука изиграла и завоевателната политика на Филип II и Александър Велики, която била свързана изобщо с разширяване на териториалната база на елинската материална и духовна култура. Едновременно с възприемането на гръцката азбука сред тракийските племена започнал да печели почва и гръцкият език, особено в онези райони, където досегът между гърци и траки бил по-непосредствен (по черноморското и беломорското крайбрежие) и в областта южно от Стара планина. След образуването на Одриската държава гръцкият език станал официален и държавен. С него си служели одриските владетели при издаване на закони и договори при поставяне на надписи върху монети и пр. Популярността на гръцкия език като официцален и държавен нараснала още повече през елинистическата епоха (III—I в. пр. н. е.), непосредствено преди завладяването на Балканския полуостров от римляните. Силно разпространение добил гръцкият език и в религиозния култ (надписи върху оброчни плочки, върху надгробни паметници и пр.). Обстоятелството, че през доримския период тракийският език не могъл да се наложи като писмен, а вместо него тази роля изпълнявал гръцкият, се отразило твърде неблагоприятно върху съдбата на тракийския етнос който до много голяма степен се елинизирал. Доколкото съществувала образована прослойка (главно сред богатите и знатни среди в градовете), тя се възпитавала в елински традиции поради силното влияние на гръцката писменост и култура.
цитирай
7. aristotelis - Институт по Тракология към Бълг...
05.02.2013 09:49
Институт по Тракология към Българска Академия на Науките
ИНТЕРАКТИВНАТА ЗОНА МЕЖДУ ГЪРЦИ И ТРАКИ
Валерия Фол-Калин Порожанов
Между Троянската война през ХІІІ и началото на VІІІ в. пр. Хр. елините окончателно усвояват пространството от остров Крит на юг до Северна Егеида и от остров Керкира на запад до малоазийския бряг на изток. Този процес може да се разглежда като вътрешна елинизация на тази обширна територия. По това време от писмените извори изчезват траките от островите Лемнос, Тасос, Наксос, Имброс и Самотраки, както и от континентална Гърция (Тесалия, Беотия, Атика, Фокида), които са изтласкани или елинизирани. Външната елинизация е продължение на вътрешната и укрепва елинството през VІІІ - VІ в. пр. Хр., когато се разгръща т. нар. Велика гръцка колонизация. Тя е културно-историческо опознаване и сближаване в нови междуетносни социо-културни и езикови отношения, извънредно плодотворни за трите тракийски крайбрежия на Черно, Мраморно и Северно Егейско море. През VІІІ - VІІ в. пр. Хр. елините идват по тракийските крайбрежия като апойкисти, т. е. като хора, отделили се от своя роден ойкос (дом), от своя град-майка, метрополията. Настрана от него те съграждат свое ново селище, апойкия. Апойкии възникват по тракийските крайбрежия на Егейско, Мраморно и Черно море. По егейския бряг елините се появяват към края на VІІІ, а по черноморския и мраморноморския - към края на VІІ в. пр. Хр. В центъра на "Тракия на моретата" стои Истанбул (ант. Бизантион - Константинопол), основан през VІІ в. пр. Хр от дорийски гърци апойкисти от Мегара. Първият голям град на север от Бизантион е Созопол (ант. Apollonia Pontica), основан в края на VІІ или през първата половина на VІ в. пр. Хр. от йонийски гърци преселници от Милет. През VІ в. пр. Хр. от дорийски гърци е основан Несебър (ант. Mesembria).
цитирай
8. aristotelis - . . . . . . . . . средновековните бъл...
05.02.2013 09:51
.........средновековните българи са смятали местното население за гръцко!
НАШИТЕ РОДИТЕЛИ НЕ ГИ ИЗБИРАМЕ НИЕ А ГИ ПОЧИТАМЕ И ГИ УВАЖАВАМЕ КАТО ТАКИВА КАКВИТО СА В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!
Божидар Димитров 12 мита в българската история Митът за ролята на прабългари, славяни и траки в образуването на българската държава и народност.

Тук искам да отбележа твърдението на някои византийски хронисти, че в навечерието на славянското заселване на Балканите в първата половина на VII век Тракия е напълно опустяла и равнините й са обрасли с тръни и храсти. Това сведение неслучайно съвпада с мнението на автора на български апокрифен летопис от XI век, според който, когато славяните и българите навлезли в Мизия, заварили територията от 130 години опразнена от елини. Това сведение е интересно и с факта, че средновековните българи са смятали местното население за гръцко!
цитирай
9. aristotelis - Блок. бг е като публичен дом вече, ...
05.02.2013 10:19
Блок.бг е като публичен дом вече, всеки цървул избива комплексите и недостатъците си, точно както става в един публичен дом! За това циганизацията на България продължава с пълна сила защото няма кой да я спре, навсякъде комплексирани цървули който се нуждаят спешно от спаротокова историческа порнография за да почустват малка гордост........А свестните българи се отвръщават от тази духовна мизерия и си отиват в чужбина и разбираше циганите танцуват, кой ли ще ги спре? Мастурбацията на цървули и помияри като спароток...........
Лъжата за величието на траките и това,че ние сме стопроцентови техни наследници е нужна на мухльовците, комплексарите и смотаняците от сайта, за да крепят мижавото си самочувствие.
Това ми стана ясно веднага, след като прочетох всичко изписано от местните "историци" дето нямат историческо образование и не разбират нищо от история и археология. От псевдоистория са се нуждаели и се нуждаят основно хора, които са искали да оправдаят претенциите си към съседни народи, с цел да получат придобивки и да оправдаят исканията си за тях.
цитирай
10. get - 9. aristotelis - Правилно цървул !
05.02.2013 23:19
- Хай сега се успокой и се прибери в бардака, при майка си !
цитирай
11. aristotelis - Учениците от испания благодарят на гърция GRACIAS GRECIA - Video Febr 2013!
09.02.2013 12:49
кутригури...хуни....Утигур....готите....Прабългари...тюркски...оногури..Славяни...?
кои са тези неграмотни и варвари племена???????????????????
Учениците от испания благодарят на гърция
GRACIAS GRECIA - Video Febr 2013
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=huzfSsSwT5Y#!
цитирай
12. get - @ 11. aristotelis - кои са тези неграмотни и варвари племена??????????????
10.02.2013 13:31
- Не само е удивително а и унизително е че, блогърът не съзнава елементарни неща относно собствената си история ?!

- Но какво да се прави (?) когато фанариотската пропаганда се повтаря дословно(безкритично) - това се отразява съответно и на "грамата"(ГРАМОТНОстта) на този който яя е получил в Лицеус(а), което е понятие(за негово сведение) от един корен с българското проСВЕТа :(( !

- Хайде, сега за "домашно", да прочетеш, разбереш и обясниш произход и значение на думата "Lyceum"( което било Latin латинска заемка от the Ancient Greek) "Lykeion" :)) ?!
цитирай
13. aristotelis - НЕ СЕ САМОУБИВАЙ, НЯМА ДА ИМА КЛОУН ЗА ДА НИ РАЗВЕСЕЛЯВА! Ученици и преподаватели от Испания благодарят на гърция!
11.02.2013 13:32
Ученици и преподаватели от Испания благодарят на гърция!
Kутригури,Xуни,Утигури,Готи, Траки,Прабългари,Tюркски,Oногури,Славяни...?
Кои са тези диви и варварски племена? Ученици и преподаватели от Испания благодарят на гърция! GRACIAS GRECIA - Nuestra herencia - Video Febr 2013
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=huzfSsSwT5Y#!
цитирай
14. demograph - Благодаря ти Аристотелис
16.02.2013 16:15
Пълниш ми блога.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7939468
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10296
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол